Spolkla šroubek asi?

12735
1.3.10 14:41

Spolkla šroubek asi?

Ahoj holky asi mě seřvete, ale moje malá spolkla asi před dvěma dny šroubek malinký kulatý. Mamka mě uklidnila, že jestli ho spolkla, tak vyleze, my totiž jistě nevíme jestli ho spolkla, že prý jsem jako miminko taky spolkla a za dva dny byl venku. Kaká normálně všechno je oka, ale teď odpoledne se začala svíjet a plakat a hodně spí. Bříško jsem protlačovala píchala do ní a nic směje se u toho. Prohýbá se do luku. Myslíte že po dvou dnech kdy bylo vše oka jde o ten šroubek? Mám hrozný strach. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17609
1.3.10 14:49

Rebeko dcera mi spolkla matičku cca v pěti letech, vyšla za dva dny.
Pokud něco není ok, tak jí sbal a vyraž na chirurgii, nic jiného stejně v tuhle chvíli dělat nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
1.3.10 14:49

Zavolala bych na pohotovost, jela bych do špitálu. Šroubek není sranda!!!!!!!!! Kdysi jsem měla podezření, že mi malá spolka plastový korálek. Doktorka mi tehdy řekla, že kalatý platový korálek vůbec nevadí, horší by bylo, kdyby byl kovový. A to jsme se bavily o kulatých předmětech, šroubek má ostrý konec… Nečekala bych ani munutu.

Držím pěsti, ať to dobře dopadne!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
1.3.10 14:52

No, nevím… myslím, že nejlepší by bylo poradit se s doktorem… Kakání jsi zkoumala, jestli šroubek nevykakala? Já vím, píšeš, že ani nevíš, jestli ho spolkla… Ale asi by bylo vážně nejlepší se poradit s doktorkou… A jestli se bojíš svojí (např. že se stydíš) - tak zkus zavolat někam na dětskou chirurgii… a Rebeko: určitě bych tě neodsuzovala, jak se bojíš: mám opravdu hyperaktiva - necelé 3r. a k tomu 9měs hodně živou holčičku, takže si podobnou situaci umím u nás doma taky představit. Navíc taky nejsem povaha, že by dítě zakašlalo a běžela bych s ním k doktorce.. Ale nedalo by mi to a asi bych se opravdu přinejmenším anonymně např. na pohotovosti poptala, co dělat. Neboj, oni takové případy řeší pořád, tak jim nebudeš připadat jako krkavčí matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
1.3.10 14:56

Já jsem chtěla jít hned ale všichni mě ujištovali že je to oka. Baghiro nemá ostrý konec je to ten co se dává od pantu do skříněk jsou celé kulaté. Asi by bylo dobré zajet na UTZ nebo tak, že? Kroutila se hrozně si prdla a usnula ted se probudila a znovu se svíjela a prdla a teď už hodinku spí v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22014
1.3.10 15:07

Jeď do nemocnice… s tímhle bych si teda fakt nezahrávala, ať si říká kdo chce, co chce…
Ať to dobře dopadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
1.3.10 15:09

Rebeko, já bych asi jela:( Ona ho nejspíš nespolkla … ale jestli jo … přece jenom je malinká a je to kov:( Kašli na to, jestli tě někdo sprdne! Malý dítě prostě neuhlídáš, to ví každej, kdo ho měl někdy doma. Kdyby byla v pohodě, tak možná čekat, jestli vykadí. Ale když má problémy .. (může mít taky jenom zaražené větry a ne šroubek v břiše). No ale budeš mít 100% klid a jistotu, že jsi nic nezanedbala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.3.10 15:10

Blízké kamarádky dcerka spolkla v 10 měsících šroubek s dětské pokladničky,hračky jejího staršího syna!!

Jeli do nemocnice,rentgen - kov se vždy na rentgenu ukáže,pobyt v nemocnici,každý den rengen,jak se to posunuje..Trvalo to pět dní a nic,konzultace s odborníkem,jestli ještě čekat nebo je nutná operace..Nakonec se odborníci shodli,že ještě počkají,ale každý den kontrolovali,jak se šrobek posunuje..Po 7 dnech vyšel přirozenou cestou..Pro kamarádku to byli nervy a rozhodně ona ani nikdo z rodiny klidný nebyl.

Šroubek není žádná sranda.Okamžitě bych jela k doktorovi.Vůbec bych si nepřipadala hloupě,protože se to prostě stává,i v lepších rodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
1.3.10 15:16

Zrovna se probudila je v klidu a po mlíku z ní vyjela rachota jako blázen. Nemám nikoho doma, čekám na moje rodiče přijedou a snad pojedem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.3.10 17:39

Jenom technická poznámka - špičatý konec mají vruty do dřeva nebo sádrokartonu. Ty samozřejmě dokážou prorazit střeva. U běžného šroubku s normálním závitem to nehrozí.
Ale taky bych se snažil nic nezanedbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
1.3.10 18:38
Jura007 píše:
Jenom technická poznámka - špičatý konec mají vruty do dřeva nebo sádrokartonu. Ty samozřejmě dokážou prorazit střeva. U běžného šroubku s normálním závitem to nehrozí.
Ale taky bych se snažil nic nezanedbat.

Jenom technická poznámka Juro - zkoušel jsi svou šroubkovou teorii někdy na střevech 7mi měsíčního děcka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.3.10 18:45

Šlo mi o rozlišení toho, co vlastně dítko spolklo - šroubek nebo vrut? Přiznám se, že z popisu mi to jasné není… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
1.3.10 18:47

Linda polkla kousek plastu, bylo jí asi 7 měsíců.
Zjistili jsme to až když vyšel ven, do té doby jsme to vůbec nevěděli.

Jen víme, že to bylo z Libčova auta a hrál si s ním den před tím. Takže to se asi nejspíš odlomi a ona ho polkla. Jedna strana byla docela ostrá.

Volala jsem hned dr., když jsem to objevila. Prý pokud je v pořádku, ve stolici není krev a malá je klidná, už se nemusím bát.

Ale vědět to, když to polkla jela bych hned.
Na řeši kolem bych kašlala.

Tak jak, jeli jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
1.3.10 20:37

Rebeko - tak jak????? Jeli jste? Jak jste dopadli? Dej vědět, prosím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
1.3.10 21:20

Byl to šroubeček velikosti asi půl centimetru a oblý ani jeden konec ostrý. Je to takový ten co se s ním uchycují dvířka na skřínce Juro. Prý se není čeho bát. Kdyby se mi něco nezdálo máme dojet. Malá je v pohodě. Jinak mažna trvá na svém, že to nesnědla, že nebyl v balení vůbec opět. Tak snad bude vše oka, ale na klidu mi to moc nepřidalo ale i kdyby spolkla tak pry není třeba mít strach, kdyby to byl hřebík nebo ten ostrý šroubek tak okamžite na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák