Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer maminky,
syn poslední měsíc trpí na zácpu, dostali jsme duphalac, já mu ho dávala každý třetí den, když už nekakal - 10ml, většinou teda kaká 4 den. Doktorka mi dnes řekla, at mu jej dávám každý den, a to 3×5 ml…není to moc? na letáčku se píše na jeho věk max. 10ml. A jak budu vědět, kdy přestat? Známá mi dnes říkala, že se nemá přestávat ze dne na den, ale postupně
budu vděčná za každou radu ![]()
devonie píše:
Dobrý večer maminky,
syn poslední měsíc trpí na zácpu, dostali jsme duphalac, já mu ho dávala každý třetí den, když už nekakal - 10ml, většinou teda kaká 4 den. Doktorka mi dnes řekla, at mu jej dávám každý den, a to 3×5 ml…není to moc? na letáčku se píše na jeho věk max. 10ml. A jak budu vědět, kdy přestat? Známá mi dnes říkala, že se nemá přestávat ze dne na den, ale postupněbudu vděčná za každou radu
Mě malá přestala asi v roce a půl kakat. Prostě vůbec nekakala
dostali jsme napsaný Duphalac, dávkování už si nepamatuji. Ale vím že jí to nezabíralo, tak se dávky zvýšili a stejně to nepomohlo. Jediný po čem se byla schopná vykakat byl glycerinový čípek. Doktorka (na gastru) mi skoro nadávala že jí ho dávám (na váhu myslím jenom půlku). Hodně jsem se tenkrát s doktorkou pohádala. Pia dost, nepomohly ani oleje, probiotika, švestková šťáva nic. No po půl roce takovéhoto boje, kdy jsem se neudržela, proč jí neudělají nějaké vyšetření, jestli třeba nemá zúžený konečník atd… protože mi nechtěla ani jíst tuhou stranu, pořád se vracela k mléku, a asi to bylo kvůli tomu že jí pak nešlo kakat. Ale ona nekakala ani po mlíčku
Doktorka udělala závěr, jo v tomto věku mají děti blok z nočníku
žádný jsme neměli a už vůbec že bychom po ní něco chtěli.
No a po tom půl roce kdy jí teda doktorka (gastro) udělala nějaký náběry, tak se zjistilo, že jí vyšla snížená funkce štítné žlázy, tak dostala nasazený euthyrox, hned po první dávce léku se vykakala a léky bere do dnes a kaká krásně. Jen když občas zapomeneme, tak se to hned ozve a poznáme to že nejde kakat. Jako ani endokrinolog nevěří že by takhle malá reagovala. Ale opravdu je to u nás spojené s tím.
Tak držím palce ať je to u vás jen přechodné a rychle to odejde. A pokud ne, tak ať ho POŘÁDNĚ VYŠETŘÍ ![]()
Syn ho měl ve třech měsících kvůl mlíku Neo Cate, nešlo mu kadit, jedině s pomocí rourky. Dávkování bylo max 2× denně 5ml, že si to mám podle potřeby upravovat (tím myslela, třeba dát jen večer, pokud by nekadil, pak tedy 2× denně). Přestala jsem dávat s prvníma příkrmama, takže jsem to vysadila ze dne na den a pokud je třeba potřeba teď, je mu 15 měs. a nekadí 2 dny, tak dám 1× 5ml. Podle doktorky z gastra nesmí nekadit víc jak 2 dny
Od prvních příkrmů do teď ho dostal cca 5× nárazově.
Veruš1 píše:
Syn ho měl ve třech měsících kvůl mlíku Neo Cate, nešlo mu kadit, jedině s pomocí rourky. Dávkování bylo max 2× denně 5ml, že si to mám podle potřeby upravovat (tím myslela, třeba dát jen večer, pokud by nekadil, pak tedy 2× denně). Přestala jsem dávat s prvníma příkrmama, takže jsem to vysadila ze dne na den a pokud je třeba potřeba teď, je mu 15 měs. a nekadí 2 dny, tak dám 1× 5ml. Podle doktorky z gastra nesmí nekadit víc jak 2 dnyOd prvních příkrmů do teď ho dostal cca 5× nárazově.
Holky moc Vám děkuji, taky jsme změnili stravu, zkoušeli všechny rady ohledně štáviček, jogurtů, vlažné vody nalačno, vločky, oliv. olje…také to prý u nás je asi psychické, ale jak se to nebude lepšit, budu samozřejmě zpátky u doktorky. Podotýkám nikdy problém nebyl až ted, chodili jsme i na nočník v pořádku, ted už i vyžaduje plínku
Holky a není lepší dát prcků něco štěstkovýho pokud už přikrmujete?? ![]()
lentilka22 píše:
Holky a není lepší dát prcků něco štěstkovýho pokud už přikrmujete??
zkoušela jsem a stále dávám, sušené švestky i tu štávičku, nepomáhá
Po švestkách lítám tak akorát já, syn ani omylem ![]()
Duphalac není projímadlo jako takový, zřidčuje stolici a není návykový, takže pro mně je příjemnější mu jednou za uhra dát Duphalac a vím, že se pokadí, než zkoušet švestky a podobně a čekat, jestli to zabere, když vím, že spíš ne. A mám ho od doktorky z gastra, tak by ho jen tak malému dítěti nedala, kdyby to byl nějaký driák ![]()