Dřevěná postýlka a úrazy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6283
31.1.10 18:04

drevena postylka a urazy

Ondrasek ma necelych sedm mesicu a je velice zive miminko.Docela obstojne uz leze, bohuzel,i kdyz ma vecer spat, tak lezev postylce jako pidalka.A nebo peruje na kolinkach. Pred spanim ho asi dvacetkrat musim otocit na zada nez usne.Mam velky strach,ze se prasti do hlavy nebo dokonce do obliceje.Mantinely mame,ale nepomahaji,protoze za ne tak strasne skubal az se provesily a dokonce par snurek i utrhnul.Vecer jsem vzdycky zoufala,porad ho hlidam a nemam klid v dusi. Stal se vam v postylce nekdy nejaky takovy uraz nebo to proste prehanim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27001
31.1.10 18:08

neporadím já z tohohle důvodu měla a budu mít i na druhé cestovní postýlku s klasickou kvalitní matrací.Do dřevěné jsem nešla jak z tohohle důvodu tka i z toho že se mi prostě nelíbí.Malej vyrostl na cestovní,nikdy žádný úraz a jsem ráda:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.10 18:09

Ahoj,
nám se v postýlce úraz naštěstí nikdy nestal. Ale syn je celkem klidný. Mantinely jsme dokonce sundali, když mu bylo půl roku. On jediný, co dělal, že dával nožkčy mezi špricle a já měla strach,aby si je nezlomil. Teď má z postýlky vyndanou jednu bočnici,aby měl postýlku úplně přiraženou k našim postelím a mohl tak v noci klidně přelézat k nám. Ale jsou mu už skoro dva roky. Jinak se nesnaží přelézat přes postýlku, Hlavně dej pozor,aby byla ložná plocha dostatečně nízko,aby ti prcek, když se přdkloní, nevypadl z postýlky. Jinak si myslím, že by se mu nic stát nemělo. Maximálně se bouchne o špricli a bude mít modřinku. Ale doopravdy pozor na výšku roštu. :wink:

• Citovat
  • Upravit
6283
31.1.10 18:10

Asi to taky tak vyresime.Me se ale zdaji, ze ty cestovni jsou moc hluboke a mimco je dost nizko nad zemi. A on je malej peknej cvalik,tudiz mam strach o svoje zada. A nebo jsem se spatne koukala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.10 18:12

Crystal,my máme doma třeba cestovní postýlku, kde se dají nastavit jen dvě výšky ležení. První je pro novorozence a pak druhá i kdybych tam dala klasickou matraci, tak spinká tak třicet čísel nad zemí a to zase podle odbroníků není dobré na dýchání, že u země je víc prachu a člověk se prostě tak dobře nevyspí. Správně by se mělo spát na posteli ve výšce 50cm. :wink:

• Citovat
  • Upravit
VD
31.1.10 18:14

Tak náš prcek je taky velmi živé dítko, ale nikdy v postýlce ho neobracím. Jestli se chce mlet, tak ať se mele a jestli se bouchne no tak holt bude bouchlej. Nemyslím si, že by si mohl nějak moc ublížit. Když ho položím do postýlky stejně se přestěhuje nejl=pe na druhej konec a abych u něj seděla a pořád ho otáčela, tak by asi nikdy neusnul

• Citovat
  • Upravit
27001
31.1.10 18:21

jojo tu polohovací právě máme že dokud je miminko dá se to nastavit pak se to jednoduše vyndá…
No envím my s ní byli spokojení a nejsem jediné btw doma vytírám každý druhý dne tkaže prach tu nijak extra nemám to je zas podle mě přehnané :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.10 18:23

Crystal, tak já vytírám denně a přesto bych asi dítko nenechala spinkat takhle u země, je tam i víc chladno…nevím, no, každá maminka si to zařídí podle sebe, ale mě to příjde moc nízko.

• Citovat
  • Upravit
27001
31.1.10 18:27

my jsem vytápěný ze spoda od sousedů:)nevím nám to tak i malému vyhovovalo pak si z postýlky slez a vylez už hned jak uměl alespon lézt:)Nám se tohle osvědčilo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
31.1.10 18:33

My mantinely nikdy neměli, ani teď nemáme, děti se nám neobouchávají (zatím :wink: ).
Jediný „úraz“, který se nám stal, bylo, že Vojta z dřevěné postýlky vypadl 8-o Zrovna ten den, když jsem ho tam dávala na odpolední spaní, jsem si říkala, že už musíme dát rošt na tu nejnižší polohu (bylo mu cca 3/4 roku). Odešla jsem do obýváku a po delší době šílená rána a pláč - vletěla jsem tam a Vojta ležel vedle postýlky - vůbec nevím, jak ji přelezl, na jakou část těla spadl, ale byl veku 8-o Naštěstí se mu nic netalo, jen se lekl. Takže na tohle POZOR!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
31.1.10 19:17

My máme mantinel, Helenka ho také dost strhávala a mlátila sebou o postýlku, ale dost rychle se poučila - párkrát se uhodila a začala si dávat pozor… Když jsme ji přestěhovali do velké postele se zábranami, aby nespadla, okamžitě začala blbnout a poskakovat … a zase stačilo dvakrát se praštit a je klid… :-) Myslím, že děti se poučí dost rychle… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
31.1.10 20:04

A počkej, až se začne stavět, to se teprve bude bouchat do hlavy… Myslím, že o šprušle v postýlce si nijak děsivě ublížit nemůže. Majda se párkrát o šprušle klepla do hlavy a žádné následky nepozoruju - hm, možná to, že je jak z divokých vajec a úplné třeštidlo :think:
Moc bych se nebála - a přinejhorším bych to vyřešila tou cestovní postýlkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
31.1.10 20:09

Ondra se v postýlce mydlí strašně, za mantinely jen tahá a trhá šňůrky… Prostě se občas praští, zní to jako šílená rána, mě to i vzbudí, ale on ani nefňukne, tak to nebude asi taková hrůza. Rozhodně nemáme dítě plné boulí a modřin, a že těch ran je sylšet požehnaně, během chvíle postýlku procestuje několikrát tam i zpátky, bez ohledu na to, jestli je zrovna vzhůru (to chodí okolo) nebo spí (to se přesouvá ani nevím jak :roll: ). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
31.1.10 20:17

My jsme v tomhle období (malá nám v 7 měsících stála a strašně padala, jak bylo brzy a byla slabá) nechávali malou spát v síťový ohrádce - nechávali jsme do ní udělat matraci, aby nespala jenom na tom dně. Byla tam skoro až do roka a nehrozilo, že by se jí tam něco stalo.

A já jí teda položila a usnula si, jak chtěla - na boku, na bříšku, na zádech. Nevím, proč dítě donekonečna otáčet na záda, když tak třeba ležet vůbec nechce…
Když se naučila stát pořádně, tak šla zpátky do dřevěné, ale už bez mantinelů.

Jo a my máme úraz právě z cestovní postýlky. Když malá asi v roce stála, tak měla přesně u horního okraje pusinku a párkrát se pěkně bouchla do pusinky, až jí tekla krev, takže ani ta cestovní podle mě není v určitém věku nejbezpečnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
31.1.10 21:44

Já bych to zas tak neprožívala… Je fakt, že si Samík ještě nestoupá, ale třeba cíleně mlátí čelem do toho vrchního rantlu a ještě se tomu směje :roll: :lol: Jo, praští se občas i nechtě, když tam blbne, ale to se praští, i když si hraje s ovladačem, kostkou, nevybalancuje něco na zemi, neodhadne vzdálenost… (taky všecko do hlavy) A málokdy je to „smrtelný“ úraz - většinou čeká, jak budem reagovat - jestli má brečet nebo ne :lol:

Dyť to nejde, aby se vůbec nepraštil, takových drcanců ještě bude mít (i do hlavy a obličeje) - to bych ho musela celého zabalit do molitanu a k ničemu ho nepustit :roll: Musí si zvykat a naučit se dávat bacha - aby věděl, co si může dovolit dělat a co už ne (samo v rozumných a bezpečných mezích) Pak ho po letech vybalím z molitanu a někde se mi přerazí, protože nebude mít odhad :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák