Reakce na komáří štípnutí

404
11.7.09 09:31

reakce na komari stipnuti

Ahoj, nevim, kam by toto tema patrilo, tak jsem ho dala sem, jedna se koneckoncu o batole :-)
Nase mala vzdycky kdyz ji stipne komar, tak se ji udela sileny livanec, ale az druhy den, vcera rano jsem ji jednoho zaplacla na tvari, cely den nic a dneska se vzbudila s pupuncem velikosti koruny. Kdyz ji takhle stipnul do prstu, tak z nej mela rudou bambuli. Znamena to, ze je treba alergicka a takhle se to projevuje? Ptam se proto, co cekat, kdyby ji pichla kuprikladu vosa ci vcela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
JVP
568
11.7.09 09:50

Ahoj, a co ti na to říká vaše doktorka/doktor? Ono myslím spíš záleží taky na tom, na co si sednul ten komár předtím, než štípne… :wink:
Já alergická asi nebudu, ale po jednom komářím štípnutí jsem měla antibiotika a dodnes mám na noze jizvu jak blázen :evil: Jinak já to hned mažu fenistilem nebo mám takový náplasti po štípnutí hmyzem (z lékárny) - mírní to svědění i otoky - teda asi jak komu - to budeš muset vyzkoušet :D Držím palce, J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
11.7.09 10:10

Já to tu řešila loni :) Adli nám šííííleně napuchá, ale prý to naštěstí neznamená citlivost na vosy a včely. Doufám.

Počti si: https://www.emimino.cz/modules.php?…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
11.7.09 10:19

Ahoj,
všechny moje děti zdědily po mě takové reakce na komáříštípnutí,od včely/vosy byly štípnuté moji starší a reakce přiměřená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
11.7.09 13:44

Buď v klidu, já jsem alergik a komáří píchnutí mi udělá bouli jako tenisák a od vosy ani včely jsem nikdy reakci neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
11.7.09 13:59

Holky, diky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
17.7.16 17:54

Ahoj vsichni.. dneska rano maleho nejspis stipnul komar do spanku. Zezcatku mel jen cerveny flek, ale ted do vecera mu to dost napuchlo ma pritekle uz i oko. Je to normalni takova reakce? Na vikend ho mel tatinek a takhle mi ho ted vecer vratil a popsal mi to tak. Mam obavu, ze to natece jeste vic a na to oko neuvidi. Mate s tim nejakou zkusenost? Dekuju za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
17.7.16 18:06

@Sophia.888 Zkušenosti mám bohaté. U některých dětí jsou takové reakce normální, můj syn na to dost trpí. Někdy vypadá po komářím štípnutí jako boxer, co to schytal do oka. Včelí štípnutí mu přitom nedělá vůbec nic. Brzy to splaskne. Není syn alergik, nebo astmatik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
17.7.16 18:09

Je astmatik. Foukame kortikoidy. Ale minuly tyden ho pichla vosa do tvare a nemel tam skoro nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
17.7.16 18:18

@Sophia.888 To samé můj syn, taky je astmatik, v krizových obdobích na foukátkách. Mně Dr. říkala, že ta hypereaktivita na komáří bodnutí u těchto dětí bývá. Bude to v pohodě, uvidíš. Max bych mu třeba nakapala dneska Fenistil jestli máš, ale určitě už bude zítra líp a otok odezní… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
17.7.16 18:21

Když má přiteklé oko, tak s ním jdi na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
17.7.16 18:22

Praveze doma nic nemam. Musim zitra do lekarny koupit do zasoby neco. Dekuju moc za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
17.7.16 18:23
@poučená píše:
Když má přiteklé oko, tak s ním jdi na pohotovost.

Myslis, ze az takhle? Na pohotovost? Nejblizsi mame 30 km daleko a jsme bez auta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
17.7.16 18:28
@Sophia.888 píše:
Myslis, ze az takhle? Na pohotovost? Nejblizsi mame 30 km daleko a jsme bez auta

Nevím, kolik je malému? A oko je citlivý orgán a blízko mozku. A hmyz přenáší infekce, člověk ani neví jaké, anebo chemikálie z chemických hnojiv. Anebo zavolej na pohotovost a zeptej se přímo lékaře.

Třeba by vás tam odvezl nějaký hodný soused autem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
17.7.16 18:31

Zkusim tam teda zavolat.. tak infekci prenest samozrejme muze, ale to je nejspis jedno kam ho stipne. Do obehu se to dostane tak jako tak. Na oko vidi tak doufam, ze to je maximum a vic to neotece. Dekuju za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák