Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak ještě jednou… ![]()
Všem se omlouvám, že zakládám podobné téma podruhé..
Je tu někdo, kdo byl na operaci dělohy řezem?
Jizva je stejná jako u císařskeho řezu.
Já byla na resekci jizvy po CS, takže klasická operace dělohy ve větším rozsahu než je císařský řez.
Proč?
Já byla na akutní operaci dělohy při mimoděložním těhotenství.. V rohu děložním. Chci se zeptat za jak dlouho se moje tělo tak nějak srovná. Je to dvanáct dní a bolí to pořád dost.. Jsem pořád unavená a celkově mě bolí všechno.. Hlavně záda.. Za jak dlouho to bude dobré?
V nemocnici mi o tom neřekli skoro nic..
Jen že je to horší operace než císařský řez. Kus dělohy mi vzali - ten roh.
Podrobnosti jsem se nedozvěděla.. ![]()
Jako jestli bude klasické 6nedělí..?
Jen že se mám za dalších 14 dnů objednat na kontrolu.
Mamine vyberali maternicu, davala sa dokopy cca 6 tyzdnov, potom bola este mesiac v kupeloch, a potom uz bola uplne v poriadku. ale ma 55 rokov a vyberali jej celu maternicu.
ale minimalne ten mesiac rekonvalensencie rataj, mamina ma sice 55, ale zije aktivne a sportuje, cize bola fyzicky celkom fit
Děkuji, mě je 33 a je to moje třetí operace.. Ale ty dvě předtím byli laparoskopií, tak to bylo jiné.
@Haduška aj mamina ala predtym laparoskopicky- ona mala velky myom, tak to potom poriesili rovno takto. urcite oddychuj kolko sa da, dost dlho to trvalo, kym sa mamina zacala citit lepsie, sama bola z toho prekvapena. a uzivala aj wobenzyn na lepsie hojenie
Minimálně šestinedělí bude dost náročné.
Ale já byla doma 2 měsíce v opravdu klidovém režimu a následně cca půl roku to nebylo nic moc.
Mě po operaci řekli, že cca 12 až 18 měsíců se bude tělo dávat dohromady. Ale bylo to v souvislosti s dalším těhotenstvím.
Každopádně, tak jak po porodu, 6-9 to nebylo to pravé ořechové.
@J3nie Tak to se opravdu mám na co těšit.. :'( jsem docela akční člověk a už teď po dvanácti dnech toho mám plný kecky.
Bolí mě všechno.. Hlavně záda.. Břicho je lepší už trochu splasklo - byla jsem celých deset dní jak v 5 měsíci..
Tohle bylo moje třetí mimoděložní těhotenství tentokrát v rohu děložním.
Takže na tom hraje svou roli i psychika..
Dost by mi pomohlo kdybych už mohla normálně fungovat..
I sexuálně žít ![]()
Tato stránka trvala také 2 měsíce?
Já dodržela šestinedělí a pak už jsme mohli, sice jsem si to úplně neuzivala, měla jsem strach, aby se něco nepotento, ale to byl spíš můj vnitřní strach.
Po tom šestinedělí už můžeš ![]()
Jestli můžu doporučit, tak zobat Wobenzym, hodně urychluje hojení ran a je protizánětlivy. Řekla bych, že mi pomohl vrátit se rychleji do normálu.
Já už po tech 2 měsících normálně fungovala, cvičit jsem začala asi až po 6 měsících a je teda fakt, že při větší námaze to břicho bolelo, takže neprehanet.
A jestli se nepletu tak to mimodelozni bylo po KET, že?
Mam pocit, že jsem to někde četla v diskusi ohledně IVF, ET, KET.
Je to možné?
Otěhotněla jsem přirozeně.. S tím problém nemám..
Jen se na mě nalepila smůla.
První mimoděložní u vaječníku takže vejcovod nechali 2006. Těhotenství 2007 - mám krásnou dceru. 2015 leden mimoděložní těhotenství v levém vejcovodu - ten sebrali. Září samovolny potrat v 5 tt. A 24. Listopadu mimoděložní těhotenství v rohu děložním a akutní rychlá operace řezem protože už jsem začala krvácet do dutiny břišní.
Jj, užila jsem si už své..
Ach jo, no tak snad je tohle už poslední problém! Hlavně nepodcenit tu rekonvalescenci.
Raději byt opatrná, ale vědět, že výsledek bude 100% ![]()
Ono ty operace na děloze jsou hodně náročné, jak na uzdravení, tak na psychiku ![]()
Ale bude to dobre!
Fakt bych zkusila ten Wobenzym, že začátku jsem měla cca 30 tablet denně, pak už méně, ale vybrala jsem to velkém balení a řekla bych, že tak 40% toho, že je vše celkem rychle v pořádku je výsledek toho Wobenzymu.
Děkuji - zkusím.. ![]()
Je to sice dost intimní.. Ale co..
Za jak dlouho můžu mít orgasmus?
Myslím samozřejmě ten vnější klitorialni..
Sama sebe teď nepoznavam.. Měla jsem dokonce i erotické sny.. NECHÁPU!
Nikdy jsem to tak neměla. Mám i pocit že to přijde ve spánku..
![]()
@J3nie podla mna nie je mozne mat mimomaternicove po umelom oplodneni, kedze tam sa oplodnene vajicko vklada priamo do maternice ![]()