Operace cysty laparoskopicky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
69
16.11.17 22:59

Operace cysty laparoskopicky

Ahojte holky!
Je mi 21 a s přítelem se snažíme už par měsíců o miminko, když jsem šla na preventivní prohlídku na gynekologii, byla mi nalezena cysta.Nic jsem si z toho nedělala, ale pan doktor mě celkem děsil, říkal že pokud budu mít delší dobu bolesti břicha musím okamžitě do nemocnice, protože by to mohlo znamenat že cysta praskla. Asi týden na to jsme dostala křeče do břicha a začala krvacet, jela jsem tedy do nemocnice. Tam mi pan doktorovi řekl ze pravé probíhá ovulace :nevim:
No jenže mi řekl ze cysta mám opravdu a ze je obří… 6×5 Cm Říkal ze bych měla co nejdříve na operaci. Mám z toho strach. Mate některá zkušenosti? Jelikož chceme miminko bojím aby mi nevzali vaječník nebo něco nepokazili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2098
16.11.17 23:53

@Tereza JM
Risk je kazda operace, presto bych na tvem miste na operaci sla a pri te priezitosti by ti mohli udelat test na pruchodnost vejcovodu, tusim, ze se tomu rika hysteroskopie.
Pokud se ti nedari dlouhodobe otehotnet, tak by te tento test stejne cekal. Takhle by to udelali v prubehu jedne narkozy :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
17.11.17 00:19

Prodělala jsem tutéž operaci několikrát, vaječník mi zůstal, ale to samozřejmě záleží na poloze cysty apod. Jinak rozhodně jít musíš co nejdřív!!!
Stačí opravdu pitomý pohyb a cysta praskne, začneš krvácet do dutiny břišní a to může být vážně obrovský průšvich a ještě by ti ten vaječník pak dost možná opravdu vzali… a teď nemluvím o jednorožcích, opravdu vím o čem mluvím z vlastní zkušenosti i od příbuzných (máme cysty v rodině).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19980
17.11.17 08:55

Tvoje cysta není až tak velká jako byla ta moje, ale na operaci bych v tvém případě šla.. Já byla na operaci letos už 2× kvůli cystam. Při první laparo byla o velikosti 9×7,5 cm. Na prohlídce v pátek mi doporučili operaci a v pondělí už jsem nastupovala do nemocnice. V úterý zákrok. Laparo trvalo přes 3 hodiny právě proto že mi operater chtěl zachránit vaječník a povedlo se mu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
17.11.17 09:35

@Tereza JM Ahojky, mam to za sebou pred par dny :) bricho me bolelo a meli podezreni na nepruchozi vajecnik ktery by musel ven. Nakonec po operaci vyndali jen spatne ulozenou cystu. Operace rychla, mam 3 vpichy a dnes uz ani neni poznat, ze jsem na laparce byla ☺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.17 09:40

Taky záleží, čím je cysta naplněna, jestli krvi, nebo tekutinou, pokud krev, neodkladala bych..tu jsem měla ja a šílený bolesti. Potom se mi dělaly tzv funkční cysty..prostě neodeslo vajíčko a udělala se cysta naplněna tekutinou,, ty se bud vstrebaly, nebo prasly, trochu to bolelo,, ale bylo to ok. Ještě je blbý, ze ty cysty ti muzou otocit vajecnik kdyz třeba hodně skočis a o ten vaječník můžeš fakt přijít. Přeju hodně štěstí. Jinak pokud mas názor dvou doktorů, moc bych to neodkladala a neboj, malé štěstí ted vedle me spojené spinka :)

• Citovat
  • Upravit
69
17.11.17 11:14

Děkuji za rady :) v pondělí teda raději zajdu za svým gynekologem abych se s ním domluvila na termínu operace. Uvidíme co mi řekne on :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
17.11.17 11:22

To same jsem mela take, stale bolesti bricha, ohromna cysta plnena krvi, nasledoval operace, pri niz mi vzali vajecnik a behem trech mesicu jsem otehotnela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.21 15:12

Laparoskopicka operace

Dobrý den holky.
Chtěla jsem se zeptat zítra jdu na svojí první operaci v životě. Jsem strašně vyděšená a mám strach. Zákrok se týká mimoděložního těhotenství. Máte někdo zkušenosti??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí