Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
moc Vás prosím o jakoukoliv radu. Dcerka 7 let má od velikonoc již 3 angínu spálovou.
První chytla od syna, dostala na ní Ospen brala ho 8 dnů a po dobrání do 4 dnů opět angína. Tentokrát dostala klasický penicilín na 10 dnů s tím, že Ospen už na ni byl asi slabý. Tak jsme poctivě dobrali PNC, v neděli večer poslední a v pondělí večer už ji bolela hlava měla 37,3. V úterý už ani nepromluvila, takže ve středu u pediatra nám byl doporučen penicilín do svalu. Ten jsme absolvovali 7 po 7 dnů, včera jsme měli poslední a dnes nám byl na infekčním píchnut Pendepon. Ted je večer a dcerka si opět stěžuje, že ji pobolívá hlava. Já se modlím, at to není angína, všude nám tvrdili, že tím pendeponem je chráněná 14 dnů od angín streptokokového typu, tak snad to nemůže být opět ta angína. Krk má čistý během dneška a včerejška se jí dívalo o krku snad 5 doktorů a podle všech je angína zaléčena.
Jediný co mě napadá je, že syn z pondělka na úterý celou noc prozvracel a od včera má teplotu do 38, takže klasika střevní rotavirová infekce. Takže to asi chytla od ně a v noci čakám bud průjem nebo zvracení achjo. Doufám, že je to tohle a ne zpět angína, to nevím, co by s námi už dělali… ![]()
Promiňte za román, ale už 2 měsíce jsem zavřená doma se 3 dětmi a je to na palici, dokonce už chytá depku i manžel, že jsme pořád zavření doma, ale co mám dělat, když si to předávají a jsou už oslabení… ![]()
Holky, kdo jste měli Pendepon, opravdu se Vám angína nevrátila? Potřebuji uklidnit, naše pediatrička má zítra a v pátek dovolenou a já jsem na nervy…
Díky Denisa
mě osobně se angína vrátila i po Pendeponu,přesně takhle jsem trpěla na angíny,měla jsem je xkrát do roka
,pomohlo až vytržení mandlí ![]()
No nevím, jestli tě uklidním. Ale mi tohle absolvovali v únoru a březnu. Malému jsou 3 roky a po týdnu braní Ospenu jsme skončili na infekčním v nemocnici s podezřením na mononukleozu. Tam nám začali píchat PNC a nakonec ten pendepon. Od té toby angínu nechytil ťuk, ťuk, ťuk. Ale zato zase máme pořád rýmu a antibiotika do nosu, příští týden mu budou vyndávat nosní mandli. Jo a tu mononukleozu nakonec ani nepotvrdili ani nevyvrátili, dle rozborů už má protilátky, ale jestli jí prodělal nebo se s ní setlak, nikdo neřekne.
Já jsem jako dítě taky trpěla hnisavýma angínama, dostávala jsem penicilin do nohou, potom měl přijít na řadu pendepon, ale nevím, jestli jsem ho dostala nebo ne, to si nepamatuji
Každopádně mně ty angíny potom ustaly. Podle mě to může být klidně i nějaké nachlazení, chřipka, reakce na pendepon
Předpokládám, že když se jí dívalo do krku několik doktorů, že by snad angínu poznali… ![]()
@Maaaca píše:
mě osobně se angína vrátila i po Pendeponu,přesně takhle jsem trpěla na angíny,měla jsem je xkrát do roka,pomohlo až vytržení mandlí
Jj já to osobně měla taky tak, angína nepřetržitě skoro 2,5 měsíce. A největší problém u mě byl alergie na penicilín. Tak jsem skončila na vytržení mandlí. Dva roky naprosto v klidu, ani žádná viroza. Až letos angína, zaléčena antibiotiky a po 4 dnech jsem ji měla zpátky, tak jsem skončila v nemocnici na kapačkách s antibiotiky. ![]()
bessi79:tak to já je mám 5let pryč a atb jsme od té doby měla jen 2× a to na zánět dutin,ale od angín mám naštěstí klid.tu alergii nezávidím ![]()
Já sobě taky ne
, teď po tom posledním atb. mi naprosto rozházeli celou imunitu a vše, jaký driáky do mě kapali. Na konci jsem z nich měla i podrážděnou slinivku. Tak se modlím, aby to zase byla na pár let poslední angína.
bessi79:mě na imunitu pomáhalo pít zelený ječmen,chuťově nic moc,ale byla jsem dlouho zdravá ![]()
Ahoj, můj kluk trpí na angíny, loni měl v říjnu, v prosinci a letos v únoru,s tou poslední jsme skončili v nemocnici, souhlasili jsme s píchaným Penicilinem po dobu deseti dnů a nakonec Pendepon. Ten dostal na konci února a od té doby zatím angínu neměl.
Sama jsem zvědavá, jestli ten Pendepon pomůže
Načetla jsem toho na různých diskuzích mraky, někomu pomohl, jinému ne. To ti prostě nikdo neřekne, jak to zrovna na tvoji dcerku zafunguje.
Každopádně my jsme po sérii těchto posledních angín začali docházet se synem k homeopatce, angíny jsou prý dobře řešitelné pomocí homeopatie.
U homeopatky jsem byla taky, jenže už jsem měla od naší Mudr, žádanku do nemocnice na píchaný PNC. Homeopatka mi dala kuličky, tak jsme jeli na píchanec a pak jsem jí dala i homeo. Do chvilky po homeo jí začala bolet hlava a asi do hodky se trošku pozvracela a ihned! ji hlava bolet přestala. Podle mě to měla kombinací atb a homeo asi se nesnesou, tak jsem ty homeo vysadila. No pokud by měla mít opě angínu, tak jsem rozhodnutá jít tentokrát do homeo, ale je těžké vidět jak jí ten krk bolí a to každá angína mi přijde horš a horší, naštěstí u toho nemá horečku jen ten krk a bolest hlavy.
K tomu pendeponu, dostane ho minim 3× po 14 dnech, možná 5×, dnes jí brali i krav a dle výsledků se prý uvidí. Každopádně jí pěkně bolí vpich, docela si stěžuje ale až ted večer, to u PNC o tom skoro nevěděla.
No je mi jí líto, ale představa, že už nevím, co s ní dál je šílená, přece nebude pořád na PNC…
A ještě k tomu trhání krčních mandlí ( nosní nemáme od 3 let). Neteř 8 let měla v lednu také 2 angíny za sebou, zde jim doporučili vyndat krční mandle, jezdí na dětskou kliniku do Brna kvůli revma a tam to také konzultovali a ti se zhrozili, že to se dneska už nedělá, že to je zastaralé a že ten efekt je nula, akorát angíny sednou na průdušky.
Tak nevím, co si o tomto myslet, nechci aby byla bez mandlí, není to sranda, přece jenom svoji funkci mají a ona zatím hnisavé angíny nemá ani čepy, má klasickou streptokokovou, po jednom dni braní PNC je okamžitě v pořádku, krk ji nebolí.
Co se týká trhání mandlí, tak od toho se opravdu prý dneska upouští. Může to prý napáchat více škody než užitku, moc se to nedoporučuje.
k té homeopatii - chce to najít kvalitní homeopatku, jít k ní - první sezení trvá klidně i přes dvě hodiny, vyptá se uplně na všechno, dítě potřebuje vidět - jak se chová, jak vypadá. A teprve potom nasadí lék, který usoudí, že je pro dané dítě vhodný. A to opravdu funguje tak, že třeba můj syn je v obrazu Beladony a pomáhá mu to při angínách a jinému by pomohl uplně na něco jiného a ne na angíny…A hlavně není to léčba na týden, nejsou výsledky vidět hned, trvá to déle než se tělo vyčistí. A homeopatika si můžou kombinovat s jakoukoliv jinou léčbou, antibiotiky, chemoterapeutiky atd… to se může.
Luci, mi máme dobrou homeopatku Hofhanzlovou, už mnohokrát nám pomohla. Ale nějak my to k angínám nesedí, mám strach je léčit bez atb, aby z toho pak nebylo něco horšího. Ale pokud se jí angína vrátí počtvrté tak to určitě vyzkouším. Dcerka dostala taky Beladonu, pak Strepococus a ještě její konstituci, takže by to mělo zabrat. Konstituci jsem jí dala hned a dobrý, pak Beladonu, ta taky v pohodě a nakonec to Streptococum a to okamžitě bolehlav a nakonec zvracení a ihned ok, takže podle mě se tělo chtělo zbavit toho posledního homea.
No jenže jak jsme měli ten pnc, tak jsem nechtěla volat homeopatce, protože mi to přišlo, že jí jakoby obcházím a nevěřím, tak jsem to vysadila. Ona sama mi říkala at atb nebereme, že v tomto případě by homeo měla zabrat. Jenže jak to pak vysvětlit dětské, že jsme si nebylly pro pnc v nemocnici, když mi ještě říkala, že druhý den slouží pohotovost, tak se na nás poptá. Nemůžu jít ani proti ní, potřebuju s ní mít důvěrnej vztah, je to těžký. Ted kdyby měla angínu, tak nikam nejdříve nejdu, akorát za homeopatkou a zkusím třeba 5 dnů léčit tu angínu s homeo. Vím, že do 7 dnů je čas začít líčit angínu , to mi říkala naše dětská. Naše dětská doktorka je nejlepší ve městě, fakt super ženská, mám ji moc ráda i děti, je rozumná, atb nepíše jen tak, ty první dvě atb na angíny jsme dostala vždy od jejího zástupu, protože měla vždycky jako na potvoru dovolenou a tím si myslím, že to začalo, že se jí rozhodila imunita a ted už si s tím nedokáže sama poradit.
Každopádně díky za radu, jak dlouho Vám trvalo u akutní angíny, než bylo vidět zlepšení u homeo 3-4 dny??
Nám ty homeo hodně pomohly u holek na věci psychického rázu, starší na noční děsy a křik ze spánku, mladší na nervový tik - mrkání, které měla z úleku. Takže já je nezatracuju, akorát u té angíny jsem měla velké pochybnosti a strach..
Moje dcera je na Pendeponu už rok a půl a výsledky žádné. ASLO má stále vysoké. ![]()