Jedna učitelka na pět dětí?

3395
9.12.15 14:41

Jedna učitelka na pět dětí?

Chci se zeptat zkušenejších, existuje v ČR státní školka pro malé děti, která garantuje max. pět dětí na jednu učitelku? Nebo to jde jen u soukromých školek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101747
9.12.15 14:43

@EmmaAnna Pochybuju, školky se řídí normativy a ty budou vyšší, možná jesle, ale tam nevím koli je stanoveno dětí na jednu učitelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
9.12.15 14:45

Pokud vím tak ve státní je na třídu 28 dětí :think: ale to je dřída, učitelka tam může být asi klidně jen jedna :think: Státní zařízení kde by byla jedna učitelka na 5 dětí podle mě neexisstuje. V jeslích je to myslím 8 dětí na učitelku, ale zas tam může mít v tom i nechodící mimina

• Citovat
  • Upravit
3395
9.12.15 14:48

@jahuhudka 8 dětí na jednu babu? 8o myslela jsem asi spíš jesličky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
9.12.15 14:51
@EmmaAnna píše:
@jahuhudka 8 dětí na jednu babu? 8o myslela jsem asi spíš jesličky

A co jsi čekala, že bude jedna na jedno dítě? Kolikrát jsem potkávala státní jesle, učitelka vezla trojkočár a kolem ještě ťapající děti

• Citovat
  • Upravit
3395
9.12.15 14:53

@jahuhudka no asi jsem čekala méně jak os, tady je MAXIMUM čtyři děti. Ale tak nějak jsem to čekala… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
9.12.15 14:55
@EmmaAnna píše:
@jahuhudka no asi jsem čekala méně jak os, tady je MAXIMUM čtyři děti. Ale tak nějak jsem to čekala… :zed: :zed: :zed:

Kde tady? Navíc jesle jsou myslím od půl roku do 4 let, ale aby se dítě rozvýjelo je vhodné ho ve 3 letech umístit do školky a tam je těch dětí 28 na jednu max. dvě učitelky (ty tam jsou spolu jen na hlavní činnost a vycházku )

• Citovat
  • Upravit
3395
9.12.15 14:58

@jahuhudka nežijeme zatím v ČR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.12.15 15:08

Myslíš jedna učitelka na 5 dětí za 500 měsíčně? Ne, jsem na 100% přesvědčená, že neexistuje taková školka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.12.15 15:09
@EmmaAnna píše:
@jahuhudka no asi jsem čekala méně jak os, tady je MAXIMUM čtyři děti. Ale tak nějak jsem to čekala… :zed: :zed: :zed:

a kolik tam u vás teď platíš tu školku, kde je učitelka na 4 děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
9.12.15 15:09

@EmmaAnna v CR zadne limity nejsou, klidne 1-2 ucitelky na 30 deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
9.12.15 15:11
@EmmaAnna píše:
Chci se zeptat zkušenejších, existuje v ČR státní školka pro malé děti, která garantuje max. pět dětí na jednu učitelku? Nebo to jde jen u soukromých školek?

Pro zdravé děti ne. Četla jsem jen u školky pro děti s kombinovanými vadami, tam měli 4-6 dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
9.12.15 15:15

@terinka4444 v přepočtu to dělá čtyři tisíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
9.12.15 15:17
@EmmaAnna píše:

Tak tady takovou nenajdeš ani za 20 tisíc, tam těch dětí je třeba 6 na vychovatele :lol: Tak si najdi chůvu ne?

• Citovat
  • Upravit
10141
9.12.15 15:21
@EmmaAnna píše:

Můžu se zeptat v jaké zemi tyhle fajn podmínky pro děti jsou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin