Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Náš pomalu pěti letý vykuk, má šplhací období ( už aby bylo jaro a mohli jsme na hřiště
) Okolo šesté hodiny lezl po horním kraji gauče a spadl čumáčkem na topení. Krve jak z vola, řval jak tygr (neopomenul „vymalovat“ zeď na červeno
) Krvácení jsem zastavila prakticky ihned, ale ńosík má jak klaun - červenej a dost oteklej. Stěžuje si na bolest,ale pohmatem nosík citlivej není. Jak poznám že je nos zlomenej, nebo jen naraženej? Je pátek večer - děcká pohotovost 50km daleko
Na netu jsem četla že srovnání nosních kůstek je možné do 24-48hodin, jak zítra případně situaci vyhodnotit a kdy už se teda do té děcké nemocnice vypravit? (předpokládám že otok do rána asi těžko odezní sám od sebe a bolet to bude asi dýl jak pár hodin
)
Co vy na to? Jak se pozná zlomený nosík???
lacenko Bohužel neporadím
. Ale držím pěsti, ať to není zlomený! Bobku, je toho na tebe teď moc…
Ten váš jak to popisujete vypadá zlomeně
,ale zjistí vám to jistě až na nosním.Jestli bude, připravte se na to ,že rovnání bolí .
hELE,lADI,
a ma ho krivej????
Ono to muze a nemusi byt zlomeny,ale klido pido to takhle sroste,…
A kdyz by se to pak chtelo rovnat,uiz se to dela v narkoze-coz mi tedy prijde vhodnejsi nez ted to ‚zaziva‘ rovnat......
![]()
pavlak5 píše:
Ten váš jak to popisujete vypadá zlomeně,ale zjistí vám to jistě až na nosním.Jestli bude, připravte se na to ,že rovnání bolí .
On ho ale nemá křivej, jen šíleně napuchlej. Týýjo no já s ním stejně na RTG nemůžu a jestli ho při tom rovnání bude držet táta tak to s ním šlahne je děsná citlivka…
Rovnani se ale nedela na rtg-to se,mysim,dela u dr v ordinaci… ![]()
farska píše:
hELE,lADI,a ma ho krivej????
Ono to muze a nemusi byt zlomeny,ale klido pido to takhle sroste,…
A kdyz by se to pak chtelo rovnat,uiz se to dela v narkoze-coz mi tedy prijde vhodnejsi nez ted to ‚zaziva‘ rovnat......![]()
![]()
Baruško krásný metříky…
CO jsme se dočetla tak plastika se pak dělá min. za půl roku a dýl. No na druhou stranu každej ten frňák máme nějakej a u kluka by to zas t ak moc vadit nemuselo,ale nenese to sebou nějaká zdr. rizika??
farska píše:
Rovnani se ale nedela na rtg-to se,mysim,dela u dr v ordinaci…
To jistě ale prve musí zjistit co kam rovnat ne? ![]()
mě to zjištovala ,tak že mi do dírek cpala takový trubičky se světýlkem v zatemněný komoře-zlomený jsem neměla.To měl kamarád a doktor mu to narovnal rovnou na pohotovosti.
Ladi,
diky ![]()
Ja mela kamarada,co havaroval na sankach a mel zlomeny nos.( ja na tech samych sanich havarovala den predem a mela zlomenou celist,tak jsme se po navratu z one ‚akce‘ spolu sesli na ORL a lezeli spolu ve spitale,tak to vim)
Mel ho ale prej zlomenej i predtim-coz je fakt,ze ho mel krivej vzdy,ale ono to na nem bylo sexy ![]()
No,tak mu ho v narkoze rovnali a vim,ze ti,co to nemeli v narkoze,si stezovali,ze to desne boliiii ![]()
Ahoj Lacenko,
no ať se mu tam něco vevntiř neposune nebo tak, nějaká přepážka
…
Dalece tomu nerozumím, respektive vůbec…ale zlomený nos jsem měla (upadla jsem z prolízačky přímo na frňák, abych nekopla menší dítko, co se mi připletlo pod nohy), rovnali mi to cca za pár hodin, tenkrát ještě zaživa a teda…au ![]()
Držím pckovi palce, ať se to rovnat nemusí (
) a ať to přestane bolet
!
Ale k dr. bych určitě zašla!
P.S. Frňák mám stejně křivý
![]()
tak já by jsem to asi nechala, záleží jestli ho to bude pořád bolet, dala by jsem na to led a čekala, pokud to nemá křivý tak by o nic jít nemělo, většina lidí s tím nikam nejde a až kdyby to nějak vadilo tak by jsem mu to nechala srovnat v narkóze, bude to asi pro něj i lepší.Kdyby byl zlomenej byl by na oamk takovej hrbatej
goldenka píše:
tak já by jsem to asi nechala, záleží jestli ho to bude pořád bolet, dala by jsem na to led a čekala, pokud to nemá křivý tak by o nic jít nemělo, většina lidí s tím nikam nejde a až kdyby to nějak vadilo tak by jsem mu to nechala srovnat v narkóze, bude to asi pro něj i lepší.Kdyby byl zlomenej byl by na oamk takovej hrbatej
Moc díky, už řádí zas jak černá ruka, půjdem to zahnat do pelechu a ráno to rozseknem. Otok mírně opadl, nos má už „normální“ barvu. Počkáme přes noc a uvidíme… Mám mu dát panadol, nebo nurofem aby ho to nebolelo v noci? No asi mu něco dám, aby se aspoň trochu vyspal,ale teď si fakt s Tomem hrají a tvrdí že nos je zahojenej, tak snad to nebude tak dramatický. Dík za reakce ![]()
Bude lepsi, kdyz mu na to na ORL mrknou, jestli nema posunutou prepazku - mohl by s tim mit pozdeji potize… Nechala bych to radsi na doktorovi, jestli je potreba rovnat a pripadne kdy ![]()
lacenko jak ste dopadly…manža mel v detsví zl.nos nikam nešly..a dnes tak šílene chráme a dýchá jen pusou, nosem mu to moc nejde, a protože je už prej starej a bojí se tak prej bude chrápat dál,nikam stím nechce na opravu