Pád kojence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
12.12.09 01:15

pád kojence

Ahoj dnes večer mi půl roční prcek spadl s postele sem z toho v soku..Lehla sem si s malou do postele ze ji uspim misto toho me prepad mikrospanek a mala mi odcestovala..A skoncila na zemi je to asi 30cisel nad zemi strasne si to vycitam.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2139
12.12.09 01:31

Ahoj,
to se stane, buď v klidu, asi v tom samém věku mi malá taky spadla. Trochu víc mimčo hlídej, aby nezvracela, neměla divný oči. Já jsem třeba Rozárku v noci i vzbudila a na světle kontrolovala zorničky, jestli se správně stahují, jestli „nejdou šejdrem“ a tak…

Píšeš, že se ti to stalo večer, tak jí přes noc raději jednou vzbuď, ať máš jistotu.

Držím palce, určitě to bude dobré.
Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
12.12.09 10:21

To já jsem tak nechtě shodila malého ve 4 měsících z té přenosné tašky do kočáru a bylo to určitě výš, jak z postele. Spadl rovnou na čelo. Měl bouli a hodně se lekl, ale jinak v pohodě, nabaštil se, smál se, ale pro jistotu jsme šli na rentgen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.12.09 10:46

mala tatinkovi spadla z gauce ale bohuzel narazila hlavou do topeni,mela modrinu,otok a musela na CT hlavy protoze ji praskla lebka.
Nejdulezitejsi je po padu kojence kontrolovat 24hodin,zda je vse v poradku,jak reaguji zornicky atd.
Preji at je vsechno v poradku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
12.12.09 11:49

Vse bylo receno, me mala spadla take z postele, take jsem si to vycitala a mela strach.. pak ale vyskocila z postylky, zvracela byly jsme v nemocnici, radeji, ale vse OK. Deti jsou jeste chrupavcite a hodne toho vydrzi. Rozhodujicich je 48 hodin po padu, sledovat zornicky, chovani miminka. maminka vzdy pozna, ze je neco spatne. Ale neboj, 30 cisel neni zadna vyska a dite spadlo snad kazde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
12.12.09 12:33

Ahoj, držím palce aby bylo mimi vpořádku a nic si evyčítej, jsme jen lidi

• Citovat
  • Upravit
43028
12.12.09 13:07

hele kdyz rafanek prepadl z briska na zada a prastil se do hlavy, tak to taky snad mohlo byt 30 cm…to je nic.

ja mam bobky, z prebalovaku, mame v kopupelne a pekne vysoko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasena kattkka
12.12.09 13:41

V klidu.takovych padu jeste bude.Mala tedka vsude kam vleze tak se bouchne.To ted silim ja.A zacinam premyslet o helme. :think: .To ej co chvila.

• Citovat
  • Upravit
1837
12.12.09 14:37

Mně to udělala malá asi v 8 měsících, seděla na křesle - já vedle ní - a to jsem ji prosím měla normálně pod dozorem - prohlížely jsme si nějakou tu pískací žužlací knížku, ona se tomu chechtala, a jak byla rozjásaná, tak šup - a vrhla se PO HLAVĚ dolů z toho gauče. No to byla šlupka.
Pak jsem ji celý odpoledne pozorovala, jestli nešilhá, jestli nebude pospávat, v noci jsem ji zkoušela trochu budit (prý je špatně, když spí, a nejdou nijak probudit) - no… nic příjemnýho.
A nejlepší na tom byl ten pocit, že jsem ji měla pod dohledem a ničemu jsem nezabránila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
12.12.09 14:38

jo, tenkrát jsem to zjišťovala - prý když spadnou „jen“ na podlahu (a ne na nic ostrého) a „pouze“ z výšky, která není větší než jejich vlastní výška, tak by to mělo být v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
12.12.09 15:18

Naznám žádnou matku, které by dítě nikdy nespadlo z postele nebo jiných předmětů … Takže jak už bylo řečeno - sledovat, jak se chová, jestli nezvrací, atd.
Prostě se to stává, i když hlídáš sebevíc.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasena kattkka
12.12.09 15:26

Jo a bude hur.Ja uz malou nestiham obcas chytat takze tech padu kolik napocitam denne a bouchnuti.To je co chvila.Ja spis zacinam silet ztoho ze jedna modrina zmizi a druha se objevi.Ted onehda mela modrinu na cele uz po druhe ted ji zmizela a myslim ze za chvili bude zpet.Obcas mam strach ji nekde prevlekat na navsteve.

• Citovat
  • Upravit
1493
12.12.09 15:40

Ahoj,
to se stává. Snad neznám maminku, které by dítě (kojenec) nespadlo z postele nebo něčeho podobného. 30 cm je malá výška.
Syn mi poprvé spadl v 5 měsících z 50 cm, podruhé v 7 měsících ze 40 cm, potřetí vypadl asi ve 2 letech po hlavě z postýlky ze 100 cm … a přežil to ve zdraví.
Dcera spadla zatím jen jednou z postele (50 cm) a skončila s naraženým nosem (protože to napálila obličejem do čela postele)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
12.12.09 19:55

Bude hůř, počkej. Mně Zuzka kolem roku a půl začala přelézat šprušle u postýlky, třikrát úplně vyskočila, z toho dvakrát se rovnou rozplácla na podlaze (jednou se zašprajcla mezi svou a naši postel). Vyklepaná jsem z toho byla pořádně, ale následky naštěstí žádné. Oni ti prckové naštěstí dost vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
12.12.09 22:23

Tak vítej do klubu :wink: To se ještě nejspíš stane. Já běžela na záchod a malou asi ve čtyřech, pěti měsících ohradila bariérou z peřin - za dvě minuty dojdu a ona nikde. Ležela na zemi za postelí. Nechápu, jak se přes ty deky dostala, ještě se ani nepřevalovala… Malou jsem chytila a běžela za manželem, ať zkontroluje, jestli je celá, já byla v šoku. Vyčítala jsem si to dloooouho - možná dodnes. A stejně se to ještě stalo - to už malá ale lezla sama na postel a byla jak klubko hadů. Pádů ještě bude… Jak to začne lézt, chodit, běhat - hrůza! Kolikrít se sejdeme s holkama na plavču a prohlížíme své boulovaté ratolesti a je nám jasné, jak se věci mají, ale někdo nezasvěcený by nejspíš volal sociálku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák