Velké dítě?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3278
26.1.12 14:55

Any ahoooj :mavam: No vidíš, tak rok utekl a hlásím to samé- stále tu váhu držíme- celý rok a něco- máme pořád 30 kg :lol: Ti říkám, že jak to udržím- tak pak jak se vyšvihne do výšky- váha zůstane úplně v normě- jsou takové děti prostě. Jinak poslední půl rok jsme bojovali s vyšetřením, přibyla nám nová diagnoza a poté, na těch lécích, které bere, je napsáno, (bere co 3 hodiny), že způsobují narůstek váhy…takže je možné, že váha za to stále stojí :think: V prosinci(loni) mi malá zchudla na 27,3 kg…to měla endokrinoložka radost :lol: Akorát ne z „nejedení“, ale z těch stresů a lítaček po vyštření a z doktorů…nevěřila bys, jak to dokáže zatočit z dětskou psychikou :roll: Odmítá jakékoliv vyštření, ošetření, utíká z ordinace, prostě hrůza a děs :zed: Tak to nějak zvládáme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.12 14:56

Vanesanko teda na těch 30kg holčička vůbec podle fotky nevypadá.

• Citovat
  • Upravit
17026
26.1.12 14:59
Vanesanka píše:
Any ahoooj :mavam: No vidíš, tak rok utekl a hlásím to samé- stále tu váhu držíme- celý rok a něco- máme pořád 30 kg :lol: Ti říkám, že jak to udržím- tak pak jak se vyšvihne do výšky- váha zůstane úplně v normě- jsou takové děti prostě. Jinak poslední půl rok jsme bojovali s vyšetřením, přibyla nám nová diagnoza a poté, na těch lécích, které bere, je napsáno, (bere co 3 hodiny), že způsobují narůstek váhy…takže je možné, že váha za to stále stojí :think: V prosinci(loni) mi malá zchudla na 27,3 kg…to měla endokrinoložka radost :lol: Akorát ne z „nejedení“, ale z těch stresů a lítaček po vyštření a z doktorů…nevěřila bys, jak to dokáže zatočit z dětskou psychikou :roll: Odmítá jakékoliv vyštření, ošetření, utíká z ordinace, prostě hrůza a děs :zed: Tak to nějak zvládáme :D

to bych prave verila :hug: :hug: :hug: posilam tve male pohlazeni :srdce:
Zajimave,ze nektere deti tam takhle musi(na tu endokrinologii a nektere ne :think: .moje neter napriklad,je taky takova vetsi holcicka a nikdy ji na vysetreni nehnali :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
26.1.12 15:00
anoli30 píše:
Co se to v tom světě děje. Nás doktorka zase pořád kritizuje že je kluk ve 3 a půl zase hrozně malej. Tak chodíme každýho půl roku na přeměření. Má 94 cm.
Anoli ahóóój, no teda, kde my se ještě nepotkáme :lol: :mavam: Nic si z toho nedělej, kluk se ti „zprudka“ jednou vyšvihne a bude vysoký jak jalovec :pankac: Taky nesouhlasím s tím, že hnedka něco dítku musí být. Nám taky endokrinoložka nakonec dala za pravdu( viděla že ji fakt nic není)…že jednoho dne z toho vyroste. A výška pomalu dohání tu váhu- takže na výšku akorát v normě a jak nás plašila, jakouže obézu doma nemáme :lol: Už nám dává pomalu zapravdu, že v rodině máme prostě velké výšky a váhy :lol: Ty jejich tabulky jsou jen výpočty, nic víc :roll: Nic není přesné nikdy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
26.1.12 15:02

Ahoj my chodíme taky na endokrinologii, zase, že je menší…
Tam ni doktorka jasně řekla - Brno, že záleží na rodičích.. Že se nemůže srovnávat dítě rodičů kteří mají 165 cm a 180 cm a pak rodiče, kde je tatínek třeba velký okolo 170 a maminka má třeba 158 cm, jak já..
Prý ty tabulky jsou psané pro děti průměrných rodičů.. U nás já mám 158 cm a manžel jenom 169 cm a malý měl teď ve 3 letech v porsinci 13,2 nahý a 92 cm a doktorka nás chválila, jaké má dobré míry..
Děti jsou vlastně po rodičích, takže se hledí vlastně na rodiče.. První co bylo tak vážila a měřila nás jako rodiče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
26.1.12 15:03
Anonymní píše:
Vanesanko teda na těch 30kg holčička vůbec podle fotky nevypadá.
Ale má a dokonce dneska ráno 31,2 kg! :lol: Večer zase bude 30 kg.....jak se nvyčůrá a nekaká dva dny, tak má těch 31, 2… :lol: No vidíš, takže je vidět, že jen jen „těžká“ na kostech :D A trošku cvalíček, ale co na tom, že? Vyroste :lol: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
26.1.12 15:04
kvaček píše:
Tam ni doktorka jasně řekla - Brno, že záleží na rodičích.. Že se nemůže srovnávat dítě rodičů kteří mají 165 cm a 180 cm a pak rodiče, kde je tatínek třeba velký okolo 170 a maminka má třeba 158 cm, jak já..
Prý ty tabulky jsou psané pro děti průměrných rodičů.. U nás já mám 158 cm a manžel jenom 169 cm a malý měl teď ve 3 letech v porsinci 13,2 nahý a 92 cm a doktorka nás chválila, jaké má dobré míry..
Děti jsou vlastně po rodičích, takže se hledí vlastně na rodiče.. První co bylo tak vážila a měřila nás jako rodiče
u nás 168 já a manžel 198 :oops: obr :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
26.1.12 15:04
kvaček píše:
Děti jsou vlastně po rodičích, takže se hledí vlastně na rodiče.. První co bylo tak vážila a měřila nás jako rodiče

no vidis to,a starsi mel presne takove miry ve trech a to ma rodice hodne vysoke-ja mam 180cm a manzel 187cm…mladej nam narost az v sesti letech ;) ,ted je druhy nejvyssi ze tridy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
26.1.12 15:07

Musím ale napsat, že mi máme sníženou činnost štítné žlázy dávám mu půlku léčku…
Kdyby neměl, tak mě dětská řekla, že by takové míry vůbec neřešila.. Že některé děti třeba mají ve 3 letech 11 kg - můj manžel jako dítě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
26.1.12 15:10
kvaček píše:
Musím ale napsat, že mi máme sníženou činnost štítné žlázy dávám mu půlku léčku…
Kdyby neměl, tak mě dětská řekla, že by takové míry vůbec neřešila.. Že některé děti třeba mají ve 3 letech 11 kg - můj manžel jako dítě :mrgreen:

:think: jo tak to jo,to je rozumna dr. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
26.1.12 15:21
anoli30 píše:
Co se to v tom světě děje. Nás doktorka zase pořád kritizuje že je kluk ve 3 a půl zase hrozně malej. Tak chodíme každýho půl roku na přeměření. Má 94 cm.

Ono hlavně záleží jestli malej roste pořád podobnou rychlostí nebo jestli se najednou moc nezasekl a nezačal růst moc pomaleji nebo téměř vůbec…kdyby rostl třeba předtím na úplně jiném percentilu než roste tedka tak pak by měla doktorka důvod se tím znepokojovat a taky teda záleží jak jste velcí ty a tatka. Malej tedka na 3-letý prohlídce měl 91cm,ale dr nic neříkala,on si drží pořád tak nějak stejné růstové pásmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
26.1.12 15:22

Malý právě taky.. nezastavil se mu růst..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
638
13.5.15 21:13

Zdravím mamči a obnovuji diskuzi :). Zajímá mne jak se mají vaše velké dětičky po 3 letech?? Je tu ještě někdo z vás? Rovnají se, nebo stále rostou?

Samotnou by mne ani nenapadlo to pitvat, ale upozornily mne ve školce, že je dcera opravdu velká, zda to nějak řeším. Mudr. se mi „vysmála“ když jsem se na to před rokem ptala, tak jsem si říkala, že zbytečně plaším a pustila to z hlavy.

Dcera 4 roky a 4 měsíce - 22 Kg, 116 cm, nožka 32. Byla vždy větší, ale kolem dvou a půl let začala růst před očima..Na tech grafech je na 97 percentilu, což je špatně…

Řešily by jste to v případě, že by Vás Mudr. ubezpečila, že je dítě v pořádku aniž by podstoupilo jakékoliv vyšetření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí