Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
myslím, že pokud je po 3 letech široká, tak jí zmenších už jedině operativně laserem. Já mám jizev po operat. zákrocích hned několik (nejviditelnější je asi 1cm dlouhá pod prsní kostí už 16 let a na koleni 13cm 11 let) pořád jsou vidět, ikdyž míň než první roky, ale myslím, že už nikdy nezmizí docela, přestože jsem se k nim chovala „opatrně“ tj. hodně jsem promazávala, nevystavovala moc sluníčku, a to i několik letních sezón za sebou.
Zmizely mi akorát jizvy, který byly po pádech, odřeniny apod, ale jizvy po řezných ranách mi zůstaly všechny
Ale je fakt, že jsem byla takový raubíř, že jsem se těma všema jizvama ještě chlubila (myslím, že ještě tak v prváku na střední)
ke každý se váže nějaký příběh a historka, tak aspoň bylo vždycky o čem povídat … třeba když se mi zabodl střep do předloktí a byla jsem sama doma a podobný chuťovky
lol:
Sandra
Na zjemnění jizev je Contratubex gel, mojí mamce pomohl. Je pro děti od 3 let. A potom ještě homeopatika, ale z hlavy nevysypu jaká.
Martina
No můžeš to zkusit laserem, ale určitě to neodstraníte úplně, já jsem si teď po těhu nechávala odstraňovat strie po těhotenství, vzalo a zesvětlilo mi to i ty co jsem měla z těhu s dvojčaty, ale úplně to prý nezmizí nikdy, je to teda o dost jemnější a světlejší. Jinak mi v lékárně namíchali na jizvy směs liotonu a bromhexinu, prý se to používá na jizvy a to mi zabralo tenkrát pěkně, ale ty strie byly čerstvý.
Ahoj všem,měla bych dotaz,moje dcera 5 let,má po operaci na noze jizvu,jizva se docela špatně zhojila,je široká.Má jí 3 roky.Je možné ještě ted jizvu něčím „zmenšit“,prostě udělat něco,čím by byla méně vyditelná???Moc vám děkuju za rady.
Michaela