Prosím o vysvětlení hodnot z vyšetření krve

1762
25.2.10 15:14

Prosím o vysvětlení hodnot

Ahoj holky,
táta si dnes přinesl výsledky z krve a ani jeho doktor moc nevěděl, co to znamená. Poradíte, prosím?

neutrofilní segmenty 0.391 (rozmezí je 0,480-0,700)
S-CRP 15.4 (rozmezí 0-3)
Díky moc,
Halka

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

2681
25.2.10 15:36

Halko, já tam vidím CRP a to měří, jestli je v těle zánět - ale to by dr. věděl.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3115
25.2.10 16:12

Halko, stačí si to zadat do googlu:
neutrofilní segmenty - jedná se o jednu z několika forem bílých krvinek, tzv. zdravotní policie organismu. Mají na starost boj s infekcemi (viry apod.)
CRP - C – reaktivní protein (CRP) je citlivý marker zánětu. Jako takový je po dlouhou dobu používán k rozlišení bakteriální a virové infekce, zhodnocení těžkého poškození tkání a monitorování antibiotické léčby.
Nějak se mi ani nechce věřit, že by pan doktor nevěděl co jsou to za hodnoty.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
35692
25.2.10 16:29

tez se mi nechce vedet, ze by doktor nevedel..... CRP 15 neni zas tak moc (doznivajici nebo nejaka lehka infekce) a ty neutrofily lze povazovat za normalni.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
25.2.10 17:08

CRP- lehce na normál, buď je po nějaké lehčí infekci, ani o ní nemusel vědět. Lehce zvýšený mají dost často i obézní pacienti.
Segmenty- to je úplně OK. Je to podíl určitého druhu bílých krvinek (neutrofilních segmentů) z celkového počtu bílých krvinek. Tvůj táta má tedy 39%, to je úplně normální. Spíš by to chtělo zhodnotit kompexně celý krevní obraz - hlavně absolutní počet těch segmentů a leukocytů. Určitě těch hodnot měl víc.

  • Nahlásit
  • Citovat
1762
25.2.10 18:07

Jo, jo, hodnot měl víc a všechny ostatní byly v normálu. Ten jeho doktor je dost nemožný.
Taťkovi je nějak špatně, tak si nechával dělat krev a tohle vyšlo.
No tak uvidíme.
Díky,
Halka

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
cobraaa
29.7.11 07:50

s-crp

Píšete že crp 15 není moc,je to moc,protože s-crp je 0-10 10 je horní max hranice,takže asi ten zánět tam byl,měří se mg/l já mám s-crp 2mg/l a vysledek je dobrý.

  • Nahlásit
  • Citovat
4034
29.7.11 11:00

CRP 15 je zvýšené, to znamená, že v těle nějaký zánět je. Ono taky hodně záleží na tom, jestli je to u dítěte nebo u dospělého. Ale většinou, pokud je nějaký velký zánět, může být CRP třeba i 50 nebo 100.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.12.11 12:00

Dobrý den, ráda bych se zeptala jestli jste někdo nebyl ve Fakultní nemocnici Hk na genetickém oddělení. Dnes mi řekli vysledky hodnoty krve…Jedna hodnota je špatná prý ta genetiká je to 1:520 v mým věku 29 by měla být 1:700, nevím vůbec se si podtím mám představovat. Jsem poprve těhotná takže je pro mě vše uplně nové. Ale abych řekla pravdu je mi dost hrozně. Děkuji za jakou koli odpověd. Bára

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
BIGASOVÁ
30.12.11 22:27

HODNOTA S-CRP

DOBRÝ DEN, CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT JESTLI HODNOTA S-CRP 86,7 JE HODNĚ VYSOKÁ

  • Nahlásit
  • Citovat
Sandruška55
6.5.12 18:04

Má hodnota s-crp

Já mám S-CRP 94,7mg/l

  • Nahlásit
  • Citovat
5483
6.5.12 18:59

To už je poměrně vysoká hodnota, ukazující nejspíš na bakteriální infekci.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Bordik
7.5.12 09:55

Četla jsem, že norma CRP je do 8. Když jsem měla zánět, tak mi CRP vyskočil na 290.

  • Nahlásit
  • Citovat
Anonymní
22.8.13 12:56

Ahoj holky nevíte co značí tyto výsledky z krve? Leukocyty 12,2 (norma 3,9-10)
neutrofilní segmenty 0,46 (0,47-0,70) a eosinofilní segmenty 0,07 (0,00-0,07) a ještě mám sedimentaci erytrocytů za 1 hod. 10 (3-8) a po 2 hod. 28 (9-15) děkuji za vysvětlení

  • Nahlásit
  • Citovat
6809
22.8.13 12:59

Neznamená to téměř nic. jaké máš problémy, že Ti byla brána krev? Lehounce vyšší bílé krvinky, a lehounce vyšší sedimanetace, nic specifického to neznamená.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama