Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chci se zeptat zkušenejších, existuje v ČR státní školka pro malé děti, která garantuje max. pět dětí na jednu učitelku? Nebo to jde jen u soukromých školek?
@EmmaAnna Pochybuju, školky se řídí normativy a ty budou vyšší, možná jesle, ale tam nevím koli je stanoveno dětí na jednu učitelku.
Pokud vím tak ve státní je na třídu 28 dětí
ale to je dřída, učitelka tam může být asi klidně jen jedna
Státní zařízení kde by byla jedna učitelka na 5 dětí podle mě neexisstuje. V jeslích je to myslím 8 dětí na učitelku, ale zas tam může mít v tom i nechodící mimina
@jahuhudka 8 dětí na jednu babu?
myslela jsem asi spíš jesličky
@EmmaAnna píše:
@jahuhudka 8 dětí na jednu babu?myslela jsem asi spíš jesličky
A co jsi čekala, že bude jedna na jedno dítě? Kolikrát jsem potkávala státní jesle, učitelka vezla trojkočár a kolem ještě ťapající děti
@jahuhudka no asi jsem čekala méně jak os, tady je MAXIMUM čtyři děti. Ale tak nějak jsem to čekala…
![]()
@EmmaAnna píše:
@jahuhudka no asi jsem čekala méně jak os, tady je MAXIMUM čtyři děti. Ale tak nějak jsem to čekala…![]()
![]()
Kde tady? Navíc jesle jsou myslím od půl roku do 4 let, ale aby se dítě rozvýjelo je vhodné ho ve 3 letech umístit do školky a tam je těch dětí 28 na jednu max. dvě učitelky (ty tam jsou spolu jen na hlavní činnost a vycházku )
Myslíš jedna učitelka na 5 dětí za 500 měsíčně? Ne, jsem na 100% přesvědčená, že neexistuje taková školka.
@EmmaAnna píše:
@jahuhudka no asi jsem čekala méně jak os, tady je MAXIMUM čtyři děti. Ale tak nějak jsem to čekala…![]()
![]()
a kolik tam u vás teď platíš tu školku, kde je učitelka na 4 děti?
@EmmaAnna v CR zadne limity nejsou, klidne 1-2 ucitelky na 30 deti
@EmmaAnna píše:
Chci se zeptat zkušenejších, existuje v ČR státní školka pro malé děti, která garantuje max. pět dětí na jednu učitelku? Nebo to jde jen u soukromých školek?
Pro zdravé děti ne. Četla jsem jen u školky pro děti s kombinovanými vadami, tam měli 4-6 dětí.
@EmmaAnna píše:
@terinka4444 v přepočtu to dělá čtyři tisíce
Tak tady takovou nenajdeš ani za 20 tisíc, tam těch dětí je třeba 6 na vychovatele
Tak si najdi chůvu ne?
@EmmaAnna píše:
@terinka4444 v přepočtu to dělá čtyři tisíce
Můžu se zeptat v jaké zemi tyhle fajn podmínky pro děti jsou?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.