Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
AHOJ
muj syn, si maloval, kdyz jsem já delala uklid, a koukam chybá modrá voskova (velká)
na zoubkách má modrou barvu, ale prijde mi ze by tak velkou voskovku nesnědl, nicméně,nemůžu ji nikde najít..
co s tím? mám tonějak řešit? nemůže mu to nějak ublížit???díky
onionka píše:
AHOJ
muj syn, si maloval, kdyz jsem já delala uklid, a koukam chybá modrá voskova (velká)
na zoubkách má modrou barvu, ale prijde mi ze by tak velkou voskovku nesnědl, nicméně,nemůžu ji nikde najít..
co s tím? mám tonějak řešit? nemůže mu to nějak ublížit???díky
Tak dobré to asi moc není každopádně bych zavolal doktorce a zeptala se co by se stalo nebo co máš dělat kdyby to opravdu snědl, ale je mi divné že by snědl celou velkou voskovku …hm no ale i to se asi stát může..a nezapadla jsen někam pod skříň kolik je mu let či měsíců?
tři roky..
zatím ji nikde nemůžu najít.
Myslím že jí jenom ohlodal a někam ( schoval) je v tom machr..
ale bojím se co by kdyby to snědl celý, i když to je fakt nepravděpodobný, je fakt veliká.
onionka píše:
tři roky..
zatím ji nikde nemůžu najít.
Myslím že jí jenom ohlodal a někam ( schoval) je v tom machr..
ale bojím se co by kdyby to snědl celý, i když to je fakt nepravděpodobný, je fakt veliká.
No právě taky mi nepřijde že by ji snědl celou i když…no zkus ještě hledat. nevím jak moc jsou voskovky nebo nejsou jedovaté ale snad by být neměli když si s nima malují děti…No tak uvidíš sleduj ho a kdyby se ti nezdál tak běž k dokrorce ale za zavolání nic skoro nedáš tak zkus dr zavolat co kdyby to sněd a co máš dělat…
Onionka:
dle mého laického názoru si myslím, že by voskovka neměla být jedovatá. Nicméně radši zavolej doktorovi… ![]()
kamarádova holčina snědla baterku to bylo podstatně horšejší si myslim…;)
hlavně nepodléhat panice
![]()
Onionka- koukni mu i do nosu a do uší, náš malej si strčil voskovku do nosu a zalomil jí tam, bylo to skoro na operaci.Od té doby jsem voskovky domů nekoupila.
já bych tedy pro jistotu brnkla doktorce. Možností je několik, buď preventivně vyvolat u malého zvracení (hodně slaná voda), což mi přijde vůči prckovi dost drastické, nebo to nechat být a doufat, že to bude ok. Osobně si myslím, že by se voskovky neměli dělat z ničeho škodlivého, vždyť se předem musí počítat s tím, co kdyby to dítě snědlo.
Nebo ho nakrmit aspoň kyselým zelím. To většinou cizí předměty (za což bych voskovku považovala) obalí a všechno pak vyjde bez problémů ven.
No, nevím, co bych dělala, asi bych ale určo promluvila s doktorkou, ta bude vědět určitě víc ![]()
a co Ti na to řekl cvrček?ve 3 letech by už mohl
mám 3 letou dcerku a vyjádřit by se uměla-zkusila ses ho zeptat?jinak nevím ![]()
nám se to už stalo taky a nic se nestalo a to byla teda taková ta stará voskovka.
tohle jsou takovy ty novější .. jsou větší, a tlustější ..
ptala sem se ho samozrejme, ale nepovi mi kde je, ma z toho strasnou prču ..
doktorovi volám, a nikdo to tam zatím nebere.
onionka píše:
tohle jsou takovy ty novější .. jsou větší, a tlustější ..
ptala sem se ho samozrejme, ale nepovi mi kde je, ma z toho strasnou prču ..
doktorovi volám, a nikdo to tam zatím nebere.
No já bych to viděla tak že to fakt někam schoval když má z toho srandu a teĎ se baví jak lítáš po bytě a hledáš takhle jsem lítala a hledala šlupku od mandarinky…lítala jsem a říkala tys jí snědla a ona na to že jo a pak jsem úplně zoufalá říkala tak kam si jídala a ona se hihňala říkám jí tys jí hodila do koše a ona že jo…tak jsem hledala a nic…markéta se furt hihňala a sledovala se zájmeme jak histericky lítám po bytě a hledám tu jedovatou šlupku od mandarinky…fuj. při představě že jí snědla se mi obracely konečky prstů nakonec fakt byla v koši v tom zmatku jsem se blbě dívala.. …Tím chci jen říct že oni se rádi baví nad tím jak my jsme zoufalí…někdy…no a projistotu tý dr. zavolej co by se prostě mohla stát kdyby.....
tak dr uz tam není, volala jsem na toxikologii, jedno cislo nefunkcní, druhe cislo mi zvedla baba rekla mi ze nema cas a polozila to !!! chapete to?!!!!
volala jsem jiné, ta mi rekla ze se nic nestane, ze mam hlidat jestli nezvrací, nema nafoukly brisko, a ve stolici krev, ze to by se muselo do špitálu, ale že pokud se chová normálně a nic mu není nemám mít strach .
uf