Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A co rekl kozni? Prijde mi to, že je to už i hodně podrážděné. Bolí to?
Na kožním mi vždy dá jen kortikoidy a dál to neřeší. Obvodní mi řekla, ať kortikoidy vysadím a dala mi nějakou míchanou mast s antibiotiky. Nějaká dermatitida. No dřív jsem si to dost mazala, jenže to bylo ještě horší, takže teď přes den jen čistím a na noc to mažu tou masti a antibiotiky a je pravda, že jde vidět jak je to více vysušené. Ale pořád to je hrozný. Hledala jsem i jestli to nemůže být nějakou intolerancí na potraviny apod. Ale nic moc jsem nenašla. Tak se právě proto ptám, jestli to měl někdo stejně ![]()
Perioralni dermatitida…
Někdy to zhoršují i zubní pasty, takže zařadit nějakou bez fluoru… Jarischuv roztok a lékařskou vazelinu nebo spíš ichtamol… Pečlivá hygiena rukou, ať si to nerozneseš…
Příspěvek upraven 08.06.22 v 20:50
@Julinka 18 to si nemyslím, mám za sebou veškeré prohlídky co se týče gynekologie a zvláštního se neděje. Výsledky v pořádku po všech stránkách
@Magical-eyes tak už to googlím a fakt že by to mohlo být ono. Děkuju moc za cenné rady, hned zítra vletím do lékárny
![]()
Zkusila bych dietu. Minimálně málo masa (pouze bílé), hodně zeleniny, žádné exotické ovoce, žádné dráždivé ovoce (např jahody), hodně celozrnných výrobků, ideálně co nejvíc omezit i mléčné výrobky nebo aspoň přejít na betlaktozove. A pít hlavně vodu. A vynechat sladké.
@Secado snažím se vynechat laktózu, i do kafe liju sójové nebo bezlaktózové mléko. Je to těžký boj už fakt snad tři měsíce s jsem z toho zoufalá, protože nic nepomáhá ![]()
Také mě hned napadla perioralni dermatitida…pozor na to promazavani… tím se to dost zhoršuje…
Pokud to opravdu je periorální dermatitida, tak na to je úžasná Vitella Ictamo. Tedy mně vždy pomohla. Pleť se mi po ní vždy do dvou tří týdnu zahojila. Úplně.
https://www.benu.cz/…tamo-ung-30g
Přesně takhle jsem vypadala s perioralni dermatitidou, mazala jsem kortikoidy, rapidně se to zhoršilo, pak jsem šla ke kozni, ta to pojmenovala, rekla, ze to je snad jedina dermatitida, kde kortikoidy fakt ne, dostala jsem na delší dobu atb, a hodne to zlepšoval make-up, ten mi doporučila, ze ten to vysusuje
Dobrý den, prosím o radu. Co to může být, respektive z čeho? Hodně mi to začalo po covidu. Přikládám fotku, ikdyž trochu zkresluje, ve skutečnosti to mám dost zarudlé, bolavé a když nějaký pupínek vymáčknu tak teče jen krev. Mám to už cca 3 měsíce a vůbec se to nelepší. Už jsem zkusila vše, od Dr jsem dostala nějakou míchanou mast s ATB, zinkovou mast, zkoušela jsem i domácí konopnou a nepomáhá vůbec nic. Začala jsem čistit několikrát denně peroxidem a koupila jsem dnes sírové mýdlo a doufám v nějaké zlepšení.. má někdo něco podobného?