Střevní chřipka u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
109
11.5.12 18:56

Střevní chřipka u dětí

Maminky, prosím poraďte…chytli jsme s manželem nějakou střevní chřipku a dnes začal zvracet i náš starší 4-letý syn, chudák už nemá co zvracet..zvrací tzv. naprázdno..je chudák už úplně vysílenej :( nikdy jsme ještě s dětma tohle neměli a nejvíc se bojím že to chytne i mladší roční syn, což asi určitě chytne!!! Poraďte prosím, jak postupovat..vím, že se musí dodržovat dieta…mám doma i jídelníček pro děti ale nejvíc se bojím cdo s tím ml. synem až na něj to zvracení přijde..děkuji za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12959
11.5.12 19:09

My to teď měli před týdnem taky všichni.

DOktor radil hlavně hodně pít a ledové , prý klidně i chladit bříško.
A potom,když to polevilo, tak radil udělat silný vývar s nudličkama (jen ta voda a nudličky).

Pak nám předepsal Hylak forte, já davala i laktobacily a ještě Kulíška.

Tak ať je to brzy za vámi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
11.5.12 19:12

já s prvním synem zažila jen průjem ale zvracení ne :( jakmile mu dám napít, hned zvrací..teda jen jako tu vodu :((( to je hrůza, když je nám s manželem hrozně, sotva lezeme a do toho děti…hrůůůza!!! :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
11.5.12 19:18

Ono to teď asi nějak řádí, náš doktor říkal, že jim takhle přes víkend lehlo celý jedno oddělení na tohle 8o

Hlavní je to pití a fakt hodně studený, jídlo se potom dožene ;)

Jo a pít pomalu, vždycky jen cucnout a za chvilku znova, prostě po malých kouskách ,ale hodně často:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.5.12 19:22

Ledová Cola bez bublinek, po lžičkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
11.5.12 19:36

Tak opravdu dávat po lžickach černý čaj, studeny, nejlépe až ledový. Trochu osazeny. Dat jednu lzicku, počkat a po chvíli další, postupne přidávat. Pokud udrží ten čaj, tak jsem pokračovala opět hodně studeným rozmixovanym bananem. Tam začít treba i po pul lzicce. Určitě přidávat lactobacily. S tou colou, na to jsou různé nazory, u nás to ted tedy nedoporucuji. Kdyby, zvláště ten roční, měl zároveň intenzivní průjem a zvracelo, tak bych jela k doktorovi. Opravdu hrozí rychle dehydartace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
11.5.12 19:56

Ahoj tak u nas to bylo taky měla jsem to ja a 5 mesicu dcera jeli jsme na pohotovost mudr doporučil vynechat kojeni a davat studeny mirne oslazeny čaj na horečku čipek panado jo a ten cukr hroznovy než jsme jeli nacpala jsem do ni ještě kuliška jestli vam bude pořad blinkat tak bych raději jela na pohotovost kvuli dehydrataci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
11.5.12 20:21

volali jsme na pohotovost a babi s dědou ho tam odvezli ale snad si ho tam nenechaj!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
11.5.12 21:09

Držim palečky at to dobře dopadne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
11.5.12 21:37

Taky držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.1.14 11:48

Holky, za rok 2013 ji malá (4 roky)prodělala snad 9×… nemáme klid, je nový rok a má ji po měsíci znovu. Je to šílený. Nejhorší na tom je, že máme ještě jednu holčičku 2 roky. A pokaždé ji ta starší donese a chytne a my všichni to chytneme taky. Je to takové kolo. jak se z toho dostaneme tak za další měsíc je to tu zase. Už nevím co máme dělat. Chlap je z toho vyřízený. Ten zvrací a ještě má průjem. Já to naposledy 2× po sobě prodělávala zase jinak. Opačně. Měla jsem zácpu a nadýmání asi 2 dny. Brala jsem hylac forte… a můžu říct, že mi po dvou dnech zabral. od toho nadýmání. Zácpa trvala déle. Děti jsou šikovnější. Ty třeba pul dne blinkají a večer už jsou v pohodě. Ty to neuzemní tak jak dospělého člověka. Když se u nás objevila poprvé u holek tak jsem z toho byla v rozpacích, nevěděla jsem co dělat, ale když už to bylo po druhé, třetí, čtvrté tak te´d už můžu říct, že už jsem si na to tak zvykla a už z toho nestresuji, buď ji chytnu nebo ne. Jinak nejlepší je cola cola vychlazená. Určitě držet dietu, nic tučného. Rýžový vývary, suchý rohlíky, jablka, banány. Když už je líp dávám přesnídávky. Momentálně proděláváme další střevní chřipku. Jinak stále přemýšlím kde je problém. Kde to chytá, co je doma špatně a proč na to tak trpí??? Já u malé neznám, angíny, kašel, normální chřipku, ona má jen ty střevní. přemýšlela jsem jestli to není psem. Před rokem jsme si pořídili pejska. a za ten rok to prodělala několikrát, ale nikde nepíšou, že by to mohlo být i od zvířete. Máme psa rok a ona ji za ten rok prodělala opravdu ta 9×… před pejskem prodělala chřipky, ale neměla je tak častý, třeba dvě za rok. To chytla ve školce. Tak už fakt nevím :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
15.2.14 20:24

Ahoj prosím mám problém..byli jsme na slovensku u tchýne s prckem 8mesiců v okolí tam je střevní chřipka..neteř 3letá šla po týdnu na navstevu kde radila chripka 7dní zpátky vsichni tam byli zdraví a chytila ji..ihned jak jsem to zjistila odjela jsem s malým k nasim na moravu jsem tu již 2 dny nechytil ji..ale moje otázka zní kdy se tám můžu vrátit?? dekuji, zavolám radeji dr. v pondelí, ale zas furt poslouchat knourat tchýni ze tam nechci…ale nikdy neohrozím své díte takze i kdybych tam nemela jet vubec nepojedu :mrgreen: kecy me nerozhodí..díky za rady… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
15.2.14 20:29

@cvana jestli ses vrátila na jižní Moravu tak tady řádí od prosince a momentálně je v druhém kole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
15.2.14 20:29

@29 nééé severní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
15.2.14 20:55

Střevní chřipka teď dost řádí i tady na severní Moravě, spousta známých z okolí měli, nebo mají :( Nám se teda naštěstí zatím vyhnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí