Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem, prosím, jaké máte zkušenosti s očními projevy alergie na pyl? Syn má již několik týdnů nasazený opatanol a xyzal plus ještě atb kapičky do očí a je to stejné nebo i horší, než když jsem mu nedávala nic. Máte někdo podobnou zkušenost s opatanolem? Tip na jiné kapky nebo léčbu?
Mela jsem Opatanol, Spersallerg… Oboje na predpis. A nejlip mi zabiraji kapky Alergodyl volne prodejne z lekarny, zkuste…
Jinak ja mam alergicke ocni projevy casto, slzi mi oci, svedi a trochu pocit oteklosti. Alergolog stale nevi, na co to je ![]()
Z alergo odberu i testu mi vychazi jen dlouha leta plisne, na ktere beru leky, ale ty oci me zlobi v pylove sezone.
Ted jsem to mela zas slusny, kdyz zacaly kvest lipy…
Desloratadine, Allergo-comod, případně Alergocrom. Nosit brýle, umývat obličej i vlasy.
@Kacatko1986
My víme na co má syn alergii, vyšlo to na pyly trav a obilovin. Syn má 3 roky a od začátku května má oči stále v jednom ohni. Byl klid jen 4 dny, kdy jsme byli zavření doma. Brýle nosí stále.
Ten alergodyl je i pro prťátka? Účinkuje Vám hned po první aplikaci?
Vaše situace je teda taky děsivá, když se neví, na co ta alergie je. Člověk pak neví, čemu se bránit, vyhýbat.
@Anonymní píše:
Desloratadine, Allergo-comod, případně Alergocrom. Nosit brýle, umývat obličej i vlasy.
To jsou vše volně prodejné kapky? I pro tříleté děti? Děkuji za tipy.
@Hejkalka 7 tak koukam, ze ty kapky jsou od 4 let az. No ucinkuji mi hned, oko mi splaskne a prestane slzet a svedit…
Pro informaci - kdyby někdo řešil stejný problém a opatanol nepomáhal, tak pro čtyřletého syna máme nově kapky alergocrom a je to tedy velký rozdíl. Není to teda jako zdravé oko, ale ani to není tak dramatické, jako to bylo minulých několik týdnů.