Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,dotaz. Můj 7 měsíční syn,chytil ošklivý infekční průjem…od minulého týdne se lopotíme z dietním režimem odvary z rýže,odvary z mrkve,banán ,rýže ,mrkev pořád dokola a nebo zaléváme UM vývarem z rýže nebo z mrkve a to už bylo nadějné malému stolička už zatuhla a já měla radost že už nebude plakat při každém krmení,že něco nechce..samozřejmě jsme sráželi 40tky horečky a doplnovali stravu kulíškem a bififormem a laktobacílky a vážně to byl očistec… v pátek nám Dr. a její sestřička poradili odevar z borůvek a eventuelně promíchat z UM…moc se mi to nezdálo…ale když je to rada od dr.......moje mama donesla lonský bio sběr borůvek… já to svařila zalila tím odvarem prckovi mlíko a ted můžem začít nanovo
z dietou,malej má opět unikátní srágoru…fialovou…pozvracel tím borůvkovým odvarem co se dalo......
a já ted znova na plotně svařuju mrkev a rejži.....ach jo…máte někdo zkušenost s touto borůvkovou dietou????borůvky prý staví,ale malého total projmuli…v kombinaci s tím mlíkem…a jinak poradíte mi ještě někdo nějaké rychlorecepty jak se té pitomé srágory zbavit?
no řekla bych, že borůvky s mlékem není nejlepší kombinace..... spíš dávat odvar samotný po lžičkách. S borůvkama mám dobrou zkušenost opravdu to pomáhá, no a vařená mrkev je taky dobrá
jako kdyby můj syn měl takový dlohotrvající průjmy a horerčku, už bych lítala po doktorech.. to může být podle mě něco závažnějšího.. ![]()
Mlíčko určitě ne, leda MM. Rýžový odvar nám teda zabral. Zkus ještě smectu- První 3 dny můžeš dva sáčky denně, pak jeden.
Udělala vám Dr výtěr? S těma horečkama se mi to taky moc nelíbí
Jinak recepty neporadím, dáváš asi vše co mě napadlo - rýže, mrkev, banány..
@Gabrielaaa píše:
jako kdyby můj syn měl takový dlohotrvající průjmy a horerčku, už bych lítala po doktorech.. to může být podle mě něco závažnějšího..
Ahoj,právě minulou sobotu v noci kdy poprvé dostal ty horečky a začal mít průjmy…jsme ho ve 2 v noci naložili a odvezli do motola tam nás odkázali na pondělí k našemu pediatrovi tak jsme 3 v týdnu chodili na kontroly…horečky jsme srazili hned v neděli už týden je bez teplot a dále užíváme ty laktobacílky a bifiform na příkaz pediatričky ve čtvrtek mu udělali stěry ze zadečku a poslali do laboratoře zítra si jdeme pro výsledky…doufám,že na vaše slova nedojde…a bude to v pořádku…že nás jen rozházeli ty borůvky malej je čilej usměvavej a v poho nevykazuje známky závažné choroby…
@jessikka píše:
No řekla bych, že doktorka myslela odvar z borůvčí…
právě že ne…doslovně myslela ona i její sestra,že mám koupit borůvky a svařit je.....že prý syn té zdravotní sestry to užíval a pomohlo to…
@Nainuva píše:
to jsem udělala hned ten minulý víkend ve 2 v noci a tam nás pustili domů ve stabilizovaném stavu a z recepty do lékárny a doporučením návštěvy našeho pediatra hned po víkendu malej je už týden bez teplot a stoličku už měl dobrou..jen ty neštastný borůvky ho včera opět rozhodily…
@zlatinko9 boruvky upravuji strevni cinnost a to tak, ze pokud „je treba“ projmout, projmou a kdyz ne, tak stavi. Promin, ze pisu tak laicky, nevim jak presneji to v rychlosti napsat. Urcite bych to nemichala s mlekem (jak uz tady nekdo psal), ale s jogurtem klidne - nas mlady to tak jedl s chuti. S cerstvym jogurtem, tak aby tam byla jeste sance mit nejakou zivou kulturu.
Drzim palce, ted take bojujeme s nachlazenim a mlady je hoodne vybiravy v jidle.
@Nainuva píše:
Mlíčko určitě ne, leda MM. Rýžový odvar nám teda zabral. Zkus ještě smectu- První 3 dny můžeš dva sáčky denně, pak jeden.
Udělala vám Dr výtěr? S těma horečkama se mi to taky moc nelíbíJinak recepty neporadím, dáváš asi vše co mě napadlo - rýže, mrkev, banány..
co to je mm?MATEŘSKÉ MLÉKO?tO UŽ NEMÁM OD 5 MĚSÍCE…smectu sem nezkoušela optám se v pondělí u dr. a taky podle toho jaké výsledky dopadnou z těch stěrů…
@AniNevim píše:
@zlatinko9 boruvky upravuji strevni cinnost a to tak, ze pokud „je treba“ projmout, projmou a kdyz ne, tak stavi. Promin, ze pisu tak laicky, nevim jak presneji to v rychlosti napsat. Urcite bych to nemichala s mlekem (jak uz tady nekdo psal), ale s jogurtem klidne - nas mlady to tak jedl s chuti. S cerstvym jogurtem, tak aby tam byla jeste sance mit nejakou zivou kulturu.Drzim palce, ted take bojujeme s nachlazenim a mlady je hoodne vybiravy v jidle.
hmmm zajímavá hypotéza…člověče a víš.že mě to napadlo taky?že třeba má v sobě ještě nějaké nedobré věci a chtějí jít ven a ty borůvky to rádoby chtěj vyhnat z tělíčka…díky a taky přejeme brzké uzdravení…to s tím stravováním v nemoci je horor…
Kámoščina holčička měla něco podobného a taky to řešili asi 2-3 týdny. Bylo to infekční - Escherichia coli a taky se s tím nedalo nic jiného nadělat, jen prostě vydržet. Dávala malé Enterol - to jsou probiotika právě na infekční průjem u malých dětí. Je to teda pěkně nechutné a smradlavé, míchala obsah tobolky na lžičku s kaší a malá jí to časti i vyzvracela, ale účinkovalo to.
@Anonymousss píše:
Kámoščina holčička měla něco podobného a taky to řešili asi 2-3 týdny. Bylo to infekční - Escherichia coli a taky se s tím nedalo nic jiného nadělat, jen prostě vydržet. Dávala malé Enterol - to jsou probiotika právě na infekční průjem u malých dětí. Je to teda pěkně nechutné a smradlavé, míchala obsah tobolky na lžičku s kaší a malá jí to časti i vyzvracela, ale účinkovalo to.
Děkuji za info a radu na lék hned v pondělí se na to optám pediatričky…možná už budou výsledky ze stěeů a dozvíme co máme za infekčního neřáda…