Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, syn 2 roky měl 2 týdny zpět zánět spojivek - zarudlé oko, menší než druhé, po spánku zelené ospalky (již suché). Dostal maxitrol a týden jsme kapali. 2 dny po ukončení jsme přestali, ale ospalky, zmenšené a zarudlé oko se vrátilo. Nasadili byste zase na týden maxitrol nebo raději ne? Jde o to, že s doktorky má panickou hrůzu a stejně oko neukáže a navíc bude brecet, tak nevím, co a jestli nám poradí.
Někde jsem cetla, že maxitrol je poměrně silný a obsahuje i kortikoidy, tak nevím no :/.
Ne. Nic bych sama nenasazovala a šla k dr. Volání je celkem zbytečný za mě. Bude nejlepší, když ho uvidí.
Nechceš dítěti poškodit zrak, že ne? ![]()
@VeraPec1 píše: Více
Pak je vůbec otázkou, jestli Maxitrol byl vhodnou léčbou. Každopádně oko konzultovat s lékařem!
Neriskla bych to, je lepší když ho uvidí, může teoreticky udělat stěr na citlivost, třeba to bude chtít jiná atb než Maxitrol, možná raději i mast na noc, většinou se dává v kombinaci s kapkami přes den, mast je větší jistota, že ulpí a zaúčinkuje.
No tak si chvíli pořve. Sama bych nic nenasazovala když to poprvé nejspíš nezabralo.
Byli jste s tím na očním nebo to pediatra tipla?
Takhle jsem na očním dostala sprdung, at se rovnou objednávám k nim jako akutní pripad. Taky po neúspěšné léčbě od praktika.
Šla bych na oční. Dcera jednou nezabral Tobrex, tak jsem ji vzala na oční. Doktor jí předepsal kapky, které prý může předepisovat jen oční lékař, ne pediatr. A ty zabraly.
@VeraPec1 píše: Více
U nás na očním by udělali stěry a podle toho něco nasadili, jedině tak…
To, že se mu to po vysazení vrátilo, může znamenat buď nedoléčenou infekci, nebo že to vůbec není klasickej bakteriální zánět spojivek. Určitě s tím znovu zajděte k doktorce. Jinak doporučuju mezitím zkusit šetrnější variantu Eneo Occusept, jsou to o dost jemnější kapky, který to oko pořádně pročistí od bakterií, ale není to antibiotikum ani kortikoid, takže je bezpečnější.