Píchání/tlačení pod pravým žebrem

601
17.2.24 07:01

Píchání/tlačení pod pravým žebrem

Ahoj,

od včerejška cítím občasné píchnutí nebo tlačení pod pravým žebrem. Vzala jsem si do hlavy, že to bude žlučník a mám nervy.
Mám taky MS a už 3.tyden nějakou virozu, porad smrkam a jsem celá taková bolava. U dr jsem byla minuly týden, crp v normě prý jsem asi chytla nějaké dva druhy virozy…
myslite, ze by to mohlo mít třeba souvislost? Ja poznat, ze jde o zlucnik? Nechci hned na pohotovost, ale bojím se.
Nikdy mě prave podžebří nezlobilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65311
17.2.24 07:12
@mesiah píše:
Ahoj,od včerejška cítím občasné píchnutí nebo tlačení pod pravým žebrem. Vzala jsem si do hlavy, že to bude žlučník a mám nervy.
Mám taky MS a už 3.tyden nějakou virozu, porad smrkam a jsem celá taková bolava. U dr jsem byla minuly týden, crp v normě prý jsem asi chytla nějaké dva druhy virozy…
myslite, ze by to mohlo mít třeba souvislost? Ja poznat, ze jde o zlucnik? Nechci hned na pohotovost, ale bojím se.

Občasné pichnuti fakt neni na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42588
17.2.24 07:17

@mesiah ty jsi taky dobrej hypochondr. 8o hlavně, prosim tě, nechoď na pohotovost s tím, že tě občas lupne mezi žebry… Copak nemáš dostatek zdravýho rozumu, abys to správně vyhodnotila sama? :roll:
Zajdi si v týdnu k praktikovi, tam popiš svoje potíže a věřím, že je společně úspěšně pořešíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
17.2.24 07:19

I kdyby to byl žlučník, tak co myslíš, že ti na pohotovosti pomůžou? Pokud nemáš obrovské bolesti, kdy ti dají kapačku, tak dostaneš injekci a jdeš domů. Dej si pár dní zlucnikovou dietu a případně jdi ke svému praktickému lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
17.2.24 07:29

@Betty MacDonald přiznávám, moc se sleduju a řeším každé pichnuti, ale na pohotovosti jen tak nejezdim. Naposled jsem byla 2r zpět s anginou.
Jen mě zrovna ten zlucnik trochu děsí, když si o tom čtu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
17.2.24 07:30

@Taya to prave nevím, proto se ptám, jestli kdyby to bylo v začátku, jestli se tomu da třeba nějak pomoct nebo poznat, ze to zlucnik/kamen je a vědět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42588
17.2.24 07:36
@mesiah píše:
@Betty MacDonald přiznávám, moc se sleduju a řeším každé pichnuti, ale na pohotovosti jen tak nejezdim. Naposled jsem byla 2r zpět s anginou.
Jen mě zrovna ten zlucnik trochu děsí, když si o tom čtu..
Žlučník má jako příznak DLOUHODOBÉ pocity nepohodlí mezi žebry, špatné trávení a velmi nepříjemné záchvaty po nevhodné stravě, ne, že tě od včerejška občas píchne v boku 8o :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42588
17.2.24 07:39

Po krátkém náhledu do tvých diskuzí je jasné, že máš větší problém s hlavou než se žlučníkem. To bys měla řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.24 07:43
@mesiah píše:
Ahoj,od včerejška cítím občasné píchnutí nebo tlačení pod pravým žebrem. Vzala jsem si do hlavy, že to bude žlučník a mám nervy.

Nechci byt za doktorku, ale podobou bolesti jsem trpele dost dlouho, pod zebrem a vystrelovalo to az dozadu, boku, zad..byla jsem na sonu bricha, myslela ze esicka a bylo to vse od gyndy. Pretrvajici pMs, nepravidelna, vynechavajici Ms, ruzne vysoka sliznice. Ted jsem po total hysteroktomii, brz vajecniku i vejcovodu a bolesti skoncili.

• Citovat
  • Upravit
809
17.2.24 08:05
@mesiah píše:

Jestli máš už 3. týden virozu, smrkas, kychas, kasles, tak to může být skřípnutý nerv u žebra. V každém případě na pohotovost to fakt není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
17.2.24 08:27

@Betty MacDonald děkuji, asi zhodnotila jsem si i tebe na základě tvých příspěvků :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42588
17.2.24 09:28
@mesiah píše:
@Betty MacDonald děkuji, asi zhodnotila jsem si i tebe na základě tvých příspěvků :*

Ale já to myslím dobře. Mám s podobnou poruchou zkušenosti z rodiny a nedopadlo to pro dotyčnou dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
17.2.24 12:51

Nemusí to být žlučník, vůbec, pokud máš aktuálně MS a oslabenou imunitu, mohou z hormonů krátkodobě mít co dělat játra. Kup si na to bylinný čaj a pokud to do týdne po MS neodozněje, běž za praktikem pro klid duše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24733
17.2.24 20:40

Nejspíš máš skříplý nerv, jak dlouho kašleš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí