Neštovice matky kojence

102
14.5.12 14:24

Neštovice matky kojence

V sobotu ráno se mi objevily puchýřky, jakoby na mě zaútočilo snad 100 komárů. Dnes mi dr. potvrdila neštovice. Kojím téměř půlletou dceru, pediatrička ihned zakázala kojení, že ji můžu nakazit pupínkem na prsu. Pročítám různé diskuze, volala jsem i jinému pediatrovi, a stejně jako moje praktická dr. všichni říkají, že mám kojit dál. Já myslím, že by byla už za ty min. 3 dny nakažená, navíc ji mám doma, nosím ji, kromě prsa ji víc „neodstřihnu“, neodvezu pryč. Jsem přesvědčená, že pokud budu kojit dál, pokud prso pořádně umyju než jí ho dám, že jí neublížím víc než svou přítomností. Co si o tom myslíte? Přešly byste na umělé mlíko, jak radí doktorka? Mám pocit že jsem jako dítě neštovice měla, se sestrama jsme se mazaly (ale je to jen domněnka).
Malá navíc má prsty pořád v puse, tak by si tam tu infekci strčila sama, když na mě sáhne, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5532
14.5.12 14:30

Já osobně bych kojila dál. Pokud má malá neštovice dostat také, tak je pravděpodobně dostane ať kojíš nebo ne. Jste spolu neustále v kontaktu, takže infikovaná už klidně může být a byla by škoda, kdybys přestala kojit…
Přeji brzké uzdravení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
14.5.12 14:35

Kojit dál :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
14.5.12 14:39

Taky bych kojila dál. Pravděpodobně je stejně dostane, protože nejvíc infekční je to 48h před prvním pupínkem…tobě přeju hodně trpělivosti, protože u dospělých je to mazec. Mám teď načteno, protože můj chlap je nemá uvedený v kartě a malý je měl, tak jsme čekali jestli se taky vysype nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.5.12 14:46

Kojila bych dál, pokud je dítě chytí, tak už stejně bude v inkubačce a alespoň jí poskytneš protilátky a průběh třeba nebude tak bouřlivý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí