Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky nemáte někdo zkušenost s podáváním sirupu Encephabol? Dnes nám ho předepsali na neurologii,že ho máme vyzkoušet,ale moc se mi do toho nechce ![]()
Nám ho dali,protože malý dělá všechno později,je mu 17 měsícu a teprve nedávno si začal stoupat. Máte ho taky kvuli tomu?
My jsme taky pomalejší, ale už máme 3 a moc se nám nechce do mluvení.
Tak to tedy vyzkouším,říkali mi,že kdyby se mi něco nezdálo at vysadíme.
Dobrý den,mám stejný problém,dnes jsme byli na neurologii se synem a též nám byl předepsán Encephabol.Synovi je 15 měsíců,neudělá šikmý sed,sedne si přes kolínka,místo lezení hopkuje,takže neprocvičuje mozkové hemisféry,snaží se přitáhnout u stolu,ale nezvedne se.Veškeré vyšetření proběhlo v pořádku,ultrazvuk také.Doktor nám dnes řekl,že to musíme nechat na přírodě a snad bude malý někdy chodit.Jsem z toho opravdu nešťastná a zoufalá.Dcera byla tabulková a se synem jen samé cvičení a rehabilitace.Snad nám tento lék pomůže ![]()
Ahoj,
ja mam tedka uz dvouleta dvojcatka. Dostali jsme predepsany Encephabol, protoze byli deti trosku opozdene. K tomu jsme cvicili Vojtovku - s dvojcatama to byl fakt zahul. Ale po pul roce byl nejdriv Dominik (A) OK a potom po dalsich necelych dvou mesicich byla v pohode i Zuzka (B). Takze od te doby ho nebereme. Pravda, prave jsem tady jeden v lekarne vyhrabala, asi ho ponesu zpatky do lekarny.
Myslim si, ze nam pomohlo dohromady jak to cviceni, tak i vojtovka.
Chci se zeptat a nabidnout, pokud byste nektera Encephabol davala detem, tak muzu jednu lahvicku nabidnout. Kdyz tak se ozvete.
Pracovala jsem na dětské neurochirurgii. tento lék se dává na podporu mozkové činnosti a určitě nijak neublíží ![]()
Ahoj mamky, oživuji diskuzi. Dnes jsme byli na kontrole na neurologii se synem (10 měsíců), on neleze, nesedí, jen leží jak placka. Cvičíme Vojtovku, díky ní se začal sám krásně přetáčet ze zad na bříško i zpět na obě strany, ale dál nedělá nic. Dnes nám neuroložka napsala Encephabol. Četla jsem, že „lenošným“ dětem opravdu pomohl, zvlášť v kombinaci s Vojtovkou, ale nikde jsem se nedočetla, za jak dlouho po začátku užívání začalo dítě vykazovat nějaké známky zlepšení. Díky moc za případné odpovědi.
Mi ted také užíváme, kvůli nerovnoměrnému vývoji, zatím nemůžu říct zda pomáhá, máme ho teprve týden. Dostaly jsme ho od psychiatra na afektivní záchvaty, patlavou řeč a prý máme ADHD ale tomu nevěřím já ani jiní doktoři ti se přiklání spíš k tomu nerovnoměrnému vývoji. Také bych potřebovala zjistit jestli to někomu pomohlo i když už je to dítko starší, náš největší problém je, že nemá rád cizí lidi a nebaví se s nimi, takže školka je pro něj naprostá katastrofa, což vidím třeba v tom, že se mi po 4 letech odmítání spát v mé posteli, najednou ke mě nastěhoval a odmítá chodit i k babičce kam chodil rád
Budu moc ráda kdyby se tu našla nějaká maminka s dítkem která má stejný problém.
Dobrý den mám 4 a pul letou holčičku s autismem. Až na mluvení je na tom v podstatě jako ostatní děti v jejím věku. Psychiatra jí napsala sirup Encephabol.Chci se zeptat Vás co jste už užívali jestli vašim dětem nějak pomohl a v čem, Děkuji
Ahojky, muj syn ho pouzival cca 4mes od 7do11mesicu a mel ho pro opozdeny motoricky vyvoj, jestli mu pomohl? nevim, myslim si ze ne, rozhybal se az po tom roce a inj b12,ale treba u mluveni bude mit lepsi ucinek ![]()
Zajímaly by mě zkušenosti s tímto přípravkem, byl mi doporučen pro syna - 4,5 roku, s vývojovou dysfázií a ADHD.