Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Maminky vcera se mi na rtu objevil opar. Mam to poprve v zivote takze jsem nevedela ze je to ono. Dnes rano uz jsem si jista ze to opar je protoze je to uz vetsi. No a mam 2 mesice starou holcicku kterou jsem jeste vcera pusinkovala takze dnes jsem vyplasena jak nikdy
volala jsem doktorce a pry teda nepusinkovat a kdyby neco tak prijit. Plne kojim. Mate nektera zkusenost? Moc se bojim ze to mala chytne..nejradsi bych si nafackovala
@Irena.Hlovcová starsi syn kdyz se nam narodila dcera mel dva obrovsky opary, samozrejme jsme se snazili ho hlidat ale obcas ji pusu proste dal a nic nechytla.
@Ivana 85 píše:
@Irena.Hlovcová starsi syn kdyz se nam narodila dcera mel dva obrovsky opary, samozrejme jsme se snazili ho hlidat ale obcas ji pusu proste dal a nic nechytla.
@Ivana 85 píše:
Dekuju za nazor. Konecne neco pozitivniho. Ja se dnes uz taky hlidam, ale vcera me vubec nenapadlo ze to bude opar. Nikdy jsem to nemela.
Kojený mimčo by to chytit snad nemělo..sleduj, ale moc vyplašená nebuď
náš prostřední měl opar, když nejmenší měl 3m, a taky v pohodě. dítě kamarádky takhle okolo půlroka chytlo opar, a mělo ho u oka, když se to dostane na oko, tka je to prý nebezpečný, ale u nich to dobře dopadlo, napsali jim teda myslím antivirotika, ale dobrý, brzo to zmizelo. a jinak první setkání mimča s herpesvirem často skončí jako gingivostomatitida, nepříjemná, ale ne fatální nemoc, pár dní horeček, a afty v pusince, a bolavý dásně.. syn ji měl v 16m, opar jsme předtím měla..prostřední ji měl kdysi dávno taky, mezi 1. a 2. rokem.ale tu mívají co jsme četla spíš až batolata než malí kojenci.
Existují nálepky na opar, jednak jej zakryjí a je tam i léčiva látka. V lékárně.
@Irena.Hlovcová Jenom klid. V 5 letech je infikováno HPV virem 90% lidí (dětí). To je normální. Všichni to chytnou v těch prvních pě
V extrémně nepravděpodobném případě může nastat malér (2 případy ročně). A proto si dobře zapamatuj, že jsi malou pusinkovala. A kdyby se objevily horečky, musíš hned do špitálu, ne na pohotovost, do špitálu, a říct o tom oparu! Můžou dát antivirotika herpesin.
Ale jak píšu, nejspíš se nestane nic ![]()