Operace ploténky šrouby/laparoskopie?

2021
17.2.24 13:03

Operace plotenky šrouby/laparoskopie?

Ahoj :mavam:
Mám už 9 měsíců prasklou plotenku a 1 jemne vyhrezlou plotenku. Léky, obstriky, infuze nepomohly. Cviceni pomohlo jen po dobu pobytu v rehabilitacnim pobytu. Bolesti do nohy, zada. Teď se mi vratilo mravenceni do nohy, bolest nohy az po kotnik a chuze v predklonu. Cviceni uz ani nejde, vetsinou mi to uskodi. Doktor mi po vysledku magnetu rekl ze je to na operaci, ze uz je to vetsi nález na ktery nic nezabere. Tento doktor operuje ze to sesroubuje, ale chci se zeptat na laparoskopii. Zkusenosti s obemi operacemi moc vitam. Bojim se ze kdyz půjdu na laparoskopii tak se mi to brzy vrati, ze sesroubovanim je to,,jistejsi,,. Moc dekuji za vase zkusenosti. Jak jste dlouho cekali na termin a kde? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ariadne
17.2.24 13:48

Byla jsem v europainclinic v Praze. Operovali mě endoskopicky v analgosedaci a odešla jsem po svých a super. zadne šrouby nic jen malý steh. delaji to pod rtg. Cena hrazená pojišťovnou

• Citovat
  • Upravit
2021
17.2.24 16:16

@Ariadne a v jakem stavu jste byla, myslim kolik plotenek a mm? Co rikali doktori, bylo to na operaci? Jak dlouho jste po operaci a jaky je prubeh po. To jste sla po svych bez bolesti a jen jste musela rehabilitovat? Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
17.2.24 17:39

Laparoskopicka operace zad? To mi asi neco uniklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
17.2.24 17:42

@Pudloslava omlouvam se, zda jsem se zpletla, asi myslim to co pani, ale zatim o tom nic moc nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
17.2.24 22:11

Měla jsem výhřez asi 15mm nemohla jsem chodit a k tomu tři děti a poslední mělo 4m. Chodila jsem doma po 4. Nejdřív mi pichli obstrik pod rtg, abych trochu fungovala a objednali mě na operací asi za měsíc. Po zákroku jsem ležela 2h a odešla po svých, manžel mě odvezl v pololehu autem domů. Neschopenku jsem měla na 6 týdnů. Asi po týdnu doma po operaci jsem začala lehce cvičit.

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
17.2.24 22:12
@Pudloslava píše:
Laparoskopicka operace zad? To mi asi neco uniklo.

Jj fakt endoskopie. Mám steh 2cm z boku zad. Odstranili mi ten výhřez. Viděla jsem ho po operaci. Chtěla jsem vidět, jak ten kousek vypadá.

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
17.2.24 22:16
  • Citovat
  • Upravit
43035
18.2.24 08:34
@Ariadne píše:
Jj fakt endoskopie. Mám steh 2cm z boku zad. Odstranili mi ten výhřez. Viděla jsem ho po operaci. Chtěla jsem vidět, jak ten kousek vypadá.

laparoskopie je endoskopie brisni dutiny - jenom bricha. Ze by se prokutali pupikem k pateri by bylo inovativni. Ale krk se z predniho pristupu operuje, tak nezavrhuji, co neznam. Endoskopie je nadrazeny pojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
18.2.24 11:37
  • Citovat
  • Upravit
Ariadne
18.2.24 11:38
@Pudloslava píše:
laparoskopie je endoskopie brisni dutiny - jenom bricha. Ze by se prokutali pupikem k pateri by bylo inovativni. Ale krk se z predniho pristupu operuje, tak nezavrhuji, co neznam. Endoskopie je nadrazeny pojem.

Vkládám odkaz přímo na ten zákrok. Nejsem zdravotnicky vzdělaná, takže pro mě je ENDO něco zevnitř. :mrgreen: každopádně mi to pomohlo a jsem teď v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
2021
20.2.24 10:57

Moc dekuji za zpravy. A jak dlouho mate po tom zaktoku @Ariadne? Ja mam 8mm a v dubnu mam objednanou operaci se šrouby…uvazuji na te jednodussi operaci co jste byla vy, ale bojim se ze se mi to treba vrati, jestli neni lepsi ty šrouby, ja mam i vyhly bok pri bolesti a ted chodim v predklonu. Snazila jsem se to rozcvicit 9 mesicu. Pry se tedy muze plotenka vrátit i po jednodussim zakroku co mate vy i pri tech sroubech…a jak jste od operace fungovala, chozeni, pece o rodinu, domacnost, vylety… se srouby 10 dni v nemocnici, 2 mesice korzet, pak rehabilitace a lázně. S korzetem jen lezet nebo chvili chodit, sedet ne. Mit berle a nic nedelat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí