Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Hezký den,prosím,poraďte mi,mám teplotu přes 37,bolí mě v krku a celkově asi chřipka.Mám rizikové těhotenství a mám docela strach,asi už jsem vážně paranoidní.Děkuji za odpověď předem.
Ahojky Lucko,
taky mám právě teď chřipku a je toho docela dost, co můžeme
mám to hned od několka gynekologů ![]()
Můžeš 3× denně paralen, na kašel stoptussin, pokud bys měla suchý kašel nebo mucosolvan na odkašlávání. Na bolení v krku je super septisan a na rýmu a bolest v krku si taky můžeš dát biparox…takže vše se dá nějak pořešit ![]()
Tak to neodkládej jako já, že to tělo zvládne samo, ať z toho pak nemáš taky zánět dutin, to už se léčí hůř… ![]()
Držím palečky, ať je brzy líp ![]()
Jo, zapomněla jsem upřesnit, že ten mucosolvan jen sirup - ale funguje to skvěle ![]()
Děkuji Hesinko,hned „tatínka“ posílám do lékárny.
Tobě přeju taky brzké uzdravení a vše v pohodě.
Ještě je výborná věc Stérimar - vyplachuje to dutiny mořskou solí a je to výborný! Navíc se ti i uleví a můžeš to i v těhotenství. Držím palce. Silnější je Stérimar s Mg.
Ahoj, info přede mnou je přesné, jen dodám: já jsem v 36tt a měla jsem teď 39´C a při takovéto teplotě mi dovolili Paralen brát co 4hodiny (tj. až 6 za den) a zábaly (namočené ponožky ve vodě a octu - půl na půl anebo vlažná koupel,do které přiléváš postupně studenou vodu. Ve chvíli,kdy ti začnou drkotat zuby vylézt a rychle potit pod deku). Při teplotě do 38´C jsem si neměla brát nic,tělo pak lépe bojuje s bacilem. Jo a při horečce nepij horký čaj, zvyšuje horečku, pij jen vlažný. Na nachlazení je skvělý čaj z květu bezu černéhé anebo dětský čaj zn. Megafyt - nachlazení. Měla jsem ještě lipový,ale po něm jsem necítila žádnou úlevu.
Jo a jsem taky ryziková, vše co jsem napsala je od gynekologa.
Jo a snad víš,že v žádném případě si nesmíš vzít Acylpyrin a Ibalgin (včetně těch různých hot drinků), v těhu jsou přísně zakázané!
Já měla tu chřipku fakt škaredou,spojenou ještě se zánětem horních cest dýchacích a Paralen, čaj a Mucosolvan mi bohatě stačil. A pokud jsi hodně zahleněná, nepij mléko, docela dost zahleňuje.
Děkuju,ten zábal a koupel zkusím.Léky už mám doma,teda paralen a mucosolvan.Hot drinky jsou v těhotenství zakázané,já vím.Ty mi jediné pomáhaly,tak doufám,že paralen zabere.Snad to brzo přejde.mám teď fakt ze všeho hrozný strach.Ještě jednou moc díky všem. ![]()
Já se teď léčím s angínou. Divná angína bez teplot, ale manža jí má taky. Chodím denně na píchaný penicilín, tak mi to docela rychle zabralo, takže jsem vystačila s šalvějovejma „bombonama“ a čajovníkovým spreym do krku. Snášíme to s prďolkou dobře, spíš se musím krotit a připomínat si, že jsem vlastně nemocná. Větší hrůzu mám ale z to ho, že tu od vánoc řáděk střevní chřiky, to hodně hnusný a to člověk chytne ani neví jak.
Příspěvek upraven 25.02.10 v 11:02
Máš pravdu,včera mě přišla navštívit ségra,byla nachlazená a je to zvláštní,ale já to asi chytla od ní.Štve mě to,prootže se fakt hlídám a šetřím.
Ahoj, já dávám přednost čaji s medem a citronem. Dej si, ale do čaje celý citron a tak dvě polívkové lžíce medu. Je to určitě lepší než léky. A čajuj co nejvíc.
Jo,mám plnou konvici s 3 citrony a medem.Díky.Snad tu léčebnou bombu přežiju. ![]()