Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
dneska jsme byly s dcerou u doktorky, protože už 10 dní měla teploty.
Tak jí dělala testy: krve a výtěr z krku, no to by bylo v pohodě, jenomže nám dala lahvičku s jakým si páskem z plastu, že máme provést test stolice
,
1. část že prý mám kus její stolice odebrat do skupavky- trochu hnus, ale to přežijem
.
no ale 2. část jí prý mám ráno přitlačit na konečník
, ale nevím dcerka pochopila, že jen vzbudit a přitlačit a jít a já zas myslim, že se předtím má vyčůrat.
Máte s tím někdo zkušenosti??? Pokud jo tak prosím poraďte
Děkuji
a není to jedno, jestli se předtím vyčůrá, nebo ne?
Mně tohle taky dělali, když jsem byla malá, takový jako lepicí pásek mi máma dala mezi půlky a bylo to. Zjistili z toho, že mám roupy ![]()
My jsme tenhle test dělali loni, sice u klučíka, ale o čůrání řeč nebyla, tak je to asi jedno. Hlavně to pěkně na ten konečník přitlač, aby se tam když tak nalepila ta vajíčka parazitů.
Ahoj, test na přítomnost roupů se dělá před čůráním a omytím, tudíž hned jak se vzbudí, tak jí přilepíš tu izolepu na konečník a pak přilepíš na sklíčko nebo na to co jste dostali. A odebrat stolici mi nepřijde takovej hnus, zvlášť když je člověk přebaluje od malička
.
Ahoj, nevidím na tom nic hrozného. Do zkumavky odebereš malé množství stolice. A s tou izolepou-to je test na parazity, na roupy. Po probuzení, před čůráním obtisknout na konečník a nalepit na sklíčko.
To zvládnete ![]()