Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj vsem prosim vas napis te mi svuj nazor at se v tom mohu trochu orientovat byla bych rada kdyby se ozvali maminky se stejnym pripadem. Vcera jsem malemu synkovi 3mesice odlozila ockovani proti tetanu meningokok apoti vsemu,, duvod ryma a lehky kasel na dalsi schuzy jdeme 19.1 ale 13.1 jedeme na operaci triselne kyli ptam se maminek co si prosli to same nechali jste pak ockovat po operaci i sva miminka? a jak to snasela? nebo to mam zase odlozit doktor mi rekl, ze jsem pripravila syna o ockovani ktere potrebuje nebyl spokojeny, ze jsem to odlozila ale stala jsem si za svym ma i hleny tak jsem proste rekla ne. V nedeli rano vblinkal hnedou hustou vodicku a dr rekl, ze je to normalni coz si myslim, ze neni, Ziji v UK tady zdravotnictvi stoji za prd..Mam nedonosence o 1.5 mesice.. Dekuji vsem
Zkusenost nemam, ale neockovala bych a vymenila doktora ( nevim jak to v UK funguje
Prave, ze jsme zkouseli i u jinych doktoru ale vseci se schoduji ve vsem stejne..
Ne, rozhodne neockovat, organismus bude jeste zpracovavat zatez narkozy atd. My jsme ockovali posledni davku tusim tri mesice po operaci zhruba stejneho rozsahu.
@Jeremy2014 ten věk je korigovaně? Malá je taky o 1,5m a já jí nechala naočkovat o ten 1,5 měsíce déle, samo byla zdravá, u druhé vakcíny jsme to taky šoupla měla rýmu. Po operaci bych hned teda neočkovala ![]()
Marketa80: jak se pocita vek korigovane? ja to pocitam ode dne kdy se narodil
@Jeremy2014 korigovaný věk je od předpokládaného termínu porodu, biologický věk je od narození opravdového. Řídila bych se korigo věkem (to jsem i já udělala) a chtěla jsem aby měli oba alespoň 5kg.
Po operaci bych měsíc asi počkala, vždyť i po ATB se 14dní čeká
@Jeremy2014 správně by se mělo počítat jak by se dítě mělo narodit v termínu, dětská počítala do roka
a u očkování teda tuplem
nemá cenu to uspěchávat ![]()
@Jeremy2014 Syn byl v pěti a půl měsících na neurochirurgické operaci a pediatrička sama navrhla očkování dát nejdříve měsíc po operaci, aby se dítě zcela zotavilo. U nedonošence bych určitě čekala také. Kolik mu je?
Termin jsme meli 9.11 takze ted 9.1 by mu byli 2 mesice,,prvni ockovani mel ve dvou mesicich ale to byl zdravi
@Jeremy2014 okamžitě bych vyměnila doktora, protože je to evidentně vůl. Jaké očkování jsi asi tak propásla? Neskutečný toto. Syna bych očkovala minimálně měsíc po dokonalém zhojení zákroku, rozhodně né dřív. A mmchdm, mému jsou 4m, očkovaný ještě nebyl. Naše dr s tim problém nemá. A minimálně měsíc ještě nic nedáme, bojujem s rýmou atd.. Ještě ke všemu nedonošenec, ten dr je fakt pošahanej.. ![]()
Nam bylo po operaci ve 3m taky doporuceno odlozit ockovani o 4 tydny.
@Jeremy2014 podle meho nazoru se v UK na nejake odklady ockovani nehraje. Tady tohle nechapou, berou to jako vymluvy. Normalne bych sdelila, ze chci ockovat az ve vyssim veku ditete, je dobre k tomu mit argumenty, treba statistiky z netu atd. Pozadej, ze chces podepsat prohlaseni, ze odmitas ockovani a ze jsi si vedoma rizik a budes mit pokoj. Kdykoliv si to muzes rozmyslet a nechat dite naockovat podle sveho uvazeni. Ockovani je tu dobrovolne. Pokud by jsi citila, ze na tebe healt visitor nebo lekar dela nejake tlaky nebo, ze je neco mezi vami spatne, vymen je. Je dulezite mit kolem sveho ditete jen lidi, kterym veris. Ja v UK neockuju deti na nic.
@Jeremy2014 dcera byla ve 3,5m na operaci v celkové narkoze a očkovat jsem nechala až 3 týdny po operaci (první dávka HEXY), naštěstí naše mudra je rozumná a i mi odklad doporučila…každopádně pokud je dítě nachlazené, tak bych v žádném případě neočkovala, nehledě na operaci…držím palce