Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Doctus píše: Více
Ano, před lety, podstoupila jsem to jen proto, abych měla od doktorky pokoj. Astma nemám. Jde podle mě o infekci, do které se mi vždy přidá nějaká alergie. Jenže ona mě neposlouchá, ona je doktorka a já jen „trouba“, co jí do toho nemá kecat. V mém případě se lékaři zmýlili opakovaně, můj názor je nezajímal, a mě už to nebaví, tak tam nechodím.
@Kipa22
A co jste podstoupila? Čím se asthma vyloučilo? Prováděli na pneumologii bronchokonstrikční test a tento vyšel negativně? Měla jste i nějaké léky? Pokud ano, tak snad ne pouze Ventolin / Ecosal.
Jen tak na okraj Infekce, do které se přidá alergie je nesmysl. Alergie se nepřidává do infekce. Může koexistovat paralelně s přechodnou infekcí.
Opakovaný protrahovaný kašel zasluhuje došetření. Kdyby to bylo jedenkrát, tak nad tím mávnu rukou, uvádíte však, že je to pravidelně.
@Kipa22
Jestli máte alergii na vše možné, tak jste jistě sledována na alergologii a zcela bezpečně máte užívat antihistaminika s imunomodulačním efektem při infektu. Kdyby byl kašel na podkladě alergie, tak by jej antihistaminikum mělo zkrotit. Ale to se asi neděje.
Chronický zápal plic neexistuje, nevím, co vám řekli. Pokud jste měla chronický zánět v ledvině, tak jste jistě byla následně sledována mnoho let na nefrologii.
Vývoj appendicitidy je v čase, v jeden den může být nález na břiše v normě, druhý den již nikoliv.
Dělali tedy ten bronchokonstrikční test? Nasazovali vám nějaké léky na asthma, nebo ne?
Když něco potřebuju, tak si to naordinuju sama
To je velice komické tvrzení, když mnoha výroky opakovaně ukazujete, jak tomu naprosto nerozumíte. Místo řádného došetření opakovaného protrahovaného kašle se raději budete cpát kodeinem a jedním dechem si stěžovat, že je to hrozné, když kašlete jako pacient s TBC.
Nic od vás nepotřebuji ani nežádám, tak se tím netrapte.
@Kipa22
Tak se laskavě nevyjadřujte v diskucích v tom duchu, jako kdyby měsíc trvající dusivý kašel (kdy se člověk bez útlumu dechového centra nevyspí pomocí kodeinu) byl něco běžného.
Pak někdo nabude dojmu, že to vlastně netřeba řešit. Vy to nechcete řešit, protože tomu údajně rozumíte. Ve skutečnosti jste tak daleko od pravdy jako já od Pekingu. Když už píšete své „odborné“ obhajoby, tak aspoň neupravujte příspěvky ve smyslu jejich kompletního mazání. Jen ať se každý podívá, jak argumentuje někdo, kdo sice opakovaně měsíc kašle jako tuberák, ale nic to vlastně není.
Pro mě za mě se ládujte kodeinem do konce života, vyjde to levněji než nějaké došetřování a případná léčba, nebagatelizujte však v očích druhých vaše obtíže.
Také to u nás proběhlo. Prý to byla přetrvávající zadní rýma, co dráždí ke kašli. Malý na to bral na noc Aerius, ten se může užívat i déle než týden. Postupně to odeznělo.
Nerozčilujte se, škodí to zdraví. Vy jste odborník, rád poradíte. Všichni tu ví, že jste odborník, tak se se mnou zabývat nebudou. Vy má pochybení rád napravíte. Překročte mě, nejsem hodna vaší záchrany. Přeji vám krásný den.
Me mala casto chrchlala v noci. Pres den skoro vubec. Ted ji zjistili konecne alergie na plisne a travy.. Tak dostava Aerius a Mommox, a par dnu jsem davala Levopront. Taky to byla nejspis zadni ryma, protoze je najednou klid. A veskera vysetreni predtim nam nic neukazala (rtg plic, navsteva orl).
Kazdopadne nocni kasel je na prd.. Ja jsem alergik (pyly, roztoce, psi, plisne..asi na vse
). Zobu leky cely rok (Desloratadin a Avamys). Na jare mam vzdy z pylu astma (spirometrii jsem jednou nadychala 33%, az se dr divila ze jsem tam dosla
), takze jaro je muj nej kamos Comb Air dychatko..
Za nas doma teda, kasel ma vzdy duvod… co je potreba zjistit a resit, ne jen tlumit.