Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Vartová S manželem jsme na miminko čekali 6 let. A vždycky když jsme si mysleli, že už „začneme pracovat“ vyvstanul nějaký problém, jendou cysta, pak laparoskopie, potom špatná krev, dlouhý nepravidelný menzes, nemožnost určit ovulaci, endometrioza. můj Dr. dělal vše, jen ne to, aby nám pomohl k miminku. Odešla jsem od něj k jinému Mudr.Ten mi řekl, že mám v podstatě dvě možnosti, buď léčit potíže, nebo se na potíže vykašlat a snažit se o miminko. Zvolila jsem pokus o miminko, pochopitelně. Proběhla stimulace, hormonální rozbor, manžel byl na spermiogramu a potom injekce a hormony.Po 4. stimulaci se podařilo.
Chci jen říct, hlavu vzhůru, ono to opravdu půjde, už se to povedlo, tak není důvod ke smutku. Dočkáte se ![]()
Já jsem zrovna ve 39 tt a každou chvíli čekáme holčičku. ![]()
držím palce.
@ Aleyt Som veľmi rada, že sa ti to podarilo, a snáď sa už budeš tešiť zo zdravej dievčatká. Ja som s momentálnym doktorom moc spokojná, rozumie tomu, krásne všetko vysvetlí aj podľa obrázka v počítači! Len ja už si hovorím, čo viac pre to urobiť, Nestresujem sa, nejako urputne na to nemyslím, samozrejme áno, ale prirodzene, ním 5× denne - zdravo! Športujem. : Nevim:
@Vartová Ještě bych ti doporučila kyselinu listovou, něco na tom je. A fakt klid a nestresovat. Když už jsem nevěděla kudy kam, zakousla jsem se do práce, odjela s dětma do školky v přírodě a pak to přišlo nečekaně…už jsem nedoufala…nakonec mi v ledničce zůstaly ještě 2 injekce…
Kdybych na to měla pořád myslet, zbláznila bych se…zaměstnej se nějak a uvidíš… ![]()
@Vartová nam se povedlo loni na podzim po 2.5 letech snazeni a po IVF. Je tezke rict, kdyz neni jasne, jake mas problemy, ale treba u nas na nic neprisli. Takze pres naprosto normalni vysledky doktor rekl, ze je to mym vekem (je mi 36). Snazili jsme se o prvni, takze to nekdy bylo strasne stresujici a vycerpavajici, pro me vic nez pro manzela, vic jsem si to brala. Me v podstate pomohlo az navstivit CAR, takze odpadlo to nekonecne kolecko MS, ovulace, cekani, MS, ovulace, cekani. Pres veskerou snahu se mi nedarilo na to nemyslet. I proto, ze vsechny me kamaradky zacaly take budovat nebo rozsirovat rodiny. Vedomi, ze nemusim spolehat jen na prirodu a na zazrak mi jedine pomohlo, takze mozna bychom se dockali i bez CARu, ale pro mou psychiku to bylo moc dulezite. Ted jsem ve 22. tydnu a moc doufam, ze vsechno dobre dopadne a v cervnu privitame naseho chlapecka. Moc drzim pesti, at u tebe vsechno dobre dopadne.
@Aleyt -ahojky,muzu mit, prosim, te, dotaz? Taky se s pritelem snazime o miminko, byla jsem na vysetreni a neovuluju, dr, mi nasadil metformil, ted v patek mam zacit brat ustrogestan a pak clostik..chci se zeptat jestli jsi mela zkusenost s nejakym timhle lekem a jak jsi ho snasela? Moc dekuji
@darushka píše:
@Aleyt -ahojky,muzu mit, prosim, te, dotaz? Taky se s pritelem snazime o miminko, byla jsem na vysetreni a neovuluju, dr, mi nasadil metformil, ted v patek mam zacit brat ustrogestan a pak clostik..chci se zeptat jestli jsi mela zkusenost s nejakym timhle lekem a jak jsi ho snasela? Moc dekuji
Kromě metformilu jsem brala stejnou léčbu, taky jsem neovulovala a všechno snášela dobře. První vajíčko se objevilo až téměř po roce a zadařilo se třetí cyklus ![]()
@ Aleyt Kyselinu listovú im už 4tým asi mesiacom denne tabletku, pijem alchemilka a snažím sa byť v pokoji : roll : @ Lucak Ja som snáď pomaly najmladší,, nastávajúca mamička v optimálnom veku " Mala som bradavicami, HPV, cytológie 3, anovulácia, vyscerální syndróm, podozrenie na PCO, to sa nepotrvdilo. Inak Tí samozrejme moc gratulujem a prajem dobrý koniec!
@ darushka Ja momentalne take nemajú ovuláciu, ale pry je to zpôsoboné na 90 % porušenými nervy v panvici.
@Vartová dekuji
na takove ty vetsi nevyvazenosti organismu si hodne holek pochvalovalo akupunkturu, vratila telo do rovnovahy po vsech prodelanych procedurach. Taky metoda Mojzisove ti muze pomoci, nez rovnou sahnout po dalsich lecich nebo hormonech. Jinak me pomohl na srovnani cyklu gynex, byla jsem s nim moc spokojena. Pila jsem pred IVF i Nosifol, ale to nema cenu, kdyz jsi mladinka a nemas PCOS.
@Lucake - Na Mojžišovu metódu som objednaná za 4 týždne nejako. Odporučil mi ju práve muj Mudr a dal mi kontakt priamo na nejakú jeho známu, ktorá je vraj moc dobrá.
@Vartová super
vyborny doktor
ja ziji v zahranici a tady se nedela, bez instruktaze se to zkouset nema, tak jsem mela smulu, ale pokud mas zablokovanou panev, tak to bude to nejlepsi, co muzes udelat
![]()
@Vartová předně
vím, jak těžké to je, když se pokoušíš a ono to nejde.. já vyzobala tuny hormonů, injekcí a nevím, čeho všeho /problémy na mé straně - anovuláky, nedorůstání sliznice, neprůchodnost a vim já, co všechno/.. konečný verdikt doktora - ivf, přirozeně už nikdy. Ex do IVF jít nechtěl. Tak jsem to vzdala, smířila se. Nakonec se aji rozvedla. Vše hodila za hlavu a ejhle.. i když už jsem to neplánovala, tak se povedlo.. Staršímu bude 8 let. téměř před 5ti lety nademnou dr zlomil hůl.. a ono to jde
Nevzdávej se, psychicky se dej dokupy a věř ![]()
@Lucake Doktor myslí, že tá anovulácia je spôsobená práve tou zablokovanú panvicou. A hovoril, že urobíme ďalší rozbor krvi po tej Mojžíšovce, či práve tá anovulácia neustúpi. Potom by sa prípadne nasadili nejaké hormóny. @martina.se To je úžasné! Gratulujem Ti! Môj doktor tvrdil a tvrdí, že to pôjde, kor keď už sa to raz podarilo, ale musím si počkať.
Zdravím Vás dámy, slečny, pani. Som na emiminu krátko, zaregistrovala som sa sem, keď som dlhodobo čítala vaše rady, názory a pomoc.
Tak som si hovorila, že tu treba bude niekto s rovnakým problémom ako ja.
Predtým som si povedala vyliečil sa a bude dobre, ale už nejako strácam nádej a psychicky je to ťažké. V mojom prípade či našom s manželom sa snažíme skoro 3tí rok o bábätko. Prvý rok som mala veľké bolesti, vzhľadom ku skúsenosti s bývalou pani doktorkou, ktorá mi vykonala operáciu, po ktorej som síce hneď ten cyklus otehotnela, ale vzhľadom k tomu, že operáciu robila zo zlej diagnózy, o mimnko sme v 10tt prišli, som rozhodla, že pôjdem k novému doktorovi.
Ten sa ma od tej doby snaží dať dohromady. Najsamprv sme riešili jeden problem, trvalo asi 15 mesiacov, nez vse bolo v poriadku, ale bohužiaľ pred 2mi mesiacmi, prišli na ďalšiu vec, takže som opäť v liečení. A tak nejako si hovorím či sa dočkám? A snažím sa zabaviť, nieco vymyslieť, čo robiť a tak:?, Ale myslienky sa rovnako vždy vráti k tehotenstvi.
To sú relácia injekcie, krv, moc, UTZ:? Povzbudzujúce je, ze ke sa to podarilo raz podarí sa to snáď znova.
Je to niekto kto má niečo podobneho? Ako to zvládate?
Příspěvek upraven 12.02.14 v 12:40