Suchý kašel u dětí

22.10.24 20:33

Suchý kašel u dětí

Dobrý den, dcera je nemocná. Má rýmu tak už začíná být lepší. Ale od čtvrtka ji začal suchý kašel. Dávám stoptisin který jsem měla doma už otevřený. A kašel zatím pořád stejný. V pokojíčku ji zvlhčují vzduchu, větrám všude. Před spaním ji nechávám otevřené okno. ale nejvíce kašle večer a jak zalehne do postele než usne kašle. Pak i v noci 🤷🏻‍♀️. Tak už nevím. Máte někdo zkušenosti? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1688
22.10.24 20:37

Nám na suchý kašel nejvíc funguje Levopront, když je nejhůř v kombinaci s Fenistilem.
K posteli dávám ještě rozkrojenou cibuli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5971
22.10.24 20:50
@Lila fialová píše: Více

Mám zkušenost. Já to tak mám normálně - nachladím se nebo mám virózu a pak se to často zvrhne v dlouho trvající suchý kašel. Už jsem myslela, že jsem jediný takový exot na světě, ale potkala jsem před pár dny maminku spolužáka syna a ta to má teď také. Říkala, že jí to takto trvá po infekci někdy i dva měsíce. Já na to beru Stop kašel a stříkám si krk Strepsils plus sprejem. Na noc jsem si na pár dní musela nechat napsat Codein, jinak bych prokašlala noc. Mám to už asi 10 dní a začíná se to lepšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77078
22.10.24 20:56
@Kipa22 píše: Více

ale děti Codein nemůžou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.24 20:57

@Kipa22 to je hrozný.. já když jsem nemocná tak jsem do týdne zdravá.. jenže dcera chodí do školky a to je mazec.. teď si vůbec nevím rady s kašlem.. a přemýšlím když jakoby ten stoptusin mám dýl otevřený a píšou že by se měl brát 4 týdny po otočení je ještě zabírá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
22.10.24 21:00

Stoptussin jen do 17h, pak naopak kašel tlumit. Na noc např. Dituzdin, Ditustat apod, můžeš dát na zklidnění i Fenistil nebo Zodac a nebo Dithiaden. Jestli dáváš už od Čt (tzn 4 dny), poradila bych se s Dr. Ono trvá, než lék zabere, klidně 3 dny, třeba i víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5971
22.10.24 21:02
@stinga píše: Více

To já vím. A nenabízím. Sama mám málo. :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5971
22.10.24 21:04
@Lila fialová píše: Více

Víš jak vypadám mezi lidmi? Nemůžu být měsíc doma. Vypadám, jak starý tuberák, úplně se stydím. Ale, co nadělám. Naštěstí už se to trochu zlepšuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.24 21:08
@stinga píše: Více

Děti codein sice nemůžou, ale dcera, když měla rok a půl, tak mě zachránily kapky Pleumolysin s codeinem. Nic jiného doma nebylo. Kapla jsem 1 - 2 kapky a byl klid. Byly psané na mě. Doktorce jsem to řekla, odsouhlasila a potom dceři místo toho napsala Dithiaden. Pak už nebyl Pleumolysin potřeba.

• Citovat
  • Upravit
77078
22.10.24 21:22
@Kipa22 píše: Více
:mrgreen: také mám, doktorka mi ho vždy napíše a většinou ho nevypotřebuju celý
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.24 21:41

@paandatko a ta cibule zabírá? Zvlhčí se ten kašel tím?.. občas při kašli dávám cibuli s cukrem…ale takhle u postele slyším poprvé 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
22.10.24 22:09

Poptal bych se na Pamycon. Kašel může být akcelerován „zadní rýmou“, projevuje se to kašlem dominantně po ulehnutí a v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.24 22:25

@Doctus nemá bakteriální rýmu.. rýmu už má dost lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
22.10.24 22:40

@Lila fialová
To, co dokážete posoudit, je tzv. přední rýma.

Ale u dětí je poměrně častá zadní rýma (post-nasal-drip syndrom, nově upper-respiratory-cough syndrom), která se léčí ATB nosními kapkami. Přední rýma může být u zadní rýmy zcela minimální.

Stoptussin je farmakologický nesmysl, na utlumení kašle dávejte spíše Levopront, Sinecod nebo Robitussin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
22.10.24 22:43

@Kipa22
Asthma se zvažovalo? Nejčastější exacerbace je totiž infektem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí