Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky.v prosinci se mi narodil syn u kterého nenahmataly varle na prave straně. celé šestinedělí jsem obrečela a dávala jsem si za vinu že jsem snad v těhotenství něco zanedbaůa.u jeho starších sourozenců takévé nic není.Koncem dubna jsme byli sním na vyšetření.Doktor nám řekl že není u močového měchýře nebo v té oblasti a také není ani v tříselném kanále.V papírech má napsané že ve dvou letech má jít na operaci.Co pojištění sluníčko proplácí u tohoto nějaké plnění,jak dlouho bude v nemocnici,máme ho po roce nebo roce a půl mět bez plín.Nedovedu si to představyt jak se o to budeme starat.Někdo napíše že byl na utz a nic nenašly a musely dělat magnetickou rezonaci.Jsem matka ,která má své děti ráda a nechce aby jím něco trápilo.
Od kdy byl váš drobek na operaci
jak probíhal pooperační stav. ch
chodí se ještě pak na některé kontroly atd
ahojky, syn byl s obouma…nejdřív mu zpět cestovalo jedno, tak byl nejdřív na operaci s jedním…jeden den nástup, druhý den operace, otázka půl hodiny a byl zpět na pokoji, třetí den se šlo domů…trochu ho to tahalo,ale nebrečel, zvládal to v pohodě, mazali pak framikoinem nebo jak se to píše…za rok šel se druhým varlátkem…neboj se, malej to zvládne, tyto operace se dnes dělají každému druhému, děti to zvládají perfektně, ani probuzení z narkozy nebylo hrozné, spíš to mamina nese hůř..ale děti jsou fakt v pohodě.
hlavu vzhůru.
Ahoj!
Tak hlavně si nic nedávej za vinu. To se zkrátka někdy stává, že varlátko nedoputuje tam kam by mělo. Můj první syn se narodil měsíc před termínem a neměl sestouplé ani jedno varlátko. Levé nakonec sestoupilo do konce šestinedělí, ale pravé nebylo tam kde by mělo být ani ve dvou letech. Museli jsme na operaci. Šli jsme do Dětské nemocnice do Brna na jednodenní chirurgii. Bohužel hodně mě tam zklamal přístup personálu a ani se jim nepovedlo varlátko stáhnout až do šourku. Po nějaké době jsem našla skvělého dětského chirurga, který malého odoperoval ambulantně (za 4 hodiny jsme jeli domů) a varlátko stáhl skvěle tam, kde má být. Malý má jen malou jizvičku a operaci i pooperační průběh zvládl skvěle. Neboj i u vás to bude v pohodě. Držím palečky
![]()
Sýkorko, prosím tě, vím že diskuse už není aktuální, ale mohla bych poprosit o jméno toho chirurga? Čeká nás v nejbližší to stejné, teď řesíme, kde tu operaci podstoupit. Na jednodenní chirurgii jsme byli s kýlou, vše proběhlo v pořádku, ale s tím varlátkem nám řekli na chirurgické ambulanci, že prý to na jednodenní nedelají! Tak nevím, co si o tom myslet, mám hrůzu z toho, že bych měla se synem nastoupit na klasickké oddělení a prožít ty muka na ubytovně atd.
@leknik píše:
Sýkorko, prosím tě, vím že diskuse už není aktuální, ale mohla bych poprosit o jméno toho chirurga? Čeká nás v nejbližší to stejné, teď řesíme, kde tu operaci podstoupit. Na jednodenní chirurgii jsme byli s kýlou, vše proběhlo v pořádku, ale s tím varlátkem nám řekli na chirurgické ambulanci, že prý to na jednodenní nedelají! Tak nevím, co si o tom myslet, mám hrůzu z toho, že bych měla se synem nastoupit na klasickké oddělení a prožít ty muka na ubytovně atd.
Ahoj, poslala jsem Ti soukromou zprávu se všemi informacemi. ![]()
Ahoj!
Tak hlavně si nic nedávej za vinu. To se zkrátka někdy stává, že varlátko nedoputuje tam kam by mělo. Můj první syn se narodil měsíc před termínem a neměl sestouplé ani jedno varlátko. Levé nakonec sestoupilo do konce šestinedělí, ale pravé nebylo tam kde by mělo být ani ve dvou letech. Museli jsme na operaci. Šli jsme do Dětské nemocnice do Brna na jednodenní chirurgii. Bohužel hodně mě tam zklamal přístup personálu a ani se jim nepovedlo varlátko stáhnout až do šourku. Po nějaké době jsem našla skvělého dětského chirurga, který malého odoperoval ambulantně (za 4 hodiny jsme jeli domů) a varlátko stáhl skvěle tam, kde má být. Malý má jen malou jizvičku a operaci i pooperační průběh zvládl skvěle. Neboj i u vás to bude v pohodě. Držím palečky
![]()
Mohla bych Vás požádat o kontakt na toho chirurga, který udělal operaci ambulantně? Máme jít do Dětské nem. Doktor nám řekl, ža tam budeme muset být 4 dny. Což mne děsí… Moc děkuji
@Lucka256 píše:
Ahoj!
Tak hlavně si nic nedávej za vinu. To se zkrátka někdy stává, že varlátko nedoputuje tam kam by mělo. Můj první syn se narodil měsíc před termínem a neměl sestouplé ani jedno varlátko. Levé nakonec sestoupilo do konce šestinedělí, ale pravé nebylo tam kde by mělo být ani ve dvou letech. Museli jsme na operaci. Šli jsme do Dětské nemocnice do Brna na jednodenní chirurgii. Bohužel hodně mě tam zklamal přístup personálu a ani se jim nepovedlo varlátko stáhnout až do šourku. Po nějaké době jsem našla skvělého dětského chirurga, který malého odoperoval ambulantně (za 4 hodiny jsme jeli domů) a varlátko stáhl skvěle tam, kde má být. Malý má jen malou jizvičku a operaci i pooperační průběh zvládl skvěle. Neboj i u vás to bude v pohodě. Držím palečky![]()
Mohla bych Vás požádat o kontakt na toho chirurga, který udělal operaci ambulantně? Máme jít do Dětské nem. Doktor nám řekl, ža tam budeme muset být 4 dny. Což mne děsí… Moc děkuji
Ahoj!
Máme v Brně zkušenost a už nikdy více. Koukni se na stránky Dr. Janečka. Je to člověk s lidským přístupem a odborník. Nám už pomohl několikrát a když bude potřeba jedeme zase k němu. Klidně mu napiš a domluv se s ním nebo za ním zajeďte osobně a uvidíte, že budete spokojení jako my a spousta dalších rodičů.
http://www.liborjanecek.cz/
Držím palečky, ať jste brzy v pořádku!
Pokud bys chtěla ještě nějaké informace, klidně mi pisni.
@jbul píše:
Tak to my mame hodne daleko
No co vím, tak za ním jezdí z hodně velkých dálek. Jak daleko to máte?
Tak mě tedy Dr. Janeček hodně zklamal.
Arogantní pán, který s Vámi mluví hodně zvrchu a ani absces neřízl ambulantně ![]()
V Motole ano.