Opakovaný zánět oka - samoléčba?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
97
17.8.25 15:55

Opakovaný zánět oka - samoléčba?

Dobrý den, syn 2 roky měl 2 týdny zpět zánět spojivek - zarudlé oko, menší než druhé, po spánku zelené ospalky (již suché). Dostal maxitrol a týden jsme kapali. 2 dny po ukončení jsme přestali, ale ospalky, zmenšené a zarudlé oko se vrátilo. Nasadili byste zase na týden maxitrol nebo raději ne? Jde o to, že s doktorky má panickou hrůzu a stejně oko neukáže a navíc bude brecet, tak nevím, co a jestli nám poradí.
Někde jsem cetla, že maxitrol je poměrně silný a obsahuje i kortikoidy, tak nevím no :/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21515
17.8.25 16:30

A nemůžeš jen k doktorce zavolat na konzultaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15461
17.8.25 16:47

Ne. Nic bych sama nenasazovala a šla k dr. Volání je celkem zbytečný za mě. Bude nejlepší, když ho uvidí.
Nechceš dítěti poškodit zrak, že ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
17.8.25 21:14
@VeraPec1 píše: Více

Pak je vůbec otázkou, jestli Maxitrol byl vhodnou léčbou. Každopádně oko konzultovat s lékařem!

• Citovat
  • Upravit
5301
17.8.25 21:27

Neriskla bych to, je lepší když ho uvidí, může teoreticky udělat stěr na citlivost, třeba to bude chtít jiná atb než Maxitrol, možná raději i mast na noc, většinou se dává v kombinaci s kapkami přes den, mast je větší jistota, že ulpí a zaúčinkuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35594
17.8.25 22:11

No tak si chvíli pořve. Sama bych nic nenasazovala když to poprvé nejspíš nezabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
18.8.25 12:23

Byli jste s tím na očním nebo to pediatra tipla?
Takhle jsem na očním dostala sprdung, at se rovnou objednávám k nim jako akutní pripad. Taky po neúspěšné léčbě od praktika.

• Citovat
  • Upravit
24620
18.8.25 12:25

Oční!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14695
18.8.25 12:38

Šla bych na oční. Dcera jednou nezabral Tobrex, tak jsem ji vzala na oční. Doktor jí předepsal kapky, které prý může předepisovat jen oční lékař, ne pediatr. A ty zabraly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40386
18.8.25 13:08
@VeraPec1 píše: Více

U nás na očním by udělali stěry a podle toho něco nasadili, jedině tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
24.9.25 23:19

To, že se mu to po vysazení vrátilo, může znamenat buď nedoléčenou infekci, nebo že to vůbec není klasickej bakteriální zánět spojivek. Určitě s tím znovu zajděte k doktorce. Jinak doporučuju mezitím zkusit šetrnější variantu Eneo Occusept, jsou to o dost jemnější kapky, který to oko pořádně pročistí od bakterií, ale není to antibiotikum ani kortikoid, takže je bezpečnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí