Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
syn 18m měl minulý týden 3 dny teploty max 38,6, rýmu a kašel. Pak 3 dny zdravý dítě a teď ve středu večer opět teplota a od té doby mu pořád lítá nahoru dolu, má rýmu a odkašlává. A nechce moc jíst. Jenže - v září prodělal febrilní křeče, 2× během dne, byli jsme i hospitalizovaní. Já se teď hrozně bojím každé teploty. Nad 38 máme dávat diazepam, srážíme teplotu, jinak ještě dávám Sinupret a Bronchipret. A samozřejmě pořád odsáváme z nosu a pořád měříme… Doktorka řekla, že je to klasická viroza. Jaké máte zkušenosti vy? Já po zážitku ze září jsem úplně hysterická, jen mu popoleze teplota… ![]()
Je blbý počasí. Zima, teplo, zima, vlhko. V tomhle se to rádo množí. Je možné, že dítě je pár dní zdravé a pak zas onemocní. Dávala bych hodně věcí na imunitu, bude asi pak oslabenej.
Musím přiznat, že i já sama takhle měla minulý víkend 2 dny teplotu… Tenhle týden mám zas a pro změnu i rýmu… ![]()
Mrkev, celer, petržel, určitě bude i nějakej čajíček pro děti na imunitu.
Jo tak zeleninu a ovoce mu dávám i tak a čajíky na imunitu už jsme vyzkoušeli dva a teda nevim nevim…
Nejvíc pomáhá tělo očistit od škodlivin, tj. detoxikovat. Na to je fajn ostropestřec a měli by ho smět i děti.
Hodne maminek si pochvaluje imunoglukan, je to ve forme sirupu. Tusim, ze je od 1roku.
Ahoj, já dávám 20měsíční multivitaminy Multisanostol sirup a ze zoufalství i Osciloccoccin homeopatika. Zkoušeli jsme i ten Imunoglukan a zázrak se nekonal. Od září byla 4× nemocná, starší díko začalo chodit do školky a malá to vždy hned chytla…
@crazymisha píše:
Jo tak zeleninu a ovoce mu dávám i tak a čajíky na imunitu už jsme vyzkoušeli dva a teda nevim nevim…
Imunoglukan. U nás teda funguje velice dobře. Já měla takto nemocnou malou od ledna do června, to jsem ho nasadila, dávám neustále a zatím teda musím zaklepat, ale dobrý…
Díky za rady, zítra skočím do lékárny a poptám se. Malý má už 4.den teploty, max. teda 38,2. A teče mu z nosu. Je to k viroze normální tak dlouho teplotky? Nám vždycky říkala doktorka, že tak 3 dny jsou klasika.. ![]()