Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, dceři se dělá opar na bradě a už po několikáté na stejném místě. Ani se nedohojí a už se dělá znovu. Nevíte co by opravdu pomohlo? Nebo jestli už s tím třeba nejít k doktorovi?
Děkuji
Běžte. Možná to není opar, může to být impetigo. A když to je opar, mohou se nasadit antivirotika nebo isoprinosin.
Určitě lékař, opakovaný herpes u dětí není prča. A nemusí to ani být opar, takže určitě zkouknout lékařem.
Urcite to chce lekare. Mne staci poslat pediatricce fotku, ona zavola a posle erecept. A nemusim se bat, ze si z cekarny prineseme nejakou dalsi lahudku.
Ja teda zatim takto resila jen impetigo. Lekarka predepsala O. Framykoin. Pouzivala jsem ho i pri dlasich vyskytech impetiga i jinych potizich. A kdyz dosel, opet jsem poslala fotky a lekarka predepasala dalsi.
Pokud se opary vracejí často a na stejném místě, určitě bych zvážila návštěvu lékaře, může předepsat antivirotika, která pomohou lépe než volně prodejné masti. Zkuste taky podpořit imunitu, třeba vitamínem C a zinkem, a dbát na hygienu, aby se opar nerozšiřoval.