Duphalac - dávkování?

1755
24.1.12 22:49

duphalac dávkování ?

Dobrý večer maminky,
syn poslední měsíc trpí na zácpu, dostali jsme duphalac, já mu ho dávala každý třetí den, když už nekakal - 10ml, většinou teda kaká 4 den. Doktorka mi dnes řekla, at mu jej dávám každý den, a to 3×5 ml…není to moc? na letáčku se píše na jeho věk max. 10ml. A jak budu vědět, kdy přestat? Známá mi dnes říkala, že se nemá přestávat ze dne na den, ale postupně :roll: budu vděčná za každou radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ivsepa
24.1.12 23:06
Oficiální informaci najdete na stránkách SÚKL (Státní ústav pro kontrolu léčiv)a to tady: http://www.sukl.cz/…SPC24185.pdf (když se neotevře, zadejte si: www.leky.sukl.cz a do názvu léku „Duphalac“ a informaci označenou SPC. Tady napsané informace jsou pro lékařku závazné. Pokud je ona změní, musí to patřičně vysvětlit a jde to jen na její zodpovědnost.
Nepíšete stáří syna. Lékařka by měla zjistit, proč je stolice málo častá, protože jistě nechce dávat chlapečkovi Duphalac dalších 100let.
Každý má jinou frekvenci stolice, ovlivněno stravou, dostatkem tekutin, jinými léky,..osobně doporučuji každé ráno na snídani jogurt (pokud to tedy není miminko..)a hlídat dostatek tekutin (což je např. ve školkách dost problém; tělo se přizpůsobí dodávanému množství tekutin, proto, když není žízeň neznamená, že tělo má takový příjem tekutin, jaký potřebuje; stolice „bobky“ je známkou malého množství tekutin)
devonie píše:
Dobrý večer maminky,
syn poslední měsíc trpí na zácpu, dostali jsme duphalac, já mu ho dávala každý třetí den, když už nekakal - 10ml, většinou teda kaká 4 den. Doktorka mi dnes řekla, at mu jej dávám každý den, a to 3×5 ml…není to moc? na letáčku se píše na jeho věk max. 10ml. A jak budu vědět, kdy přestat? Známá mi dnes říkala, že se nemá přestávat ze dne na den, ale postupně :roll: budu vděčná za každou radu :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
8097
25.1.12 00:57

Mě malá přestala asi v roce a půl kakat. Prostě vůbec nekakala 8o dostali jsme napsaný Duphalac, dávkování už si nepamatuji. Ale vím že jí to nezabíralo, tak se dávky zvýšili a stejně to nepomohlo. Jediný po čem se byla schopná vykakat byl glycerinový čípek. Doktorka (na gastru) mi skoro nadávala že jí ho dávám (na váhu myslím jenom půlku). Hodně jsem se tenkrát s doktorkou pohádala. Pia dost, nepomohly ani oleje, probiotika, švestková šťáva nic. No po půl roce takovéhoto boje, kdy jsem se neudržela, proč jí neudělají nějaké vyšetření, jestli třeba nemá zúžený konečník atd… protože mi nechtěla ani jíst tuhou stranu, pořád se vracela k mléku, a asi to bylo kvůli tomu že jí pak nešlo kakat. Ale ona nekakala ani po mlíčku 8o Doktorka udělala závěr, jo v tomto věku mají děti blok z nočníku 8o žádný jsme neměli a už vůbec že bychom po ní něco chtěli.
No a po tom půl roce kdy jí teda doktorka (gastro) udělala nějaký náběry, tak se zjistilo, že jí vyšla snížená funkce štítné žlázy, tak dostala nasazený euthyrox, hned po první dávce léku se vykakala a léky bere do dnes a kaká krásně. Jen když občas zapomeneme, tak se to hned ozve a poznáme to že nejde kakat. Jako ani endokrinolog nevěří že by takhle malá reagovala. Ale opravdu je to u nás spojené s tím.
Tak držím palce ať je to u vás jen přechodné a rychle to odejde. A pokud ne, tak ať ho POŘÁDNĚ VYŠETŘÍ :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
25.1.12 07:52

Syn ho měl ve třech měsících kvůl mlíku Neo Cate, nešlo mu kadit, jedině s pomocí rourky. Dávkování bylo max 2× denně 5ml, že si to mám podle potřeby upravovat (tím myslela, třeba dát jen večer, pokud by nekadil, pak tedy 2× denně). Přestala jsem dávat s prvníma příkrmama, takže jsem to vysadila ze dne na den a pokud je třeba potřeba teď, je mu 15 měs. a nekadí 2 dny, tak dám 1× 5ml. Podle doktorky z gastra nesmí nekadit víc jak 2 dny :nevim: Od prvních příkrmů do teď ho dostal cca 5× nárazově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
25.1.12 09:11
Veruš1 píše:
Syn ho měl ve třech měsících kvůl mlíku Neo Cate, nešlo mu kadit, jedině s pomocí rourky. Dávkování bylo max 2× denně 5ml, že si to mám podle potřeby upravovat (tím myslela, třeba dát jen večer, pokud by nekadil, pak tedy 2× denně). Přestala jsem dávat s prvníma příkrmama, takže jsem to vysadila ze dne na den a pokud je třeba potřeba teď, je mu 15 měs. a nekadí 2 dny, tak dám 1× 5ml. Podle doktorky z gastra nesmí nekadit víc jak 2 dny :nevim: Od prvních příkrmů do teď ho dostal cca 5× nárazově.
Holky moc Vám děkuji, taky jsme změnili stravu, zkoušeli všechny rady ohledně štáviček, jogurtů, vlažné vody nalačno, vločky, oliv. olje… :think: také to prý u nás je asi psychické, ale jak se to nebude lepšit, budu samozřejmě zpátky u doktorky. Podotýkám nikdy problém nebyl až ted, chodili jsme i na nočník v pořádku, ted už i vyžaduje plínku :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lentilka22
25.1.12 10:09

Holky a není lepší dát prcků něco štěstkovýho pokud už přikrmujete?? :pankac:

• Citovat
  • Upravit
1755
25.1.12 11:28
lentilka22 píše:
Holky a není lepší dát prcků něco štěstkovýho pokud už přikrmujete?? :pankac:
zkoušela jsem a stále dávám, sušené švestky i tu štávičku, nepomáhá :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
25.1.12 12:05

Po švestkách lítám tak akorát já, syn ani omylem :D

Duphalac není projímadlo jako takový, zřidčuje stolici a není návykový, takže pro mně je příjemnější mu jednou za uhra dát Duphalac a vím, že se pokadí, než zkoušet švestky a podobně a čekat, jestli to zabere, když vím, že spíš ne. A mám ho od doktorky z gastra, tak by ho jen tak malému dítěti nedala, kdyby to byl nějaký driák :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí