Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky, tak mě před asi ani ne ani hodinkou malý (4 měsíce)spadnul z lehačky Fisher Price (výška asi 25cm). Já blbec ho zapomněla připásat, i když vím, že je mrštný. Šla jsem mu dělat kaši před spinkáním. Jako plakal, ale pak začal plakat šíleně, tak jsem došla a on ležel na zemi. Plakal docela dlouho, ale už to bylo spíš únavou a hladem. Tak uvidíme. Už spinká, já bych ho už neudržela v bdělém stavu. Mám monitor dechu, tak budu hlídat.
Tak mám právě tu samou zkušenost. klárka 8 měsíců spinkala na posteli a když jsem si jen odběhla na wc tak jsem jen uslyšela pláč a našla jí chuděrku na zemi. nejraději bych si nafackovala
mám výčitky
@raducha Ahoj. Tak je jasné, že máš výčitky, jako každá maminka. Ale nejsi jediná komu se to stane. Je to náročné hlídat dítě 24 hodin denně, předvídat co se může stát, být neustále ve střehu. A bohužel jsou pády i s následky a horší úrazy, tak buď ráda, že je holčička v pohodě a určitě i tato událost ti pomůže být příště opatrnější
@raducha To se stane každýmu aspon jednou. Mě spadnul víckrát prostě ho nemužu celou dobu kontrolovat, co spí.
@peta @annaei ahoj holky i když klárka byla celý den veselá a neměla žádné příznaky otřesu mozku přece jen pro klid jsme byli večer na pohotovosti v motole. klárka v dobré náladě tahala pana doktora za stetoskop vlasy a nos je v pořádku. jen jí hlídat přes noc po třech hodkách. už nikdy víc. ![]()
@raducha Pokud se doted nic nestalo tak už by to mělo být dobrý. Mě už v porodnici řikali, že každý dítě spadne a v tu chvíli jsem si řikala, že je to blbost přece svoje dítě uhlídám. Nejhorší bylo, když nám vypadnul na obrubník, když byl malinký z kočárku, když jsme vystupovali z kočárku. Celou noc jsem nespala, doběhla domu slíkla dítě a koukala na něho. Nic mu nebylo. Aspon budeš mít klid, že se nic neděje já tehdy byla uplně na nervy
AHoj všem, jen sem se chtěla asi vykecat, malé je 7,5 měsíce a ve čtvrtke se mi sveza ze sedačky v momentě kdy jsem se otočila. výška cca 35 - 40 cm, malá měla před 2 měsici 65 cm (prý když je výška menší než miminko je to většinou ok), nevim kolik má ted. ležela na sedačce nohama ke mě a na zemi byla na bříšku hlavou ke mě, žádná velká rána, plakala chvilku jako by spíš z leknutí, pak se smála a žvatlala. Volala jsem dětské doktorce a že ji mám sledova. Žádná modřina, ani boule, spala klidně, jako obvykle a jedla normálně. Ani plačtivá nebyla. Akorát mi přijde že občas se jakoby zadýchá nebo rychleji dýchá ale přítel říká že to dělala i předtím, možná už ji jen moc pozoruji. Byly jsme včera plavat a vše ok. Dnes je jen protivna, ale byly jsme u našich a přijela sestra s přítelem tak tam bylo rušno. Pláče jen když ji položím a jakmile se ji někdo věnuje je klid takže bolesti to taky nebude. Stalo se to ve čtvrtek a dnes je neděle. KDyby nedej Bože něco, to už by ukázalo ne?? Pardon za ten sloh ale potřebuju se vykecat než mě toho klepne.
@Jana0703 Pokud nemá bouli, podlitinu, nezvrací,…tak je naprosto v pořádku. My máme doma kaskadéra a nejrůznější pády máme na denním pořádku. Naštěstí bez následků. On si totiž začal v 8 měsících stoupat a nějak si neuvědomuje, že se musí zatím pořád držet ![]()
@Jana0703 7,5 měsíce?!?! Tak to je dobrý!!
Mi malý sklouzl ze sedačky, když mu bylo cca 10 týdnů, plakal asi 5 vteřin a pak byl hned vysmátý. Pro svůj vnitřní klid jsem šla k doktorce, tam dobrý a ještě mě uklidnila, že spadne mockrát a přidala i své zážitky.
Je to pro nás šok, pár hodin pohlídat a je to. ![]()
Kdyby jí „něco“ bylo už se to projeví!! ![]()
@Jana0703 píše:
AHoj všem, jen sem se chtěla asi vykecat, malé je 7,5 měsíce a ve čtvrtke se mi sveza ze sedačky v momentě kdy jsem se otočila. výška cca 35 - 40 cm, malá měla před 2 měsici 65 cm (prý když je výška menší než miminko je to většinou ok), nevim kolik má ted. ležela na sedačce nohama ke mě a na zemi byla na bříšku hlavou ke mě, žádná velká rána, plakala chvilku jako by spíš z leknutí, pak se smála a žvatlala. Volala jsem dětské doktorce a že ji mám sledova. Žádná modřina, ani boule, spala klidně, jako obvykle a jedla normálně. Ani plačtivá nebyla. Akorát mi přijde že občas se jakoby zadýchá nebo rychleji dýchá ale přítel říká že to dělala i předtím, možná už ji jen moc pozoruji. Byly jsme včera plavat a vše ok. Dnes je jen protivna, ale byly jsme u našich a přijela sestra s přítelem tak tam bylo rušno. Pláče jen když ji položím a jakmile se ji někdo věnuje je klid takže bolesti to taky nebude. Stalo se to ve čtvrtek a dnes je neděle. KDyby nedej Bože něco, to už by ukázalo ne?? Pardon za ten sloh ale potřebuju se vykecat než mě toho klepne.
vidim, ze mas na všechno vysvetleni…tak co resis ![]()
@MisaHanuska píše:
@Jana0703 Pokud nemá bouli, podlitinu, nezvrací,…tak je naprosto v pořádku. My máme doma kaskadéra a nejrůznější pády máme na denním pořádku. Naštěstí bez následků. On si totiž začal v 8 měsících stoupat a nějak si neuvědomuje, že se musí zatím pořád držet
nene nic nemá právě a nezvrací, jí normálně i zorničky reagují, spí jako obvykle, jen ji asi moc pozoruju ![]()
taky doufám, že už by se to ukázalo za 3 dny. mě taky každý říká co se přihodilo jejich dětem a at si zvykám že toho ještě bude.
já i když se to snažím sama sobě logicky vysvětlit a uklidnit sama sebe, pořád mi to šrotuje v hlavě.. co by, kdyby…
Mě dneska spadla 5ti měsíční holčička. Předělávala jsem jí z kočárku do autosedačky a nezapla jsem ji a otočím se zamknout garáž a najednou řev a malá na zemi. Letěla jsem hned k doktorce, měla uplně červenou tvář, poslala nás s žádankou na chirurgii, prý bude potřeba RTG. Doktor s ní škubl na podložce, podíval se jí na zorničky a dal jí pást koníky, Pak nám řekl, že jim jako doktorům (on a manželka) taky dítě spadlo a taky jeli na pohotovost a že se to prostě stává. RTG nebyl a do zprávy napsal, že je dítě neurologicky v normě…
Můžu říct, že do teď jsem nechápala, jak někomu může dítě spadnout! A u nás už je to taky ![]()
@mikema U nás se to párkrát stalo jenom nemam čas ani náladu sedět na pohotovsti. Tak že vždycky dítě naštrstí bylo v pohodě tak jsme to nechali být