Opar na rtu při kojení

10.8.16 11:57

opar na rtu pri kojeni

Maminky vcera se mi na rtu objevil opar. Mam to poprve v zivote takze jsem nevedela ze je to ono. Dnes rano uz jsem si jista ze to opar je protoze je to uz vetsi. No a mam 2 mesice starou holcicku kterou jsem jeste vcera pusinkovala takze dnes jsem vyplasena jak nikdy :,( volala jsem doktorce a pry teda nepusinkovat a kdyby neco tak prijit. Plne kojim. Mate nektera zkusenost? Moc se bojim ze to mala chytne..nejradsi bych si nafackovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4248
10.8.16 12:04

@Irena.Hlovcová starsi syn kdyz se nam narodila dcera mel dva obrovsky opary, samozrejme jsme se snazili ho hlidat ale obcas ji pusu proste dal a nic nechytla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.16 12:11
@Ivana 85 píše:
@Irena.Hlovcová starsi syn kdyz se nam narodila dcera mel dva obrovsky opary, samozrejme jsme se snazili ho hlidat ale obcas ji pusu proste dal a nic nechytla.
@Ivana 85 píše:

Dekuju za nazor. Konecne neco pozitivniho. Ja se dnes uz taky hlidam, ale vcera me vubec nenapadlo ze to bude opar. Nikdy jsem to nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.8.16 12:30

Kojený mimčo by to chytit snad nemělo..sleduj, ale moc vyplašená nebuď :hug: náš prostřední měl opar, když nejmenší měl 3m, a taky v pohodě. dítě kamarádky takhle okolo půlroka chytlo opar, a mělo ho u oka, když se to dostane na oko, tka je to prý nebezpečný, ale u nich to dobře dopadlo, napsali jim teda myslím antivirotika, ale dobrý, brzo to zmizelo. a jinak první setkání mimča s herpesvirem často skončí jako gingivostomatitida, nepříjemná, ale ne fatální nemoc, pár dní horeček, a afty v pusince, a bolavý dásně.. syn ji měl v 16m, opar jsme předtím měla..prostřední ji měl kdysi dávno taky, mezi 1. a 2. rokem.ale tu mívají co jsme četla spíš až batolata než malí kojenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
10.8.16 12:42

Existují nálepky na opar, jednak jej zakryjí a je tam i léčiva látka. V lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.8.16 12:52

@Irena.Hlovcová Jenom klid. V 5 letech je infikováno HPV virem 90% lidí (dětí). To je normální. Všichni to chytnou v těch prvních pě

V extrémně nepravděpodobném případě může nastat malér (2 případy ročně). A proto si dobře zapamatuj, že jsi malou pusinkovala. A kdyby se objevily horečky, musíš hned do špitálu, ne na pohotovost, do špitálu, a říct o tom oparu! Můžou dát antivirotika herpesin.

Ale jak píšu, nejspíš se nestane nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna