Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobrý den ve čvrtek mojí cerce vytrhly nosní mandle přes tím chrapala jen když mělá rýmu nebo byla nastydla co ji je vyndaly tak hodně chrápe nevím čím to je poradte my co stim mám dělat moc děkuju
Ahojky,
prozatím bych se nijak nestrachovala. Jestliže je dva dny po trhání, hojí se to. Já byla na trhání ve 14ti letech a taky jsem chrápala.
Po vytrhnutí jsem nemohla ani promluvit a pamatuju si, že jsem se ještě hodně dlouho ve spánku sama slyšela.
Je to normální. ![]()
To je marné, zásah do organismu to byl a ono to dýchání je po trhání obtížnější, vevnitř je to rozbolavělé. ![]()
Dcerka od známých byla trhat před dvěma lety, protože chrápala jak „starý chlap“ a nepomohlo jí ani trhání mandlí. ![]()
Dobrý den,
chtěla bych poradit…mám 3 letého syna a od září 2015 chodí školky od té doby se potýkáme se suchým kašlem a zadní rýmou (smrkat umí ale jemu se nechce), takže týden ve školce 3týdny doma. U naši doktorky jsme každý měsíc dostáváme dle diagnozy na kašel Spironet, sinecod, levopront a na rýmu buď Pamycon nebo Olynt, Nasivin ale stále nic nezabírá. Jsem už bezradná, že to nemá žádný konec vyléčení. Dokonce jsme byly 2× na ORL a tento týden nám řekla verdikt „operace nosní mandle“ stupeň 3. Máme nebo nemáme jít na operaci???Mám počkat do září kdy nastoupí do školky a pak se rozhodnout?? Jediné na čem se shodneme je, že děti první půl rok ve školce vždy promarodí ale co dál?? Díky za jakoukoliv odpověď.
Dobrý den ve čvrtek mojí cerce vytrhly nosní mandle přes tím chrapala jen když mělá rýmu nebo byla nastydla co ji je vyndaly tak hodně chrápe nevím čím to je poradte my co stim mám dělat moc děkuju