Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, je to tu zase,ale tentokrat uz jsem opravdu bezradna. Kasel
Vim ze skolkove deti maji kasel, rymu na dennim poradku,ale nevim zda to co mame my je normalni. Co je ve skolce tj. 1,5 roku prakticky neprestal kaslat krom leta. Scenar porad stejny, tj. kasel, nekdy ryma, vse bez teplot posledni dobou i bez nalezu na pruduskach.
Cca od prosince mame kasel, ktery je zpusobeny rymou ktera mu netekla zprvu z nosa,ale zadem ted uz i smrka huste bile hleny, porad mluvi huhnave a kasle,ale jen rano a vecer po ulehnuti a to taky neni pravidlem. Jsou dny kdy nezakasle, ted se opakuje scenar ze jeden den se vecer dusi, druhy den v pohode a porad dokola. Vsimla jsem si ze jak ma vetsi namahu kasle, kdyz lita atd a pak i ten vecer po ulehnuti je jisty
Dokror mu delal stery z nosa, vse v poradku, prudusky ciste, nosni mandle v poradku, alergie neprokazana, jen mirne na prach a roztoce,ale prej je to minimalni, imunita take ok, ale me to proste mozek nebere proc je tak zahleneny.
Uz nevim cos nim, ted byl tyden doma, pozorovali jsme jak se chova ve dne a je to porad stejne, ve dne nekasle, jen si treba cca 2× denne odkasle a to je vse. Ale jak lehne tak to je konec a ve skolce, musi lezet tak nevim co s tim.
Prosim o zkusenosti s kaslem, zda todle je normalni a proste to jednou prejde ![]()
radu nemám, jen podporu, že to má někdo stejné. Martin má už od konce října kašel skoro nepřetržitě, lehčí období se střídá s dušením se v noci, přesně jak píšeš, když si lehne, soplíky tečou a on kašle.. nosí nám to domů Vojta ze školky, ten má týden kašel, pak je OK, ale chudák Martin to vždycky odskáče..
jsem zvědavá, jestli někdo poradí něco nového, co bych mohla vyzkoušet.
ahoj, nemluvíš o mých dětech? mám pocit že jsme furt na hromadě, dva týdny ve školce je úspěch a pak zas kaput…děsím se každého zakašlání a je mi pak hned jasné v co to propukne.
ale u nás je to jiný případ, nám to vše jde hned na průdušky ![]()
bohužel nevím co ti poradit, pokdu to má jen když leží, tak mu asi musí vadit něco v té posteli, matraci, peřinách, pokoji…nevím…držm palce, at to brzo překonáte…já už z kašle mám noční můru.
Vloni jsme měli totéž, naštěstí jen měsíc. Už jsem chtěla kupovat pračku vzduchu a ionizátor, ale manžel řekl, že nejdřív pořádně uklidíme. Skoro jsem se urazila, že mě má za špindíru, ale pak jsme to udělali: odtáhli postel, vyházeli matrace, rám postele otřeli vlhkou houbou, koberec pod postelí vyprali, matrace přeluxovali, převlékli povlečení, sundali závěsy, mokré je pověsili k doschnutí na noc. Všechen nábytek jsme odtahali, vyluxovali vše důkladně, nábytek ve všech koutech, parapety, lustr, lampičky, stolky, židličky, tyč na závěs otřeli vlhkým hadrem. Omyla jsem důkladně i topení ve všech záhybech. Už první noc byla lepší a pak prostě kašlat přestal. Takže u nás déletrvající kašel je signál k hloubkovému úklidu. Kéž by to pomohlo i vám.
Jo a nejlepší prevence chronického kašle je také doléčení. Tzn. neposílat dítě do kolektivu dva dny poté, co opadla horečka, ačkoli ještě kašle. A taky (pokud je ta možnost) ho při počátcích onemocnění nechat doma, tj. neposílat ho do školky, i když „teprv jenom kašle a ještě nemá teplotu“… Sice to často znamená, že je dítě v zimním období víc doma než ve školce, ale za to zdraví to stojí.
Věrka.. píše:A nemá třeba nějaký problém s dekami ??? Doktor na alergologii ho nemůže otestovat na vše …opravdu bych zkusila třeba koupit hypoalergenní deky vyměnit povlečení více vyvětrat pokoj…taky hodně pomáhá nooo nevim jak se tomu ted rika je to na procisteni vzduchu … da se do toho voda ta se odparuje a tim se zvlhcuje vzduch kdo si vzpomene at mi to hloupe slovo napise dik…jinak je to jen par rad ktere me napadly mozna nezaberou ale traba taky ano.
Ahojky, je to tu zase,ale tentokrat uz jsem opravdu bezradna. KaselVim ze skolkove deti maji kasel, rymu na dennim poradku,ale nevim zda to co mame my je normalni. Co je ve skolce tj. 1,5 roku prakticky neprestal kaslat krom leta. Scenar porad stejny, tj. kasel, nekdy ryma, vse bez teplot posledni dobou i bez nalezu na pruduskach.
Cca od prosince mame kasel, ktery je zpusobeny rymou ktera mu netekla zprvu z nosa,ale zadem ted uz i smrka huste bile hleny, porad mluvi huhnave a kasle,ale jen rano a vecer po ulehnuti a to taky neni pravidlem. Jsou dny kdy nezakasle, ted se opakuje scenar ze jeden den se vecer dusi, druhy den v pohode a porad dokola. Vsimla jsem si ze jak ma vetsi namahu kasle, kdyz lita atd a pak i ten vecer po ulehnuti je jistyDokror mu delal stery z nosa, vse v poradku, prudusky ciste, nosni mandle v poradku, alergie neprokazana, jen mirne na prach a roztoce,ale prej je to minimalni, imunita take ok, ale me to proste mozek nebere proc je tak zahleneny.
Uz nevim cos nim, ted byl tyden doma, pozorovali jsme jak se chova ve dne a je to porad stejne, ve dne nekasle, jen si treba cca 2× denne odkasle a to je vse. Ale jak lehne tak to je konec a ve skolce, musi lezet tak nevim co s tim.
Prosim o zkusenosti s kaslem, zda todle je normalni a proste to jednou prejde
nám pomohl v zimě zvlčovač vzduchu a v létě jede čistička vzduchu, ale tím že to máme vždy z nachlazení, tak to není problém jako u vás…ale pomáhá na alergie, které máme zjištěné, trávy a břízy ![]()
doporučila bych ten zvlhčovač vzduchu.
ještě mě napadlo čím topíte? my třeba máme v bytě bohužel wafky a to je na prd…takže hodně větrat, a zvlhčovat.
co Vojta bere Singulair, tak pomalu nebyl nemocný, a když, tak viróza měla jen lehký průběh a byla brzo pryč. alergii a astma mu přitom taky nezjistili, ale protože byl na hromádce co 14dní od září 2010 do února 2011, poslala nás pediatrička na alergo a imuno a tam nám napsali ten Singulair. při dušnosti Ventolin a Spiropent (nikdy jsme pak už nepotřebovali) a při nachlazení nebo projevech alergie Aerius.
Snad to nezakřiknu, Singulair bere v březnu rok a asi to fakt funguje. Mělo mu top posílit průdušky, neboť je nedonošenej a měl je pravděpodobně oslabené.
Ahoj, třeba jste již vyzkoušeli: solná jeskyně, inhalovat vincentku, zvlhčovat pokojíček přes noc (my koupili zvlhčovač). Mám nedonošeného syna, který na kašle trpěl stále od 5 měsíců života a tohle vše nám postupně zabralo. Ještě mi doktorka radila dát na noc fenistil kapky. A prý pomáhá na zvyšení imunity i sauna. Přeju brzké uzdravení.
Homeopatika. Možná pomohou možná ne. Nevím jestli mě pomohli od kašle (kašlala jsem 3 týdny - v noci se dusila, spala jsem v sedě), naordinovala jsem si droseru, u postele k pití jsem měla i med (lžička při rozkašlání, rozpustit med v puse, potáhlo to krk a nedráždilo mě to k dalšímu kašli). Jen jsem se bála víc o zuby.
Za mně HOMEOPATIKA
,a na rehabku, ať tě naučí míčkování. Je to výborné na uvolnění a lépe se pak odvádí hlen z průdušek. Určitě zvlhčovač a vše, kde mohou být roztoči pryč. Koberec, záclony, plyšáci. Pořídit inhalátor a denně inhalovat už zmíněnou vincentku.
Nám se tohle zvrtlo do astma…
Ahojík…
máme to samé.....a to ještě nechodí do školky..
když nekašle,má laryngitidu a sípe,když nesípe,zase kašle…mokrej kašel,suchej kašel–pořád dokola.....
Minulej týden už jsme zoufalstvím brečela.
Znám snad všechny sirupy jejich názvy a co je na co.
Nemocnici máme za sebou s laryngitidou,inhalátor je snad jeho kamarád už–prostě jedeme foukat a on už ví.
Ted jsme koupili pořádnej zvlhčovač vzduchu,inhalátor máme doma,dávám mu do něj vincentku a jdeme na alergologii,tak uvidíme.
Jen že v tom nejsi sama
Dobré odpoledne, ráda bych se zeptala na zkušenosti s lékem SINGULAIR. Zejména jak to užíváte. Doktorka mi řekla po večeři jako bonbónek, ale na příbalové informaci píšou, že se má užívat 2 hodiny po jídle nebo 1 hodinu před jídlem, tak jak to řešíte? Pořád počítat 2 hodiny od svačiny a hodinu do večeře? To je vážně s malým prckem (2,5), který pořád něco zobe vysilující. Díky za informace.