Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý večer, holky…
Máte prosím někdo zkušenost s opakovaným krvácením v šestinedělí??
Cca po 4 týdnech jsem přestala úplně krvácet i špinit. A v 5. týdnu jsem začala krvácet znovu, ale opravdu dost silně. Přijde mi to chvílemi jako silné krvácení těsně po porodu. Nic mě nebolí, jen čerstvá hodně červená krev jde ze mě. Na menstruaci mi to přijde hodně silné, a pokud by to ms vážně byla, tak mě asi jebne mít to tak moc každý měsíc
![]()
Na kontrolu k doktorovi jdu příští týden.
Po prvním porodu jsem to tak vůbec neměla ![]()
Děkuji z rady
Mne se vzdycky tak 2 tydny po porodu uplne zastavi krvaceni a pak se treba po 2 tydnech vrati docela silne, treba na 3 - 4 dny, pak slabne. Ale uplne jako po porodu mi to neprijde.
Jinak po druhem porodu jsem dostala velmi silnou MS jeste pred koncem sestinedeli. A to pres plne kojeni. Od te doby byla pravidelna a velmi silna. Potreti jsem otehotnela v 6 mesicich dcery.
Po 3. porodu se MS vratila asi po 3 mesicich. Jeste silnejsi nez po 2. porodu. Prvni den 600 ml, nekecam. Dalsi den uz jen cca 200 ml a pak uz pohoda. Po cca 1,5 roce se trosku zmirnila, ale porad hruza. Trosku pomohl Ascorutin. Doktor rikal, ze jedine, co s tim muze udelat, je nasadit hormonalni antikoncepci. Ale to fakt nechci.
Po 4. porodu jsem mela MS zatim jednou, ale musim zaklepat, normalne silnou ![]()
Drzim palce, at to mas ok ![]()
Menzes. Z toho, jak je silná, závěry nedělej. To se ještě upraví.
Měla jsem to tak po prvním porodu. Poslední týden jsem začala znovu krvácet, trvalo to asi týden. Na kontrole po šestinedělí jsem byla až po 8 týdnech (doba dovolených) a bylo všechno ok. MS jsem dostala až 8 měsíců po porodu.
Já to tak měla po prvním. Po 4 týdnech 2 týdny klid a po kontrole po 6 nedělí jsem zas ještě asi 10 dní krvácela. Ms to nebyla. Po druhém porodu jsem krvácela taky s přestávkami skoro 9 týdnů. Po třetím myslím už jen 5 týdnů a pak už byl klid. Ms mi vždycky chodí až po +- 1 roce po porodu.
@Janča6 děkuji, no snad se to ještě vazne upraví, pokud je to ms ![]()
@Janli děkuji, snad jo. Jinak opravdu nevím, co bych dělala. Znovu jsem vytáhla poporodní vložky a měním snad každou hodinu.
Mela jsem to taky, ne tak silne. Volala jsem na gyndu a doporucili mi zajet do fn, kde jsem rodila.. nejdriv mi rekli, ze je to ms, pak ale udelali utz a zjistili, ze ve me zustal kus placenty, takze jsem musela na revizi
Mě se to stalo taky ale ne z důvodu menstruace zůstali mi po porodu nějaké zbytky v děloze… Na gynekologii mi pak dávali nějaké injekce na zastavení krvácení…
@Ala.S.9 píše:
@Janli děkuji, snad jo. Jinak opravdu nevím, co bych dělala. Znovu jsem vytáhla poporodní vložky a měním snad každou hodinu.
Mozna se pro jistotu nechej zkontrolovat u lekare, jestli to nejsou zbytky placenty. Ja jsem teda u tech MS po porodech taky musela nosit porodni vlozky, ani nevim, kolik denne a kolikrat jsem mela nehodu. Tu MS v sestinedeli jsem poznala podle MS bolesti, ty jsem u poporodniho krvaceni nemela.
@Janča6 no, právě já žádné bolesti nemám. Mám spíš teď i strach z nějakých těch zbytku. No za týden jdu k lékaři, tak uvidím, na co přijde.
@Enli píše:
Mě se to stalo taky ale ne z důvodu menstruace zůstali mi po porodu nějaké zbytky v děloze… Na gynekologii mi pak dávali nějaké injekce na zastavení krvácení…
Ahoj, můžu se zeptat na ty injekce, mám ten stejný problém, včera jsem dostala injekci a pořád dost krvácím…Kdy to tak zabere? ![]()
@Káč1234 po injekci jestli si to dobře pamatuju to bylo ještě tak dva tři dny a pak se to postupně zlepšovalo. Dostala jsem pak po dvou dnech od první ještě jednu…