Operace břišní kýly

5
28.10.17 15:27

Operace břišní kyly

Zdravím,
Prosim jste tu nekdo po operaci břišní kyly? Me operovali vcera po obědě a uz večer me nutili vstát, pry je důležité se pohybovat. Myslim ze nejsem žádná citlivka ale vcera sem vstavala snad 20 min a pak jsem se jim jeste v koupelně složila, najednou černo pred očima. Dnes je to trosku lepsi, kdyz chodím tak je to po chvíli lepsi ale o vstáváni je porad hrůza. zitra jdu domu, doma dvě malé deti (1,5 a 2,5) mam docela strach jak to zvládnu.
Dekuji za vsechny rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3682
28.10.17 15:29

Jojo je to sice jak týrání, ale časná vertikalizace je prostě důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.17 15:36

Mě donutili vstát po velké břišní operaci, kdy jsem měla řez odspoda až nad pulík dlouhý 32 cm a sešitý svorkami. Ráno operace, večer jsem musela vstát a jít do koupelny, teda se sestrou.
Větší bolest jsem nezažila při vstávání. Ale druhý den už jsem se doplazila do sprchy podstatně lépe, dokonce mi vyndali cévku, takže jsem už chodila sama na wc. Po týdnu mě propustili. Od nějakého pátého dne jsem došla sama na jídlo, dalo se i sedět.
Nejhorší byla cesta z nemocnice, starou rozhrkanou sanitou 50 km po okreskách za sněhu a ledu. :cert: Dokonce mi cestou začala jizva krvácet. :pocitac:

Ta nejhorší bolest odezněla za týden, doma už jsem na bolest neužívala nic. 6 týdnů jsem nosila břišní pás a pak ještě asi půl roku při námaze. Ale ty máš určitě menší jizvu, tak neboj.
Nech si dát analgetika přímo do žíly nebo injekci do zaddku, není se za co stydět. Jinak jsem slyšela, že čím blíže k pupíku se řeže, tím je větší bolest. :kytka:

Anonym nebo smazat, prosím, citlivé údaje o zdravotním stavu. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.17 15:41

Ještě dodám, že je dobré nosit ten břišní pás a vstávat „správně“. To znamená, lehnout si na bok, vleže spustit pomalu nohy z postele a pak se opřít o spodní ruku o postel a pomalu táhlým pohybem (ne švihem) se narovnat, no a chodit v mírném předklonu, jinak to ani bolest nedovolí, ale to ti asi řekli.

• Citovat
  • Upravit
5
28.10.17 15:42
@Nell2 píše:
Jojo je to sice jak týrání, ale časná vertikalizace je prostě důležitá.

Jj to sice chapu, jen jsem si asi naivně myslela, ze si po operaci muzu alespon trosku odpocinout. Doma si uz pak o odpočíváni muzu nechat jen zdát. Byla jsem se uz projít, chodila po chodbě ale jen si lehnu uz je tu sestra a ze bych mela vstavat ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
28.10.17 15:46
@Anonymní píše:
Ještě dodám, že je dobré nosit ten břišní pás a vstávat „správně“. To znamená, lehnout si na bok, vleže spustit pomalu nohy z postele a pak se opřít o spodní ruku o postel a pomalu táhlým pohybem (ne švihem) se narovnat, no a chodit v mírném předklonu, jinak to ani bolest nedovolí, ale to ti asi řekli.

Pas jsem nosila pred operaci, vcera na to první vstani jsem si ho vzala a sestra mi ho sebrala, pry břišní kyla neni velka operace a musím se snažit.
Ale díky za popis toho vstavani, vy zkouším to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
28.10.17 15:52

Jo, to vstávání je přes bok je taky důležité, o tom spíš sestra měla poučit, než brát pás..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.17 16:25

Můj 6 letý syn byl letos na operaci pupeční a tříselné kýly, dělali to najednou. Nikdo ho nenutil vstávat, ale na operaci byl do 11 hodin a v asi 16 už šel sám za mého dohledu čůrat, pak ještě několikrát. Bolest mu tlumili kapačkou, vyjma asi tří hodin po operaci, kdy ho to prý trochu bolí ho to pak už nebolelo, ani když neměl nic na bolest. Řekněte si něco na bolest. Anonym - zdr. informace o synovi

• Citovat
  • Upravit
21.11.19 16:27
@Anonymní píše:
Ještě dodám, že je dobré nosit ten břišní pás a vstávat „správně“. To znamená, lehnout si na bok, vleže spustit pomalu nohy z postele a pak se opřít o spodní ruku o postel a pomalu táhlým pohybem (ne švihem) se narovnat, no a chodit v mírném předklonu, jinak to ani bolest nedovolí, ale to ti asi řekli.

Mohu se zeptat jaký břišní pás, sem tento týden po operaci kýly a na internetu je jich hodně, nevím jaký si objednat. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
21.11.19 23:31
@Klara2014 píše:
Jj to sice chapu, jen jsem si asi naivně myslela, ze si po operaci muzu alespon trosku odpocinout. Doma si uz pak o odpočíváni muzu nechat jen zdát. Byla jsem se uz projít, chodila po chodbě ale jen si lehnu uz je tu sestra a ze bych mela vstavat ????

Ja jsem byla asi pred trema rokama. Masakr. Takovou bolest jsem necekala. Vstavala jsem takr skoro hned. Abolelo to tyden hodne a jak vytahli stehy tak se to o stopro zlepsilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí