Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Gladys včera pravda že to kakání šlo z ní nějak ztuha, bylo jak míchaný vajíčka ale takové více " natahovvací "
ale to bude asi tím, že máme rýmu a polyká ty snoplíky ještě když mi do toho začne brečet.
zítra jestli bude venku jakš takš tak to asi vyzkouším, pokud nepadnu, no a ráno bude rachot vlastně taky protože jedeme na RHB na Vojtovu metodu
Ahoj, my máme pětitýdenní kočičku a jsme na tom stejně
Gaiu užíváme 14 dní a zatím bez valného účinku. Chvíli nám fungoval infacol, když přestal, přešla jsem na espumizan, teď dáváme baby calm, ještě se teda chystám koupit lefax, ale mám černý svědomí z toho, že je tak malinká a už do ní cpu tolika chemie
Jinak nám pomáhá koupel v kyblíku, vykope nožičky a nahřeje si bříško. Taky každý den masírujeme olejem Větříček od Eoné, pomáhá nám víc než Pupík. Pecičky nezabraly vůbec, víc se osvědčila nahřátá plenka. Ale všechno jsou to jen chvilkové záležitosti :/ Nám to začíná kolem 5. hodiny a končí po sedmé, když se vykoupe. Jinak dopoledne a v noci je to zlatý dítě. Kolikrát i brečím s ní, jak křečuje
A jak už někdo radil, zkus vynechat kojící čaje s obsahem anýzu, fenyklu - já je pila jak o život a ona chudák trpěla víc a víc. Takže to taky pomohlo. Pak snad ještě zkusit omezit mléčné výrobky a sladký. To už nejím vůbec, ale taky bez valného efektu. Halt se musíme obrnit a počkat, až si s tím poradí samy.
Ahojky, tak vše už radily holky, nám teda zbraly Bio Gaia, ale pokud teda kojíš jak jsem pochopila, tak se zaměř i na tvůj jídelníček, třeba je na to citlivá, však víš co se nemá, náš malý to neměl až tak hrozné ale švagrová si užila tak do 5 měsíců malý byl hodně citlivý na to co jedla ona, jinak zatim si myslím, že děláte vše dobře tak vydrž snad to brzo přejde
![]()
Asi mě z ní opravdu odvezou, sice spala, budíčky co 2 hod. ale už to začíná po koju začíná ječet ![]()
@wej_a píše:
@petulatko a kolik si dávala kmínu a kolik vody?
Davala jsem tak dve deci kojenecke vody a kavovou lzicku kminu a povaris to, dokud to nechytne hnedou barvu, to je par minutek.
Jeste me napadlo…nevim, jak moc ti vydrzi na brisku, ale zkousela bych davat na brisko proste co nejvic. Ty mimca jak se tam melou, tak ty streva aspon trochu rozhybou.
Takže odvar z kmínu uvařen a jak často ji ho mám davat? lžíčku před každým kojem?
Nám moc pomohla masáž tzv. houpání pupíku. Nejprve bříško nahřát (já mám modrý polštářek z lékárny), zvednout jednou rukou nohy (jako když jim utíráte zadek) a zatlačit je na bříško. Druhou ruku si namazat třeba Pupíkem, rozevřít dlaň (palec zvlášť a ostatní prsty k sobě) a položit ji mimču na břicho tak, aby byl jeho pupík mezi palcem a celou dlaní - do toho stále tlačit nohy k bříšku (aby bylo jako v klubíčku). Jakmile bříško trochu povolí, zadlačit dlaní na jednu stranu a pak palcem na druhou - tzv. houpat pupík (pohnou se střeva a jde jim to vytlačit líp). Dělat to pomalu a pouze když má povolené svaly. Nám se po tom malej okamžitě proprdí jak valach a do chvíle i po***. A pokud pláče, zkusit uklidnit a využít vteřinky kdy má povolené bříško - někdy nám ta masáž trvala i hodinu, ale vždycky to zabralo a v kombinaci s BabyCalmem máme zlaté mimčo. Držím palce ať to funguje i na vaše prcky.
Oživuji diskuzi: řešíte teď některá u miminka koliku a byly byste ochotné podělit se o zkušenosti?
Zde krátký dotazníček k vyplnění:
https://docs.google.com/…UIg/viewform
Vše už děláte, rourku doplnila Gladys, i když u nás moc nezabírala, jak byla v křeči, tak se jí nedala ani zavést, takže ideálně „vyrourkovat“ než začne cirkus.
Bohužel se to musí přetrpět a vydržet.
Co se týče těch probiotik, mimo Bio Gaia je i levnější, tuším česká alternativa, nicméně mi bylo řečeno, že účinnost je až po několika týdnech užívání a to že skončí kolika není až tak kapkama, jako koncem koliky jako takové.