Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Záleží jak staré dítě, ale pokud mu nezaskočila přímo při polknutí tak teď už to nevadí a normálně pecku vykaká.Řekla bych já…
Jo jo, taky jsem pár pecek spolkla - vyjdou za pár hodin samy přirozenou cestou ![]()
Pecka neva. Ale co je blbý, je žvýkačka:( Moje Eliška jich jako mrně spolkla nepočítaně … a prý to může být průšvih, že to může i ucpat střeva:( Tak nevím, jestli se to tam někde vevnitř může třeba léta hromadit a nerozloží se to … Každopádně pecku bych neřešila, kór když byla zabalená v měkké třešince:)
pecka vyjde sama, pokud zrovna nezaskočí v krku… vyzkoušeno (mou ségrou, když byla prtě)
Nevadí, kor když je pecka obalená třešní. Adélka nám snědla už několik oblázků velikosti pecky…najdou se v plíně ![]()
Pecka je v pohodě, ta se vykadí.
BAGHIRA - ta žvýkačka je asi trochu problém…Teď někdy to bylo v televizi, že se rozkládá ve střevech snad 7 let!!!!!! ![]()
JJ, zvykacka muze byt v zazivacim traktu sedm let. Vcera mi sezral rozzvykanou zvykacku kocour..... myslite, ze s nim mam jet na veterinu?
Byla to jen ta mala polstarkova… ![]()
Když jsem byla malá, syn družinářky spolkl pětikorunu. Dal si ji do pusy aby ji neztratil když šplhal na strom
Máma mu koupila pytlík kysaného zelí, aby to líp prošlo střevy a nic mu nebylo. Akorát brečel, že přišel o bůra ![]()
Já jsem sežrala sklenici zavařených třešní i s peckama … a i normálně často jím třešně celé. Mě to neba v hubě převalovat a lovit pecku a následně plivat
… své výtvory poté jsem nezkoumala, ale nic mi nikdy nebylo. Akurát jednou cca v 7 třídě jsem se málem pos … měla jsem to jen tak tak … ale to bylo kilem třešní a zmrzlinou na to
.
A jak tedy řešit spolknutí žvýkačky? Malá mi včera spolkla dvě ![]()
iklasa jak to řešit?Nedávat je
.Pokud to bylo omylem,tak je před malou dávej tam,kde na ně nedosáhne.Ucpat střeva to nevím,jestli se dají žvýkačkou,ale zauzlují se.Moje sestra byla na operaci v necelých dvou letech,střeva se jí zauzlovala,prý to hodně je po žvýkačkách a můžu říct,že měla velké bolesti bříška,zvracela,hrozně plakala a dr. na to přišel za pět minut dvanáct,okamžitě jela na sál.Byl to dost hrozný pohled na ní,když měla ty bolesti.
Já jako dítě polykala žvejkačky celkem hojně
doma mi sice taky říkali, že mi to ucpe střeva atd., ale nikdy mi nic nebylo… ![]()
Prosím poraďte, vadí, když dítě spolkne celou třešeň, tedy i s peckou?