Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, jak na kojeneckou koliku? Dcerka ( 6 týdnů ) mi začala cca před týdnem vyvádět, začíná pravidelně odpoledne po 15.00 a končí mezi 18:00-19:00h. Neutišitelně ječí, pak se zase uklidní, zase začne, tlačí prdí, potí se u toho. Usne na pár minutek -vštšinou u prsu a nanovo.
Prdí, s kakáním to je horší, to není tak časté. Dávám Bio-Gaiu, Sab-simlex, masýrujeme, nosíme, nahříváme, cvičíme nožičkama a nic
Jsem z toho už na nervy že jí nemůžu nijak pomoct.
Uderem 19:00 zavře oči a usne… v noci se budí co 2-3 hod.,ale to není tak strašné… nějaké tipy? slyšelaj sem o odvaru z kmínu… Zkoušela jste to nějaká? A dává se před, po, nebo mezi uprostřed kojení? Děkuji za jakékoliv rady a tipy, už jsem zoufalá… ![]()
Probiotické kapky v lékárně od 1. ukončeného měsíce. Stojí sice kolem 700 Kč, ale opravdu fungují.
Aha, tak jsem špatně četla, vy už je dáváte…
tak to nevím…masírovat a hold vydržať
![]()
Odvar z kminu jsem pila, stridala s fenyklovym cajem. Zalezi, jestli kojis, nebo UM, to ji muzes ten fenyklovy caj davat primo, ten kminovy odvar si nejsem jista. Jinak dve plne lzicky zalit pullitrem varici vody a nechat chvili odstat, scedit a upijet
Pak jeste zkusit jine kapky nez sab simplex, bio gaia, pokud ucinkuji, tak az po delsim uzivani. Z tech okamzitych nam pomahal espumizan a nejlepe lefax ![]()
Při nošení noste v poloze na tygříka, to pomáhá uvolňovat bříško. Jinak myslím, že děláte vše potřebné, tak holt vydržet
.
Piji každé ráno 1 lžičku kmínu zalitou vroucí vodou a parádně to pomáhá.. piji to já. Prdím sice taky, ale hlavně, že to pomohlo malému ![]()
Ahoj, ty píšeš, že dáváš BioGaia. A jak dlouho? Někdy nezaberou hned, nám teda zabraly na 100%, ale až tak za dva týdny od začátku užívání. Zkus vydržet, třeba zaberou později. Taky mažeme každý večer po koupeli Pupíkem (větrovou mastí) a dávám mu pít fenyklový čaj. Střídám granulovaný od HiPPu s obyčejným sáčkovým pro miminka. Zabírala mu teplá voda, po koupeli se mu většinou ulevilo. Taky jsem používala Čmeldu (nahřívací poštářek s bylinkama). Jinak nevím, co ti poradit
. Taky jsem dřív zkusila všechno možné, ale zabraly opravdu až ty kapky.
Pevné ti nervy, snad to brzo přejde.
Tak my jsme zkouseli Sab simplex, Espumizan, kminovy odvar, cviceni, nahrivani, masaze…a pomohl ukonceny treti mesic
Mam obavu, ze je treba opravdu vydrzet. Ale ten kminovy odvar mi prislo zabiral aspon trochu. Uvaris kazdy den novy a davas pred kazdym kojenim cca lzicku. Hodne zdaru
@wej_a rourku jste zkoušeli? Já teď zahájila protiprdíkovou ofenzivu a zjistila jsem například, že sab simlex a espumisan jsou jedno a to samé
Ještě dáváme teď babycalm, kmínový odvar zkusím asi teď uvařit sobě ![]()
Zkoušela jsi ji nechat bez plínky, na zádech i na bříšku? Co koupání, neuleví jí teplá koupel? Kdyžtak bych ji klidně naložila do té vany už odpoledne. A kdybyste šli na procházku v tu dobu, spala by v kočárku nebo taky řvala?
Jo, rourka je taky dobrá. My používali kojenecký teploměr do zadečku s ohebnou špičkou, když jsme rourku neměli.
U nás zabralo dávat malýmu kmínový odvar. Zato já se nesměla k fenyklu nebo kmínu ani přiblížit.
@Gladys ona prdí pěkně, včeraj sme zkoušela přes rourku at to se mi pokadila po 3 dnech… no asi se taky vrchnu na ten odvar, jenom nevím kolik, někde píšou pul lžičky na 200 ml někde lžíčku někde dokonce i dvě
u koupání je klid voda na břišku dělá dobře, a v kočárku je klid a prdí jak vzteklá
Já Sab už schovala a vytáhla Lefax ten jsem ještě nezkoušela tak uvidíme.
Ještě pokud budeš pít fenyklový nebo kojící čaj tak pozor na množství, nadměrné množství působí opačně, tedy ucpává. Kojícího čaje se doporučují myslím maximálně 3 šálky denně, takže nepít po litrech
.
@wej_a tak co zkrátka ji v ty 3 odpoledne vyvézt v kočáru, pojezdit, po návratu ji šoupnout do vany, pak kdyžtak zkusit rourku, ať se poádně vykadí, jestli by usla v těch 7, tak by to sice bylo víc práce, ale bez řevu ![]()