Opakované kulhání u 3letého dítěte

16.8.26 06:56

Opakované kulhání u 3letého dítěte

Ahoj všem,
chtěla bych poradit, jestli se někdo také nesetkal s problémem, který řeším já se svým synem.
Syn v lednu byl u babičky a začal kulhat. Přikládali jsme to padu a jeli na pohotovost, kde na rtg nic neviděli ani na sonu. Za týden kontrola. Syn sy stěžoval na levé koleno. Za týden řekli, že je to zánět kyčli a léčili jsme nurofen a přísným klidem.
Kulhání se nám opakuje dost často, leksrnvzdy uzavře jako zánět kyčle. Syn při tom neměl žádnou virózu. Doktor ale říkal, že muze jit o skrytou virózu. Takhle nás sledovali do března a lítali jsem doslova od čerta k ďáblu. Pak to trosku ustalo. Kulhání se objevilo jen po námaze a trvalo treba den-dva. Pred třemi dny se objevilo kulhání zase a jeste nepřestalo. Zitra jedu ihned k doktoru, ale mam strach. Všude na mě vyskakuje, ze muže jít o JIA. Vim, ze nemam číst na internetu, ale nemuzu se ubránit.
Nemel někdo podobny průběh, co to bylo a jak se to vyřešilo? Diky moc všem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.8.26 07:40

Hned jak jsem viděla ten nadpis tak jsem si říkala, jestli to nebude JIA. Dcera ji totiž má a takto nějak to začalo. Léči se v Motole a nyní je dokonce bez léčby. Držím palce. Pakliže se JIA prokáže, doporučuji na Fb skupinku kloubici. Dost mi na začátku pomohli.

• Citovat
  • Upravit
16.8.26 07:52
@Anonymní píše: Více

Dekuji za reakci. To jsou skvělé zprávy, držím palce, at to dceři takhle vydrzi uz napořád.
Mohu se zeptat, jak dlouho trvalo to kulhání vždycky? Všude píšou, ze u JIA trvá 2-3 týdny a u nas jsou to pravé spis dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102283
16.8.26 08:08

@Kristyna168 U kamaradky syna se take objevilo kulhání a bolesti kolene, ale tam to nekonec byla Perthesova choroba. Byl na operaci, pak to mel nekolik týdnů v sádře, ale teď už to je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.26 08:16

@j.a.n.i1 dekuji za komentář. Ano, perthesova choroba mi také napadla. Uz sby byl zítřek. Nejhorší je nevědět…úplně mě to ubíjí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.26 11:53
:srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
16.8.26 20:36

U kamarádky kluka se takto projevovala borelióza + tedy únava, ale i prave kulhani z ničeho nic. Asi 2× se to objevilo, poprvé to ustoupilo samo, podruhé udělali testy a byla to ona a po preleceni ATB uz se nikdy kulhani neobjevilo. Jen jeste nejakou dobu bojoval s tou únavou. Takže mozna zkuste vyloucit i toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.26 20:49

@Hojuza krevní testy už malemu dělali a borelióza se nepotvrdila. Ani tedy únavu nepozoruji. Ale ještě se na to pro jistotu zeptám. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.26 00:01

Abys vyloučila JIA, tak můžeš požádat o krevní testy na antigen HLA B27. A pak budeš klidnější.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA