Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jsem trošku pitomoučka a nejspise jsem to vsechno prosvihla
prosim maminky, synovi budou v unoru 3, to uz jsem davno mela podanou prihlasku do školky asi ze? tzn. ze kdyz ji treba podam az ted ze ho vezmou az nekdy ve 4 treba?
@Bubunka jo, měli jste jít minulý rok. Ovšem nic není ztraceno. Obvolej školky, třeba někde mají místo a vezmou ho i bez zápisu.
@Bubunka Jinak jít k zápisu teď na jaře a vezmou Ti ho od září.
@Bubunka jestli se vracíš do práce, tak je to blbý, budeš muset zajistit hlídání od toho února do září. V dubnu běž normálně k zápisu a když ho vezmou (záleží jaký máte v místě bydliště přetlak), tak pak normálně od novýho šk. roku 16/17 nastoupí, takže mu bude 3,5.
@Bubunka píše:
Jsem trošku pitomoučka a nejspise jsem to vsechno prosvihlaprosim maminky, synovi budou v unoru 3, to uz jsem davno mela podanou prihlasku do školky asi ze? tzn. ze kdyz ji treba podam az ted ze ho vezmou az nekdy ve 4 treba?
záleží, jak které město… ![]()
u nás se dá přihláška v den zápisu…
zápisy budou teď v dubnu (většiou), tak by od září mohl nastoupit… ![]()
Pokud ho chcete umístit do školky po třetích narozeninách- v únoru, tak to jste opravdu zaspala, jedině obvolat školky, zda nemají místo. Zjistěte si, kdy jsou u Vás zápisy ( obvykle bývají březen-květen liší se jednotlivá města) počítejte pak s nástupem od září.
@Lenka512 ted jsem volala do školky vedle ve vesnici a mam si prijit pro prihlasku ktera se odevzda 25.dubna u zapisu :-/ a pak mi reknou ze ho nevezmou a me asi trefi ![]()
@Bubunka ale i tak si pro ni dojdi, popros ředitelku, pokud už nemá nějakýho náhradníka před tebou, tak ať tě dá na list, může se stát, ač není velká pravděpodobnost, ale proč ne…že se někdo v průběhu šk. roku odstěhuje a místo se uvolní. Pak může nastoupit i během. Od známých vyzjisti, jak je na tom obec s místy, v některých městech se dostanou všechny děti, jinde je obrovský převis bohužel. Počítat se musí se vším.
Jestli máš jít po Novém roce (v tom únoru) zpět do práce, tak ano, pak jsi to prošvihla. ![]()
Prosim maminky o radu.Nasi dceri budou v dubnu 2 roky. V kvetnu 2017 mam nastoupit do prace…Mam podat zadost o skolku jiz ted? Mohu jich podat vice? Asi s tim budeme mit problem…Co delat, kdyz mi dite vemou treba az v zari 2017?Nabiraji skolky i behem roku? Opravdu si nevim rady
Budu rada za kazdou zkusenost, radu…
@dacha30 Mám taky dubnové dítě, jen o rok mladší. V na jare, kdy ji budou 2 roky půjdeme k zápisu s tím, ze by nastoupila ve svých třech letech (tedy v dubnu 2018). Pokud ji nevezmou, tak pujde k zapisu zase za rok a bude duben-září 2018 chodit do soukromé miniskolky.
@dacha30 Jinak přihlášek si můžeš podat, do kolika školek chceš.
@dacha30 píše:
A kolik takova miniskolka stoji? Neni to drahe?
Zalezi, kde bydlis. U nas asi 8000 mesicne na celodenni dochazku 5 dni v tydnu. V Praze jsou prý ceny i dvojnásobné.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.