Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mě malá dcerka také při hře přerazila nos.Ani sem s tím nikam nešla.To ledování pomáhá a bolí to docela dlouho ale i co sem viděla v televizi tak to nijak zvláště neřeší pouze náplastí.Jinak bolí každý dotek.
tak to že bolí každý dotek už vím hrůza hlavně ta modřina a boule uprostřed nosu až vyjdu mezi lidi tak buhví co si budou myslet… J8 právě taky nehci jít k doktorům jen se bojím aby mi nezustala ta boule… Podle otce to může bej nalomený a boule může zůstat ale já tomu raději nevěřím…
Jestli je zlomenej, nebo jen naraženej se pozná na rentgenu. Ale co jsem viděla zlomený, tak vždycky tekla krev. Někdy je pak potřeba to srovnat.
Zatím bych ledovala a ráno, když se Ti bude zdát, že je nos nějak šejdrem, bych pro jistotu zašla na ORL.
No tak doufám že to bude dobrý a zítra se sama sebe neleknu v zrcadle… krev jen trošku smrkám ale to jsem zkusila jen lehce protože to bolí jak čert…
Ahojky, nechci tě strašit, ale já bych šla raději hned, stalo se mi něco podobného, teda fakt je, že mě krev tekla a dost, ale stalo se mi to na vandru kousek od hranic, tak mi trvalo 24 hodin, než jsem se dostala k doktorovi. No a tam se tvářili, že na nějaké jednoduché srovnání jdu stejně pozdě, naštěstí to tedy nebylo potřeba.
Pokud se nepletu, tak nos je snad chrupavka, ne? Takže z mého laického pohledu, zatuhne-li ve špatné poloze, budou s tím pak komplikace…
Já osobně bych tam už byla…
Ahoj, manžel měl kdysi přeražený nos a u doktora mu ho narovnávali. Bylo to prý dost bolestivé, ale bez toho „odkřupnutí“ skoro nemohl dýchat.
Asi bych si k doktorovi zašla, zvlášť když ti to otéká.
Míšo máš 24-48 hodin na rozmyšlenou jestli to ukážeš dr. nebo ne, pak už s tím nejde nic dělat…Jinak mi byli asi tak 14dní z5 v podobné situaci ![]()
https://www.emimino.cz/…-nosu-38621/
a pro zasvědcené - nosík už máme v pořádku, křivý není a modřinka byla minimální
holt měl víc štěstí n ež rozumu ![]()
Určitě bych šla k doktorovi, třeba to potřebuje srovnat, pokud by ti to špatně srostlo, tak jsou s tím pak děsné komplikace - chrápání, rýma… prostě otrava.
presne tak kdyz ti to spatne sroste, zachrani te jedine plastika radej bych se na RETG stavila, ikdyz je to opruz. ale jestli se ti zda nos jinak rovnej…
Taky bych šla hned k dr. Já si v dětství nos zlomila pádem z kola, naši mě sice vzali k dr., ale ta nad tím mávla rukou a já mám teď nos křivej…
lacenka píše:ráno to je lepší křivý není jen tam je modřinka a malá boule takže k dr nepůjdu zdá se mi to v pořádku ale díky za reakce
Míšo máš 24-48 hodin na rozmyšlenou jestli to ukážeš dr. nebo ne, pak už s tím nejde nic dělat…Jinak mi byli asi tak 14dní z5 v podobné situaci
https://www.emimino.cz/…-nosu-38621/a pro zasvědcené - nosík už máme v pořádku, křivý není a modřinka byla minimálníholt měl víc štěstí n ež rozumu
Holky mohu poprosit, nevíte, pokud má někdo přeražený nos podruhé, sroste mu to v pohodě, nebo bývají nějaké komplikace? MOjí kamarádky syn už podruhé narazil na něčí pěst a ona je s toho chudák hin ![]()
Stala se mi strašná až vtipná věc šla jsem po tmě v pokoji kde spí samuel odpojit kabel od počítače abych si ho mohla vzít do kuchyně… Kabel byl pod stolem a jk jsem se pro něj rychle shýbla nedošlo mi že je u stolu zastrčená židle a já se praštila přímo do nosu… krev mi netekla jen mi v nose lehce křuplo a ted se mi tam dělá obrocvská boule která je jen na pravé straně a modřina a otéká to… Nemáte někdo zkušenosti s přeraženým nosem??? jak se to pozná?? a co s tím?? Ted si to leduju ale bolí to jak čert!