Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@WaIl píše:
Taky nevím, jaký na to mám mít názor, já tu školu znám jen z doslechu, zhruba fakta, co jsi napsala.A mám jednu vzdálenou ambiciózní kamarádku, která by tam chtěla jednou mít děti (nyní 4 a 6 let
). Ale nemají tolik financí, a tak řeší, že by tam děti tím hodně trpěly.
Škola nabízí stipendium. Školní uniformy měli vyřešit ten problém, aby si byly všichni rovni. Samozřejmě uniforma nic neřeší, protože i tak budou děti z bohatých rodin mluvit o tom co všechno dostávají, a ti co na tom nejsou finančně tak dobře, budou stejně z velké části trpět.
Uniformy myslim tohle moc neresi, deti maji i jine veci nez obleceni.
Kolik deti se tam ale na to stipendium dostane?
@ProfZav píše:
Mám kamarádku, která vystudovala obyčejně gymnázium v malé obci a vystudovala univerzitu v Cambridgi bez protekce. Takže nevěřím, že OG je jediná cesta na univerzity světového věhlasu. Jinak by mě moc zajímalo, jak to na škole chodí.
OG určitě není jediná cesta, jen jsem to myslela tak, že škola je na studium na světových univerzitách zaměřená, takže se pak mnohem lépe dostává na ty lepší univerzity. Už jenom proto, že škola má svůj vlastní učební plán.
@anonym-xx Nevím, jaký plán myslíš. Ale každá škola v CR s akreditací ministerstva školství se musí držet stejného vzdělávacího plánu, liší se jen metody výuky.
@veria píše:
Uniformy myslim tohle moc neresi, deti maji i jine veci nez obleceni.
Kolik deti se tam ale na to stipendium dostane?
Ano, s tím souhlasím. To je právě to. Na stipendium mají šanci myslím jen ti, co mají samé jedničky. Škola se otevírala hlavně s tím, že zde umožní studium, výjimečně nadaným dětem.
@ProfZav píše:
@anonym-xx Nevím, jaký plán myslíš. Ale každá škola v CR s akreditací ministerstva školství se musí držet stejného vzdělávacího plánu, liší se jen metody výuky.
To není tak úplně pravda. Říkají Ti něco pojmy „rámcový vzdělávací program“ a „školní vzdělávací program“?
Nicméně @anonym-xx, každá škola v ČR MUSÍ mít svůj vlastní učební plán (který je součástí ŠVP).
Příspěvek upraven 13.12.15 v 16:57
@ProfZav píše:
urcita libovule zvlaste u stredni skoly tam uz je, byt samozrejme pokud ma koncit ceskou maturitou, tak se urcitych osnov drzet musi.
ale syn kamaradky studuje na soukrome stredni skole a je to hoooodne jine nez statni gympl.
Je to myslím Kellnerova škola…Přispívá svými financemi na vzdělání chytrých děcek, který by jinak finančně neměli na to studovat v zahraničí, případně by jejich potenciál nebyl rozvinut (malé město, málo financí, málo kroužků v okolí apod). Někdo přispívá na děti v Africe, někdo na budoucí českou generaci „mozků“…Jak nechal shodit ten hotel v Praze, chce tam postavit další OG školu (psali v novinách). Co jsem četla bylo, že Gottová chtěla na OG dát svoje děcka, ale nakonec je dala na PORG z důvodu vzdálenosti. PORG je v Praze, OG za Prahou. Podle celoplošných testů toho co umí žáci je na 1. místě se znalostmi právě PORG, nikoliv OG (lze dohledat na netu). Nevím tedy, kdo ty testy vytváří. @anonym-xx To s těmi uniformami: OG se kasá, že má tak výborný vzdělávací plán, že u nich žádné porovnávání mezi chudými a bohatými není, že tam není žádný rasismus ani xenofobie, prostě ideální škola
Nikdy jsem tam nebyla a neznám žádné dítě odtamtud, tak to nedokážu posoudit.
Nicméně pokud by mé dítě bylo nadprůměrně inteligentní, šla bych zkusit dosáhnout na stýpko na takovéto škole (PORG taky dává stýpka). Nejsme příliš movití, abychom to uplatili jen tak z plezíru. Myslím že už jenom to, že nejsou závislí na financích od státu, tak dokážou vytvořit opravdu jiné studijní podmínky než jsou v běžných státních školách. Netvrdím, že jsou státní školy špatné, jsou lepší a horší, ale peníze jsou bohužel důležitým hybatelem…A když chybí… ![]()
@anonym-xx - znám 2 rodiny, které tam mají, resp. měli děti (proto anonymně, netýká se to mě). Dcera známého maturovala v loňské školním roce, chodila tam od 6.třídy, dostala stipendium, byla na internátu, měsíčně je to stálo zhruba 10tis Kč. Plus samozřejmě nějaká spoluúčast rodičů na stážích v zahraniční - Indie, Anglie… (třeba ta Indie mě zaujala). Teď tam vozí sousedi syna (také 6.třída), ale není tam na intru, denně ho dováží. Nadaný byl jen na matiku a AJ, třeba s češtinou na ZŠ velké potíže, přesto ho vzali, stipendium také má. To mé postřehy z blízkého okolí ![]()
Ahoj děvčata. Bydlím pár minut chůze od té školy a mám o ní dobré reference. Vidíme, že to tam žije. Pokud má být dítě na internátu již v tak mladém věku, tak to ale necítím zase moc supr i když vím, že to může být pro dospívajícího fajn. Má to jistě i svá ale…
No a my se stěhujeme, takže mohu někomu kdo chce mít rodinu pohromadě nabídnout zánovní dům pro celou rodinu. Dali jsme ho do prodeje. Je to na supr místě bílý bungalov s červenou střechou na jižním okraji obce a již je prázdný. Je na Sreality k vidění.
Lenka
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.