Matka má schizofrenii

446
27.10.17 17:57

Matka má schizofrenii

Zdravím. Před pár dny jsem sem vkládala duskuzi o matce, že nepracuje a je „divná“. dnes jsem obvolala psychiatrii kde byla před lety hospitalizovaná, poté i její psychiatričku. Ta mi řekla že k ní docházela léta a že má „vážnou psychickou chorobu“, naznačila mi že se jedná o schizofrenii. A nevím co teď. Máma nepracuje, hodně se upnula na mě a mou rodinu, nemá kde bydlet (zatím je u někoho, ale ten jí chce dle jejích slov zničit a už tam nemůže dál zůstat). Je paranoidní. Podle té psychiatričky by měla být hospitalizovaná a okamžitě znovu zahájit léčbu. Jenže ona si myslí že z ní prý chce ten člověk u kterého je udělat blázna, myslí si že je zdravá, že práci nemůže najít protože to tak někdo chce, to samé s bydlením.. Ja jsem s ní o tom ještě nemluvila. Vůbec nevím jak jí dostat do léčebny.. nemáte s tím někdo nějakou zkušenost? V pondělí jdu k psychologovi, podadit se s ním. Ale chtěla bych slyšet i zkušenosti běžných lidí.. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
27.10.17 18:03

Pokud by se vám povedlo aby jedla prášky, tak je docela dobře možné, že by se zlepšila i bez hospitalizace.

Jinak nejlepší bude obrátit se na Fokus a zjistit, jestli by vám mohli pomoci lidi z jejich teréních programů. Mohou pomoci i s případným chráněným bydlením/prací a podobně.

https://www.fokus-praha.cz/…/cz/pomahame

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
27.10.17 18:18

@Ou zkusím se na ně obrátit, díky. Léky dobrovolně brát nezačne. Myslí si že je zdravá, a když jí někdo naznačil že by se měla léčit, tak z ní chce udělat blázna :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
27.10.17 18:22

Jestli sama nepůjde, pak nejspíš musíte počkat, až něco provede. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.17 18:26

To je mi moc líto a držím palce a přeji pevné nervy :hug: na tvém místě bych si došla za tou lékařkou a pokusila se pro mamku sehnat léky a ty bych jí po domluvě s osobou se kterou bydlí na tajno podávala rozpuštěné ve vodě nebo jídle. Asi je to sviňárna, ale kdyby se jednalo o mojí mámu tak bych to prostě tiskla hlavně, aby jí to nějak pomohlo a pak třeba zkusila zavézt řeč na to léčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
27.10.17 21:14

@Emimin7 podle té její psychiatričky, stačí když skončí na ulici a můžeme jí nechat odvést z důvodu že je vlastně nebezpečná sama sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
27.10.17 21:23
@emimka20 píše:
@Emimin7 podle té její psychiatričky, stačí když skončí na ulici a můžeme jí nechat odvést z důvodu že je vlastně nebezpečná sama sobě.

Mě tenkrát napadlo, jestli by klaplo zalhat (teď nevím kterému orgánu), že se dotyčná osoba pokusila o sebevraždu. Vím, že potencionální sebevrah jde okamžitě na pozorování a tam už by ji zaléčili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
27.10.17 21:27

@LimitedEdition děkuji, to budu potřebovat.. ;) to nepůjde, neznám toho člověka.. a myslím si že pro ní je důležité že ve mě může mít tu důvěru a kdyby zjistila že jí něco dává do jídla, myslela by si vzhledem ke svému stavu že ji chceme otrávit a tím by to byla konečná.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
27.10.17 21:29

@Emimin7 no stejně je pro mě strašný pomyšlení, že jí mám nechat takhle surově odvést.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
27.10.17 21:34
@emimka20 píše:
@Emimin7 podle té její psychiatričky, stačí když skončí na ulici a můžeme jí nechat odvést z důvodu že je vlastně nebezpečná sama sobě.

„bezprostředně nebezpečná sobě nebo okolí“ by určitě nebyla jen proto, že skončila na ulici. Jestli se zamyká v koupelně s nožem a mluví o tom, že se zabije, tak už bys to asi uhrála, ale musela bys mít štěstí. Psychiatričku bych v tomhle moc neposlouchala, hodně lékařů má o právu dost mlhavé představy. Něco jiného je, když už by v té nemocnici byla, tam je i nedobrovolná hospitalizace v podstatě jen věcí ošetřujícího psychiatra (soud to v naprostě většině případů posvětí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
27.10.17 21:36
@emimka20 píše:
@Emimin7 no stejně je pro mě strašný pomyšlení, že jí mám nechat takhle surově odvést.. :(

To chápu, ale z vlastní vůle bohužel nejspíš nikdy nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
27.10.17 21:49

@blobfish snad to vše nějak zjistím a určitě to chci zkusit nejdřív po dobrém.. potom uvidím a při nejhorším si stejně budu muset něco takového vymyslet aby jí odvezli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
27.10.17 21:54
@emimka20 píše:
@blobfish snad to vše nějak zjistím a určitě to chci zkusit nejdřív po dobrém.. potom uvidím a při nejhorším si stejně budu muset něco takového vymyslet aby jí odvezli..

Ještě bych chvíli počkala a až bude mít nějaký stav, kdy jí bude subjektivně špatně, pokusila bych se jí přemluvit na doktora. Někdy se to povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí