Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky 🌸 zjistili mi na běžné prohlídce endometriózu a cystu na vaječníku, následně mi naplánovali operaci na 13.9. Chci se zeptat, kdo s tím má zkušenost, jak dlouho trvá rekonvalescence? Máme totiž zaplacenou dovoleno na 17.10. Myslíte, že už budu moct jet k moři po měsíci od operace? Nechce se mi to rušit, těšíme se už na to celý rok 🥺 Děkuji moc za odpovědi 🌸
@Tinnyxx je to hodně individuální, já byla za 3 týdny v pořádku, ale záleží na rozsahu operace a jak se budeš hojit a jestli nebudou komplikace. Kolegyně na to byla taky a marodila 2 měsíce
Nerusila bych dovolenou. Po prvni laparaskopii kvuli endometrioze a PCO jsem mela komplikace, po 4 dnech byla druha laparoskopie a ja nebyla OK jeste dalsi 2 mesice. Po par letech byla treti laparoskopie, po ni jsem byla schopna bezneho provozu za tyden, snad i driv. Stejne tak po ctvrte laparoskopii a dalsich par let pozdeji.
Jen jsem samozrejme mela omezeni, jak tezke veci muzu zvedat, zakaz sexu apod. Ale mesic po operaci budes s nejvetsi pravdepodobnosti uplne OK. Jen teda nepises, jestli tam poletite, nebo pojedete autem. Po te ctvrte laparoskopii jsem na par tydnu rusila pracovni lety. Vic by ti mohl rict doktor.
Ja bych se spise poradila o odlozeni te operace. Myslim, ze odlozeni o mesic by nemuselo mit zasadni vyznam, pokud se nasadi leky nebo mas je jiz nasazeny