Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No velký asi dost je. Můj syn má 4,5 roku a měří 116cm a váží 20kg, je největší z vrstevníků i ve školce. My ale celá rodina jsme dost vysocí. Manžel měří 190cm a já 176cm.
Ale nepřijde mi že by to zase bylo nějak dramaticky hodně. Uvidíš na tom vyšetření, určitě to bude v pořádku. Držím palce.
Příspěvek upraven 26.01.12 v 14:07
Ahoj,tak obvodačka by si měla dělat u každýho dítěte růstový graf,takže se jí to zřejmě nezdá právem. Já teda nevim jak velké jsou děti ve věku tvého syna,ale vzhledem k tomu,že píšeš,že jste všichni vlastně spíš menšího vzrůstu tak těch 120cm je asi opravdu hodně. Jinak si můžeš sama zadat hodnoty do grafu. http://www.rustovyhormon.cz/…rafy-k-tisku
ja mam druheho syna vetsiho,ale zatim je batole(18m),dulezite je dle me,jak je na krivce,jestli jde takhle porad,nebo je to skokovy narust.
Prvni syn byl naopak velmi maly a drobny do sesti let,pak narostl do vysky a uz je vysoky(7let 130cm 20kg),takze u nas doktorka vi,ze jeden je na nejnizsi krivce a druhy na te nejvyssi.Jsme vysoci s manzelem oba,manzelovi rodici jsou naopak dost mali-presto on narost hodne ![]()
Příspěvek upraven 26.01.12 v 14:12
ahojky,náš malej má 4 roky a 2 měsíce a měří 110 cm a váží přes 20 kilo.Přijde mi tak akorát.Já mám 172cm a manžel má přes 180cm.
Co se to v tom světě děje. Nás doktorka zase pořád kritizuje že je kluk ve 3 a půl zase hrozně malej. Tak chodíme každýho půl roku na přeměření. Má 94 cm.
anoli30 píše:
Co se to v tom světě děje. Nás doktorka zase pořád kritizuje že je kluk ve 3 a půl zase hrozně malej. Tak chodíme každýho půl roku na přeměření. Má 94 cm.
Anoli - ona vás asi nekritizuje, spíš jí jde o zdraví ne? Když se koukneš do grafu, tak jste na poslední dolní hranici, takže je riziko, že není něco v pořádku.Toť vše.
Anonymní píše:Ahoj, teda já koukám a někdy mám i zlost na ty doktory, jak někdy přehánějí s těmi tabulkami a grafy, já mám dceru taky vedenou na endokrinologii- má 4 roky a 5měsíců- váha 30 kg! výška 118 cm.....no rpstě ji mám dle mudr abnormálně narostlou celkově
Dobrý den.
Chtěla bych se s Vámi poradit.
Mám syna, je jsou mu 4 roky a 9 měsíců. Dnes na prohlídce po nemoci mi obvodní řekla, že je moc velký a poslala mě na endokronogii. Měří 120cm a važí 24,5kg. Máte někdo zkušenost? Mám strach, aby byl v pořádku.Jinak je to zdravé, prospívající dítě. Všchni měříme kolem 160-175cm.Děkuji.
Co se týče tvého klučiny, neboj, zas tak strašné to nemáte a nic to nebude- porovnej si ty váhy s moji a porovnej i jak byla moje malá 3- letá- to měla stále těch 30 kg…no prostě byla taková silnější…a dneska má po roce a něco váhu stejně, tak když to nebylo tak drastické u nás, myslím, že u vás to bude v pohodičcce. A nic nám na endokrinologii nedělali zvláštního, jen pravidelné měření, vážení, 1 xodběr krve na vyloučení nemoci atd…a tedkom tam musíme chodit jen prej"preventivně„…a dle mě, manžela a psychložky "zbytečně“…ona je prostě svá a ještě z toho vyroste. Držím palečky i vám ![]()
Tak koukám,že mám asi hubeňoura doma
.Malej má 110cm a 16,5kg.Já mám přes 170 a manža 196cm
.
Vanesanka píše:Anonymní píše:Ahoj, teda já koukám a někdy mám i zlost na ty doktory, jak někdy přehánějí s těmi tabulkami a grafy, já mám dceru taky vedenou na endokrinologii- má 4 roky a 5měsíců- váha 30 kg! výška 118 cm.....no rpstě ji mám dle mudr abnormálně narostlou celkově
Dobrý den.
Mám syna, je jsou mu 4 roky a 9 měsíců. Dnes na prohlídce po nemoci mi obvodní řekla, že je moc velký a poslala mě na endokronogii. Měří 120cm a važí 24,5kg. Máte někdo zkušenost? Mám strach, aby byl v pořádku.Jinak je to zdravé, prospívající dítě. Všchni měříme kolem 160-175cm.Děkuji.a vede mi ji tam jako obézní. Je prospívající, nevypadá vůbec „tlustá“, jen silná na kostech a prostě vyšší, no. Chodíme na endokrinologii od 3 let- pro velký vzrůst. Udělali vyšetření atd…a nic se nezjsitilo, dala nám příkaz, snížit jídlo a přitom ona nic moc nejedla
…Poté jsem musela zapisovat denní deníček, co jí, kolik toho jí atd… a nakonec nám říkala MUDR, že je to dáno i dědičnou dispozici, že táta a babička skoro dvoumetroví obři
, vysocí a udělaní na kostech…vede nás tam dál, genetika nám ještě nebyla udělána, tu teprve máme podstoupit(již jsem založila před chvílí o tom doskuzi)…ale genetiku potřebujeme k vůki něčemu jinému zase.....jinak jak půjdu na endokrinologii, tak hodlám tam malou ukončit, nemá žádné jiné obtíže(št. žlázu, cukrovku, maligní vzrůst- nic
)…ať ji prostě nehají přirozeně tak, však ona z toho vyroste
Co se týče tvého klučiny, neboj, zas tak strašné to nemáte a nic to nebude- porovnej si ty váhy s moji a porovnej i jak byla moje malá 3- letá- to měla stále těch 30 kg…no prostě byla taková silnější…a dneska má po roce a něco váhu stejně, tak když to nebylo tak drastické u nás, myslím, že u vás to bude v pohodičcce. A nic nám na endokrinologii nedělali zvláštního, jen pravidelné měření, vážení, 1 xodběr krve na vyloučení nemoci atd…a tedkom tam musíme chodit jen prej"preventivně„…a dle mě, manžela a psychložky "zbytečně“…ona je prostě svá a ještě z toho vyroste. Držím palečky i vám
Vanesanko,tvou diskusi si pamatuji,jak jsi to tehda resila(jen jsem te hned nepoznala pro zmenu avataru)
.Mala vypada uplne normalne.
Ja mam stesti na dr.,ze tohle moc neresi-je pecliva velmi,ale vidi,ze si kazdy vede tu svou krivku-pro porovnani 18mes.druhorozeny ma ted pres 90cm-coz je na 1,5r dost a takovou miru mel starsi kdyz sel do skolky-tedy ve trech letech-coz bylo zase malo.Nastesti nas nikde nehnala.Starsi je ted uz vysoky dost(ale rikam,narostl az v sesti letech),hubeny je teda az hruza(tech 20kg na 7,5let je nic moc).Ten druhy je zas naducly,takovy velky,ale naprosto zdravy kluk.Jen jsou kazdy jini..
anoli30 píše:
no já nevim, ale tohle má můj kluk ve 22 měsících. Tak bych řekla, že to vaše doktorka dělá naopak dobře. Buď ráda, že dítko řádně kontroluje.
Dobrý den.

Mám syna, je jsou mu 4 roky a 9 měsíců. Dnes na prohlídce po nemoci mi obvodní řekla, že je moc velký a poslala mě na endokronogii. Měří 120cm a važí 24,5kg. Máte někdo zkušenost? Mám strach, aby byl v pořádku.Jinak je to zdravé, prospívající dítě. Všchni měříme kolem 160-175cm.
Děkuji.