Opakovaná jednodenní teplota

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4239
26.1.12 18:33

Opakovaná jednodenní teplota

Ahoj mamči :mavam:
Chtěla jsem se optat na radu a vaše zkušenosti :think:
Něco málo jsem pohledala a našla, ale mohlo přibýt i pár maminek s jinými zkušenostmi…
jde o to, že když zjistím, že má jedna nebo druhá dcerka teplotu-čekám, co se z toho vyklube a nejhorší pro mě je-když má dítě vysokou horečku bez jakýchkoli jiných průvodních znaků-jsem z toho prostě nervozní :think:
Mladší dcerka měla před měsícem teplotu…začalo to odpoledne-horečkovala i v noci a i bez paracetamolu měla ráno jen 37,2 a během dne už nic…Volala jsem našemu pediatrovi a bylo mi řečeno, že kdyby náhodou měla ještě teplotu, že ať přijedem radši zkontrolovat moč-že stačí, když jí klidně pošlu po manželovi(tu moč)
Před těmi 5ti týdny z toho prostě nic nebylo-zjistila jsem, že prý existují takové jednodenní virozy, ale teď po měsíci to samé :idea: Předevčírem mi malá usnula na klíně přesně v poledne-hned jsem zbystřila-samozřejmě se probudila-na pohmat byla dost teplá a během dvou hodin teplota kolem 39 stupňů-asi v 16 hod odpo jsem jí dala Nurofen-během 20ti minut je malá dycky jak rybička-nic jí není-lítá, chová se jako by nic..když bylo kolem 20.večer tak usnula-to už teplotu měla zase a měla jí i v noci, ale opět jsem už Nurofen nedávala-ráno měla opět zvýšenou, ale už během dopoledne nic-prostě ten samý průběh jako před 5ti týdny..........
Je pravda, že jsem čekala, že bude marod, pač byli dcerky s manželem v něděli v Aquaparku a malá byla prý tak natěšená do vody-že i když se klepala jak ratlík, tak do vody chtěla pořád…

Zítra pro jistotu zavolám Mudrovi, ale zajímaly by mě vaše zkušenosti-jestli třeba i když je teplota jeden den-a v podstatě samovolně opadne-jestli by to třeba mohl být zánět močových cest apodobně???
Díky za jakékoli rady a postřehy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4989
26.1.12 18:51

maje dcera mela v obdobi kolem 2 let take teplotu vzdycky jen jeden den a za mesic znova, snad skoro presne na den. byli jsme i na vysetreni, rozbor krve a nic. samo to casem prestalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
26.1.12 19:09

Kamarádky dcera (8 let) to teď měla dokonce 3× po sobě, vždy po měsíci, když to bylo potřetí, šly na výtěry a v pořádku. Prý opravdu jednodenní virozy řádí.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
26.1.12 19:47

Nemůže to mít souvislost s rostením zubů? Syn měl trochu zvýšenou teplotku a za 2 dny se vyklubal první zub. Ale i ta viroza je možná, jen bych si nemyslela, že při vyroze by byla po čípku do pár minut v pohodě, ale možná, že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
26.1.12 20:22

Rozarka to za posledni pulrok taky mela asi 2× nebo 3×, ale u ni si myslim, ze je to dusledek velke unavy - obcas se nakupi vic veci po sobe - vetsi vylety, navstevy, skolka apod. a tim, ze uz po obede nespi, i kdyz by to obcas potrebovala, tak to pak takhle vygraduje, takze jsem to zatim neresila

• Citovat
  • Upravit
4239
26.1.12 22:30

Holky díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
21.12.12 18:57

Teplota po týdnu

Ahoj, malá se minulý čtvrtek vzbudila s horečkou, 38,2. Dala jsem nurofen, pak ještě po 6 hodinách. V noci teplota opadla sama, už bez léků, ráno 37,1, pak už nic. Po nurofenu za 20 min. ožije. Lezou jí špičáky, zádný příznak nemoci se neobjevil. Tak jsem myslela, že to byly ty zoubky. Dneska, po 8 dnech se teplota objevila, po nurofenu zatím dobré. Myslíte, že je třeba nějaké vyšetření, či co? Vánoce na krku.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
21.12.12 21:01

Ahoj jajul, tak u moji 18 m dcerky se toto opakovalo cca 4× zhruba po 14 dnech. Teplota max 38, unava, plactivost a zadny jiny priznak. Vzhledem k tomu, ze prodelala v sedmi mesicich zanet ledvin, nase doktorka nic nechtela podcenit, odebrala krev na krevni obraz, sedimentaci, jaterni testy, stitku, moc…vse bylo v poradku, takze udelala zaver, ze je to od spicaku (pul roku ji zadny zub nevyrasil). Mozna bych nechala zkontrolovat moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
21.12.12 21:06

@jjaneck Tak pokud se to bude opakovat, tak to rozhodně udělám, sáčky mám doma.. Jen nevím, jestli s tím jezdit do špitálu :think: :nevim:. Je 4 hod od nurofenu a zatím horká není, klidně spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
21.12.12 21:12

Ono by to chtelo sterilni moc odchytit do te specialni zkumavky…nicmene bud zatim klidna, asi kdyby to bylo od mocaku nebo ledvin, tak by byly horecky vyssi…zatim bych vyckala treba den dva, co se vykoti. Pokud nic a za nejakou dobu by zase teplota vylitla, tak nech malou radsi zceknout vasi doktorku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
21.12.12 21:53

@jjaneck Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
21.12.12 22:14

:mavam: vubec neni zac a dej kdyztak echo a neboj, bude v poradku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
21.12.12 22:24

@jjaneck Jj, dám vědět. Je 5 hodin po nurofenu, klidně spinká a teplotu nemá. Tak snad to bude ok, minule v tuto dobu po první dávce nurofenu už ji měla. Tak snad to budou fakt jen ty zoubky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí