Atopický ekzém? 2 měsíční kojenec

457
30.5.22 16:20

Atopický ekzém? 2 měsíční kojenec

Zdravím.
Už druhý týden se u 2 měsíčniho syna potykam s vyrážkou v oblasti čela, uši, obličeje a krku. Pediatrička mi týden zpět řekla že je to novorozenecké akné..
Dnes to ale vypadá zatím nejhůř. Dost ho to svědí. Osobně si myslím že to je atopický ekzém, jelikož má červené už i podkoleni jamky.
(Zkoušela jsem to mazat olejíčkem, bepantenem i sudokremem ale přišlo mi že to spíše škodí. Koupu ob den, pouze vodou. Spí pěkně, není plačtivý, jen sebou hází jak ho to svědí.)

Máte zkušenosti s něčím podobným?
Zítra jdeme opět k doktorce, tak jsem netrpeliva…
 Díky.

Příspěvek upraven 30.05.22 v 16:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Capelucia
30.5.22 16:23

Ježiš chudáček 8o, ať tě pošle mudra na kožní. Vypadá to jako atopák, to masti často zhoršují, je potřeba koupit něco hydratujícího pro atopiky a hledat příčinu - abkm nebo tak něco.

• Citovat
  • Upravit
7712
30.5.22 17:01

@Veri.sta mrkni na stranky Very Zikove. Takhle male deticky maji casto pricinu ve strevech a takhle se to projevi. Hlavne to nemasti! Na ruda loziska zinek! Sice to bude suche, ale to je dobre, opravdu… Opravdu se podivej na ty stranky. Jak pujdes na kozni, narvou vam kortikoidy a to je cesta do pekel - zkusenost kamaradky. Pripadne klidne napis…ono nestaci zinek, ale je to vicero veci, na co je treba dat pozor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
30.5.22 17:21

My pouzivali ovesnou koupel a povazuju ji za zazrak, uz po prvnim vykoupani byl znat rozdil. Da se koupit v lekarne https://www.benu.cz/…50g-topnatur?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
30.5.22 19:12

Ježis chudacek maly, jaký novorozenecky akne, to tezko asi, zadny bepanthen, oleje, masti, sudokremy, zinky tam nepaplej, rychle na kozni a alergo. Proc si to nechala tak daleko zajit? Hlavne nepatlej nesmysly co najdes doma v koupelně ani detsky oleje a krémy a nic na opruzeniny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
30.5.22 19:51

@Aletta80
Ze začátku jsem myslela, že je to jen alergie na jahody co jsem snědla. Dva dny to bylo červené, potom dva dny zase lepší. Tak jsem si hlídala co jím a co by to mohlo dělat. Navíc mi doktorka na očkování rekla že se jedná o novorozenecké akné. Že mám normálně mazat po koupání olejíčkem, flíčky bepantenem.Tak vypatlaná nejsem abych vzala kdejaký krém.. ;)
Teď po víkendu se to dostalo až do tohoto stádia. Od včerejška to už ničím nemazu. Doufám že mě na to kožní a alergo zítra doktorka posle.. pokud ne, zajdu tam sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
30.5.22 19:58
@Veri.sta píše:
@Aletta80
Ze začátku jsem myslela, že je to jen alergie na jahody co jsem snědla. Dva dny to bylo červené, potom dva dny zase lepší. Tak jsem si hlídala co jím a co by to mohlo dělat. Navíc mi doktorka na očkování rekla že se jedná o novorozenecké akné. Že mám normálně mazat po koupání olejíčkem, flíčky bepantenem.Tak vypatlaná nejsem abych vzala kdejaký krém.. ;)
Teď po víkendu se to dostalo až do tohoto stádia. Od včerejška to už ničím nemazu. Doufám že mě na to kožní a alergo zítra doktorka posle.. pokud ne, zajdu tam sama.

Nemyslím si, že jste vypatlana. Ale už sem tu četla dost děsivé věci. Zkuste třeba i nalev z černého čaje nebo repiku, omyvat. I kdyby nahodou to opravdu bylo akne novorozenecke, coz by v tomto veku melo spis mizet, nez se nove objevit, vznikajici ucpavanim mazovych zlaz, dala byste si sama na to olej nebo bepanthen nebo se to snazila vysusit a osetrit? Zajdete si k odbornikovi, at se o to dobre starate a nezhorsite to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.5.22 20:30

Nám třeba moc pomohla návštěva dermatologa. Sice dospělého ale neměl problém malýho přijmout (měl něco málo do dvou let).
Dokonce mu určil i přesnou léčbu. Od té doby nemá na tváři flek (ťuk, ťuk, ťuk). Rozměr cca 2,5 cm x2,5 cm.
Suchý flek, pokožka červená.
Jinak do koupele olejíček Linola, sprcháče a šampóny stejné značky. Sice je to opravdu drahé ale pro synka je to nejlepší varianta.
Takže držím pěsti ;) :kytka:

Příspěvek upraven 30.05.22 v 20:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1368
30.5.22 20:33

Linola krém a navsteva lekare

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
31.5.22 13:01

Tak podle doktorky je to alergická reakce na něco co jsem snědla. Napsala nám framikoin a nějakou antibiotickou mast plus to mám normálně promazavat olejíčkem.
Tak já nevím 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
31.5.22 13:45
@Veri.sta píše:
Tak podle doktorky je to alergická reakce na něco co jsem snědla. Napsala nám framikoin a nějakou antibiotickou mast plus to mám normálně promazavat olejíčkem.
Tak já nevím 😂 😂

Framykoin :,( kolik ma doktorka, 60-65 let? Jaka je ta druha antibioticka mast? Prosím zajdete si k dermatologovi. :roll: tady je hezky clanek https://zdravi.euro.cz/…znaky-lecba/ ale pokud jste teda opravdu vyloučili ekzem, alergie, seboreu atd… I kdyby to byla reakce na tve jidlo coz asi nebude, tak by vam dala aspon antihistaminika ne? Najednou to neni to akne jak rikala predtim? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
31.5.22 15:32

@Aletta80
Ja ten název napsala špatně 😂 😂 za to může ta zlost co jsem v tu chvíli měla 😊
Hele, podle mě má cca 50-60 let. Ta druhá mastička je Kanamycin. Je to psané jako oční mast..
Taky mi říkala, že mu mám očka čistit
mateřským mlékem a v podstatě můžu všechno tím mlíkem mazat/umýt.
Je pravda, že jsem týden zpět měla jahody. Což by mohl být důvod proc se to tak zhoršilo.

Jsem z toho zmatená. Včera to bylo vážně škaredé ta vyrážka, takže jsem malého jen omyla houbou, nekoupala ho, nemazala ničím a dneska to má zase o 50%lepsi. Tak jsem na vážkách jestli to mazat nebo ne, nebo jestli zajít na to kožní z vlastní iniciativy…
A děkuji. Proctu si ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
31.5.22 16:32
@Veri.sta píše:
@Aletta80
Ja ten název napsala špatně 😂 😂 za to může ta zlost co jsem v tu chvíli měla 😊
Hele, podle mě má cca 50-60 let. Ta druhá mastička je Kanamycin. Je to psané jako oční mast..
Taky mi říkala, že mu mám očka čistit
mateřským mlékem a v podstatě můžu všechno tím mlíkem mazat/umýt.
Je pravda, že jsem týden zpět měla jahody. Což by mohl být důvod proc se to tak zhoršilo.Jsem z toho zmatená. Včera to bylo vážně škaredé ta vyrážka, takže jsem malého jen omyla houbou, nekoupala ho, nemazala ničím a dneska to má zase o 50%lepsi. Tak jsem na vážkách jestli to mazat nebo ne, nebo jestli zajít na to kožní z vlastní iniciativy…
A děkuji. Proctu si ;)

Ja nebrecela nad tim jake jsi napsala i/y, ale nad samotným framykoinem na oblicej, i ten kanamycin… Počti si clanky. Dyztak zajdi sama za nějakým normálním, kdyz neuvidis zlepšení. Mateřský mliko do oci, achjo… Zkuste ten repik, cerny caj.. No a co ty antihistaminika, zyrtec, fenistil, kdyz mluvite o jahodach? A proc olej kdyz mluvila o akne? Recnicke otazky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
31.5.22 18:16

@Aletta80
Já se jen pousmála nad vlastní hlouposti :wink:
Nojo, řečnickych otázek mám v hlavě po dnešku spoustu.. minule po dvou vteřinách diagnostikovala akné a dnes po 3 vteřinách zase alergickou vyrážku. Že by vědma? 😂
Tak nám držte palce, ať je malý co nejdříve zase ok. :palec:
Pěkný zbytek dne 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
1.6.22 09:51

Čím krmíte? Podle mě je blbý ho koupat tak často. Koupej jednou za tři, čtyři dny. Ovesný koupele, krátký a rychlý. Sebamed tekutý mýdlo. Měli jsme to samý. Nakonec byl důvod v Nutrilonu na dobré spinkani, ten noční vadil, klasik ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek