Kojenecká kolika

716
13.12.12 20:47

kojenecká kolika

Maminky, jak na kojeneckou koliku? Dcerka ( 6 týdnů ) mi začala cca před týdnem vyvádět, začíná pravidelně odpoledne po 15.00 a končí mezi 18:00-19:00h. Neutišitelně ječí, pak se zase uklidní, zase začne, tlačí prdí, potí se u toho. Usne na pár minutek -vštšinou u prsu a nanovo. :zed: Prdí, s kakáním to je horší, to není tak časté. Dávám Bio-Gaiu, Sab-simlex, masýrujeme, nosíme, nahříváme, cvičíme nožičkama a nic :,( Jsem z toho už na nervy že jí nemůžu nijak pomoct.
Uderem 19:00 zavře oči a usne… v noci se budí co 2-3 hod.,ale to není tak strašné… nějaké tipy? slyšelaj sem o odvaru z kmínu… Zkoušela jste to nějaká? A dává se před, po, nebo mezi uprostřed kojení? Děkuji za jakékoliv rady a tipy, už jsem zoufalá… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13.12.12 20:49

Probiotické kapky v lékárně od 1. ukončeného měsíce. Stojí sice kolem 700 Kč, ale opravdu fungují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.12.12 20:50

Aha, tak jsem špatně četla, vy už je dáváte… :think: tak to nevím…masírovat a hold vydržať :zed: :zed: :zed: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
13.12.12 20:52

Odvar z kminu jsem pila, stridala s fenyklovym cajem. Zalezi, jestli kojis, nebo UM, to ji muzes ten fenyklovy caj davat primo, ten kminovy odvar si nejsem jista. Jinak dve plne lzicky zalit pullitrem varici vody a nechat chvili odstat, scedit a upijet ;) Pak jeste zkusit jine kapky nez sab simplex, bio gaia, pokud ucinkuji, tak az po delsim uzivani. Z tech okamzitych nam pomahal espumizan a nejlepe lefax ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
13.12.12 20:58

Při nošení noste v poloze na tygříka, to pomáhá uvolňovat bříško. Jinak myslím, že děláte vše potřebné, tak holt vydržet :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
antikamila
13.12.12 21:03

Piji každé ráno 1 lžičku kmínu zalitou vroucí vodou a parádně to pomáhá.. piji to já. Prdím sice taky, ale hlavně, že to pomohlo malému :)

• Citovat
  • Upravit
10631
13.12.12 21:03

Ahoj, ty píšeš, že dáváš BioGaia. A jak dlouho? Někdy nezaberou hned, nám teda zabraly na 100%, ale až tak za dva týdny od začátku užívání. Zkus vydržet, třeba zaberou později. Taky mažeme každý večer po koupeli Pupíkem (větrovou mastí) a dávám mu pít fenyklový čaj. Střídám granulovaný od HiPPu s obyčejným sáčkovým pro miminka. Zabírala mu teplá voda, po koupeli se mu většinou ulevilo. Taky jsem používala Čmeldu (nahřívací poštářek s bylinkama). Jinak nevím, co ti poradit :think:. Taky jsem dřív zkusila všechno možné, ale zabraly opravdu až ty kapky.
Pevné ti nervy, snad to brzo přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
13.12.12 21:05

Tak my jsme zkouseli Sab simplex, Espumizan, kminovy odvar, cviceni, nahrivani, masaze…a pomohl ukonceny treti mesic :mrgreen: Mam obavu, ze je treba opravdu vydrzet. Ale ten kminovy odvar mi prislo zabiral aspon trochu. Uvaris kazdy den novy a davas pred kazdym kojenim cca lzicku. Hodne zdaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
716
13.12.12 21:14

@petulatko a kolik si dávala kmínu a kolik vody? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.12.12 21:20

@wej_a rourku jste zkoušeli? Já teď zahájila protiprdíkovou ofenzivu a zjistila jsem například, že sab simlex a espumisan jsou jedno a to samé :roll: Ještě dáváme teď babycalm, kmínový odvar zkusím asi teď uvařit sobě :roll:
Zkoušela jsi ji nechat bez plínky, na zádech i na bříšku? Co koupání, neuleví jí teplá koupel? Kdyžtak bych ji klidně naložila do té vany už odpoledne. A kdybyste šli na procházku v tu dobu, spala by v kočárku nebo taky řvala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
13.12.12 21:24

Jo, rourka je taky dobrá. My používali kojenecký teploměr do zadečku s ohebnou špičkou, když jsme rourku neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.12.12 21:28

U nás zabralo dávat malýmu kmínový odvar. Zato já se nesměla k fenyklu nebo kmínu ani přiblížit.

• Citovat
  • Upravit
716
13.12.12 21:29

@Gladys ona prdí pěkně, včeraj sme zkoušela přes rourku at to se mi pokadila po 3 dnech… no asi se taky vrchnu na ten odvar, jenom nevím kolik, někde píšou pul lžičky na 200 ml někde lžíčku někde dokonce i dvě :nevim: u koupání je klid voda na břišku dělá dobře, a v kočárku je klid a prdí jak vzteklá :cert: Já Sab už schovala a vytáhla Lefax ten jsem ještě nezkoušela tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
13.12.12 21:30

Ještě pokud budeš pít fenyklový nebo kojící čaj tak pozor na množství, nadměrné množství působí opačně, tedy ucpává. Kojícího čaje se doporučují myslím maximálně 3 šálky denně, takže nepít po litrech :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.12.12 21:32

@wej_a tak co zkrátka ji v ty 3 odpoledne vyvézt v kočáru, pojezdit, po návratu ji šoupnout do vany, pak kdyžtak zkusit rourku, ať se poádně vykadí, jestli by usla v těch 7, tak by to sice bylo víc práce, ale bez řevu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí